Før kampen: Manchester City – Burnley

JS53531079Mindre enn 48 timer etter snøstormen på The Hawthorns kan Manchester City sette klubbrekord når Burnley kommer på besøk til Eastlands.

Manuel Pellegrini valgte å starte uten angrepsspillere for andre kamp på rad, og igjen sto midtbanespillerne for tre mål. Fernando ga de lyseblå ledelsen med et akrobatisk spark etter at West Broms målvakt Ben Foster fomlet med et innlegg. Fem minutter senere, i det trettende spilleminuttet, var Yaya Touré sikker fra ellevemeteren etter at Joleon Lescott ikke hang med på David Silvas dragninger og drømmestarten var et faktum. Det endte til slutt 3-1 til Manchester City i en kamp som tidvis var preget av all snøen som falt fra himmelen og farget gresset hvitt.

Årets siste hjemmekamp står for tur når Manchester City tar i mot Burnley til dyst klokken 16:00 på søndag. Seieren mot West Bromwich Albion var den niende strake, noe som betyr at Manuel Pellegrinis gutter setter ny klubbrekord hvis de går seirende ut av oppgjøret mot The Clarets. To ganger tidligere har de lyseblå tatt ni strake seiere, men antallet har aldri før vært tosifret. Første gangen var i sesongen 1909-1910 i den gamle andredivisjonen, mens forrige gang var høsten 2011, noe som blant annet inkluderte 6-1-seieren på Old Trafford. City hadde en lignende kjempeperiode forrige sesong også hvor de vant 18 av 20 i kamper i desember og januar, men da vant den regjerende mesteren aldri mer enn syv strake. Dermed kan årets siste kamp i 2014 bli historisk for de lyseblå.

Bacary Sagna var foretrukket foran Pablo Zabaleta til kampen mot West Brom og kombinerte tidvis flott med Jesus Navas på høyresiden. Franskmannen som kom til Manchester City fra Arsenal i sommer har tidvis levert solide prestasjoner, men må finne seg i å spille andrefiolin bak argentinske Zabaleta. I et intervju før kampen mot Burnley forteller Sagna at City må fortsette med sitt gode spill frem til kampen mot Chelsea i slutten av januar hvis man ønsker å forsvare tittelen. «Vi må henge i halen på Chelsea frem til den kampen», konstaterer høyrebacken. «Vi har kvaliteter nok i laget til å bli mestere, men da må vi levere gode og jevne prestasjoner». Til tross for at Zabaleta har vært manager Pellegrinis foretrukne valg på høyrebackplassen føler Sagna at han ikke er langt fra førsteelleveren. «Vi vet aldri på forhånd hvem som skal spille, det handler om å vise seg frem på trening og vise manageren at det finnes alternativ», forteller 31-åringen. «To kamper på 48 timer betyr rotasjoner, og jeg er glad for å være en del av stallen uansett om jeg starter eller sitter på benken. Hvis Zabaleta starter kampen kommer jeg til å støtte han så godt jeg kan».

Burnley spilte en veldig god kamp på Boxing Day mot Liverpool, men utnyttet ikke sine sjanser og ble hardt straffet av de rødes Raheem Sterling. 1-0 tapet på Turf Moor ga ingen sårt tiltrengte poeng til The Clarets som for øyeblikket ligger på en 19. plass i Premier League. Det er tett i bunnen, men bare fire poeng så langt i desember gjør at Sean Dyches mannskap må ta seg selv i nakken for å fortsatt ha heng på lagene foran. Forrige gang Burnley gjestet Eastlands ble det 3-3 i en høydramatisk kamp hvor Manchester City lå under 2-0 og snudde til 3-2 før Burnley utlignet like før slutt. Den gangen scoret Shaun Wright-Phillips, Kolo Touré og Craig Bellamy for de lyseblå. Til morgendagens oppgjør er Matthew Taylor, Stephen Ward og Michael Duff ute med skade for The Clarets.

Manuel Pellegrini kan gjøre mange endringer på laget som vant mot West Bromwich, og både Vincent Kompany og Stevan Jovetic kan være tilbake fra sine skader. I tillegg kan Fernandinho komme inn for Fernando eller Yaya Touré samtidig som Frank Lampard kan komme inn på midten. Angrepsspillerne Sergio Agüero og Edin Dzeko er fortsatt ute med skader, noe som betyr at enten Jose Angel Pozo eller Thierry Ambrose kan bli å finne på benken. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Milner, Lampard, Silva – Jovetic.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 3.

Dommer er Kevin Friend.

2 svar

  1. Arne Persson sier:

    Fy f. så dårlig! Ikke en spiller som holder mål! Kolarov gjør tidenes dårligste kamp – det sier ikke lite fra den kanten. Skjønner lite eller ingenting av det Pellegrini holder på med. Tilskuerne skulle ærlig talt fått igjen pengene! En skam!

  2. Morten sier:

    Seriøst?!?!?!
    Rote bort 3 poeng på denne måten er sinnssykt dårlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.