Niende strake seier i vinterlige forhold

JS53533800Manchester City tok sin niende strake seier i svært vinterlige forhold på The Hawthorns, borte mot West Bromwich. Med 3-1-seieren er dermed City bare én kamp unna å sette ny klubbrekord.

City måtte nok en gang klare seg uten angrepsspillere fra start, selv om Stevan Jovetic var tilbake på benken. Spissen fra Montenegro var imidlertid ikke 100 % kampklar, og kom heller ikke inn i løpet av kampen. I stedet ble det nok en gang James Milner som fikk i oppgave å være den av midtbanespillerne som jaget mest på topp.

Første omgang skulle vise seg å bli en svært åpen og underholdende affære med store sjanser begge veier. Det var likevel City som stort sett hadde kontroll, med unntak av de gangene de lot hjemmelaget komme til gode muligheter. At det var City som scoret tre i løpet av de første 45, og hjemmelaget ingen, sier selvsagt en del om avslutningsferdigheter, men like mye om hvor tilfeldig fotball kan være.

Allerede etter sju minutter kom City til kampens første store sjanse da James Milner fikk stukket fram en fot da ballen havnet hos han på femmeteren, men keeper Foster fikk reddet til corner. Hjemmelagets sisteskanse var imidlertid ikke like patent minuttet etterpå da han forrærte City kampens første mål. Innlegget fra kant var ikke spesielt vanskelig å plukke ned, men da han ikke greide å holde ballen i fast grep og i stedet slapp den til Fernando, var ikke brasilianeren sen om sende ballen i det tomme buret. Målet var likevel ikke ferdigscoret, og midtbanespilleren som var feilvendt mot mål var tvunget til å sende ballen i en bue over seg selv, bakover og inn i mål. Med det kunne Citys nummer seks juble for sitt aller første mål i City-drakta, et halvt år etter overgangen fra Porto.

Det var ikke bare Ben Foster som tok på seg rollen som julenisse på The Hawthorns i ettermiddag. Fire minutter etter 1-0-målet skulle Joleon Lescott også gi sine tidligere lagkamerater en gavepakke da han felte David Silva like innenfor 16-meterstreken. Dommer Mark Clattenburg pekte på straffemerket, og Yaya Touré plasserte ballen kontant borte ved stolpen og i mål. Foster gjettet rett side, men straffen var likevel så godt plassert at han ikke hadde mulighet til å redde. 2-0 til City og det var ikke spilt mer enn 13 minutter!

Som nevnt kunne hjemmelaget også ha scoret flere mål i den første omgangen, og en av sjansene til å score fikk Berahino etter 18 minutter da han ble spilt gjennom, men avslutningen fra skrått hold havnet like utenfor den lengste stolpen.

Og i stedet for West Bromwich-redusering skulle det bli 3-0 til City etter 35 minutter. Fernando brøt et West Bromwich-angrep og i City kunne sette i gang en fin kontring. Fra Fernando gikk ballen ut til Navas på kant, og i stedet for å legge inn hardt foran mål sendte han ballen bakover til David Silva, som først lurte vekk en West Bromwich-spiller med den første berøringen, før han kontrollert sendte ballen i det lengste hjørnet med den andre berøringen. Et mønsterangrep og 3-0 til City!

Og der City lyktes, mislyktes West Bromwich. Bare minuttet etter 3-0-målet fikk hjemmelagets Berahino nok en stor sjanse til å score fra skrått hold, men nok en gang endte avslutningen like utenfor den lengste stolpen. Og bare minuttet etter det igjen var det hjemmelagets Gardner tur til å få en stor sjanse. Joe Hart reddet landsmannens skudd.

Dermed 3-0 til pause i en omgang der City stort sett så ut til å ha kontroll, selv om de altså slapp hjemmelaget til på noen fete sjanser.

I løpet av pausen ble regn til snø, og det skulle etter hvert bli svært så vinterlige forhold på The Hawthorns. Sikten ble også gradvis dårligere, samtidig som det kraftige snøfallet etter hvert gjorde gressmatta hvit og ballen rullet dårligere. Dommer Clattenburg var imidlertid innstilt på å fullføre kampen, til tross for de vanskelige forholdene.

Etter 52 minutter burde hjemmelagets Varela definitivt ha scoret da et innlegg på slått på lengste stolpe, der han befant seg ganske alene foran mål. City-spillerne ville ha offside, men reprisen viste at han befant seg helt på linje da ballen ble slått, og at det kun var Varelas dårlige avslutning som endte til side for den nærmeste stolpen som reddet de lyseblå.

Kvaliteten på kampen sank merkbart etter hvert som banen ble hvitere og hvitere og snødrevet tettere og tettere, og ingen av lagene maktet etter hvert å spille seg til så store sjanser. Kvarteret før slutt burde imidlertid hjemmelaget nok en gang ha scoret da en corner ble headet tilbake til Joleon Lescott, som fra tre meter headet over Joe Harts tverrligger. En gedigen sjanse for den tidligere City-stopperen til å score mot sin tidligere klubb og gjøre godt igjen for straffesparket han laget i første omgang, men det ville seg ikke.

Hjemmelaget skulle imidlertid få et trøstemål fem minutter før slutt. Nok en gang var det en corner som skapte farligheter i City-forsvaret, men denne gangen var det Joe Hart som må ta på seg skylda for det rotet som oppsto da han bommet på ballen da han skulle prøve å bokse den vekk. Det skapte full panikk og ballen havnet til slutt i hodet til en intetanende Ideye og i mål. En horribel keepertabbe som heldigvis ikke fikk så altfor store konsekvenser, annet enn at kampen endte med seier 3-1 til City, i stedet for 3-0.

Etter kampen var manager Manuel Pellegrini svært fornøyd med guttene sine, som for tida må spille uten noen av sine faste spissene sine. «Vi har forandret på måten vi spiller på, og vi gjør det bra. Vi gir midtbanespillerne tid til ankomme boksen, vi skaper mer rom og vi bruker rommet på riktig måte. Jeg er veldig glad for det, siden jeg sa forrige uke at det er viktig å spille i en ny stil siden vi ikke har noen angrepsspillere.»

«Det var en veldig viktig kamp i dag, og det er ikke enkelt å spille på Boxing Day. Vi må spille tre kamper på bare en uke nå og det var viktig å starte uka ved å vinne denne bortekampen mot et vanskelig lag. Det var også vanskelig å vinne fordi det var så mye snø, og det er også vanskelig å holde intensiteten oppe når du leder 3-0 og du vet at du har en ny kamp 48 timer senere. Vi prøvde å holde buret rent, men dessverre scoret de på en dødball. Det var også viktig å fortsette å spille på den måten vi gjør nå, siden vi nå har vunnet de ni siste kampene, Champions League inkludert.»

Kampene kommer tett i romjula, og allerede om to dager er det ny kamp for City, som da tar imot Burnley hjemme på Eastlands. Om City vinner vil de lyseblå ha vunnet ti kamper på rad (alle turneringer), noe som er ny klubbrekord. I 2011/12-sesongen vant City ni kamper på rad i oktober og november (seks i ligaen, to i Champions League og én i ligacupen), inkludert den minneverdige 6-1-seieren over Manchester United på Old Trafford. Noe lignende har City bare greid i sesongen 1909/10, da det også ble ni seiere på rad mellom desember og februar. Men ti seiere på rad har City altså aldri greid. På søndagen er muligheten der til å sette en historisk rekord.

2 svar

  1. Kaare M. Grasmo på Facebook sier:

    Og vi trenger ikke spisser engang. Heia Costa og Falcao….

  2. Yngve Deila sier:

    Godt fornøyd med tre nye poeng, skal bli moro når alle er skadefri igjen.
    Så på NRK text tv nå, ikke ett ord om City, men Rooney og Chelsea var det
    mye skriverier om.Go City Go.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *