Før kampen: West Bromwich Albion – Manchester City

PA_SOCCER-West-Brom-204983_7096746 (1)Boxing day er et av sesongens høydepunkt, og Manchester City reiser til The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion.

Juleroen har kanskje senket seg, men i Premier League kommer fortsatt kampene tett. Nå er det klart for kamper både 26. og 28. desember før Sunderland venter på 2015s første dag. Før kampen mot Crystal Palace forrige helg var mange bekymret for hvem som skulle score målene for City i angrepsspillernes fravær, men etter en målløs første omgang viste David Silva til gangs at han er tilbake fra sin skade. Den magiske spanjolen scoret to av målene før Yaya Touré satte inn kampens siste i 3-0 seieren.

Nå er det bortekamp som gjelder og selv om Stevan Jovetic er tilbake i trening fortalte Manuel Pellegrini på pressekonferansen at han ikke vil gamble med den skadeutsatte montenegrineren. Det kan bety at chileneren igjen velger å starte med en «falsk nier», i en slags 4-2-3-1 formasjon med James Milner som angrepsspiller. Selv er Pellegrini mest opptatt av at laget hans skal opprettholde den gode formen de er i, når de på Boxing Day jakter sin niende strake seier. «Jeg kan ikke forutsi fremtiden, vi må bare fortsette med våre gode prestasjoner» slår 61-åringen fast. «Akkurat nå spiller vi på et veldig høyt nivå, men vi er også opptatt av å få spillere tilbake fra skade.»

Pablo Zabaleta er en av fansens store favoritter, og høyrebacken med den oppofrende spillestilen har levert solide prestasjoner den siste tiden. Argentineren forteller nå at lagets form kommer av at flere av spillerne har tatt seg selv i nakken etter den dårlige perioden i november. «Vi manglet intensitet og konsentrasjon i flere kamper, og det har definitivt kostet oss poeng», påstår Zabaleta. «Nå har vi forbedret våre individuelle prestasjoner, og det har hjulpet laget. Selvtilliten vi manglet er tilbake og mot West Brom jakter vi vår niende strake seier.»  Manchester City puster Chelsea i nakken og høyrebacken mener at det tette kampprogrammet i desember er en fordel for storlagene. «Juleprogrammet er viktig fordi det kan få mye å si for resten av sesongen. Med to kamper i løpet av 48 timer er det en fordel for de store klubbene at de kan rotere på laget, og den muligheten må man gripe for å kunne ta flest mulig poeng.»

Alan Irvine og hans mannskap har bare vunnet én av sine siste syv kamper, og ligger på en foreløpig 15. plass i Premier League. Det er tett i bunnen og West Bromwich må få skuta på rett kjøl hvis de vil unngå å havne helt nede i bunnstriden. Hjemme mot Manchester City pleier vanligvis The Baggies å gi de lyseblå en hard kamp, og oppgjørene de to siste sesongene har endt med ettmålsseier til den regjerende mesteren. Forrige sesong ble det 3-2 til City etter at West Brom reduserte to ganger helt på tampen. Til morgendagens oppgjør blir det et gjensyn med Joleon Lescott for mange av Cityspillerne, men Alan Irvine har midtstopperen Jonas Olsson ute med skade. Chris Brunt og Victor Anichebe kan være tilbake fra sine skader.

Stevan Jovetic og Vincent Kompany kan rekke kampen mot Burnley, men er ikke med til The Hawthorns. Som nevnt tidligere kan Manuel Pellegrini velge å fortsette med elleveren som slo Crystal Palace, men i og med at kampen mot Burnley kommer så tett kan det bli endringer. José Angel Pozo kan være et alternativ hvis man velger å spille med en angrepsspiller, men den unge spanjolen har den siste tiden vært litt syk og forrige gang var unggutten Thierry Ambrose med på benken. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Nasri – Milner.

Kampen vises på TV2 Sumo med avspark 16:00

Dommer er Mark Clattenburg.

1 svar

  1. Mener å huske Tor S sa han skulle i TV2-nyhetsstudio før kampen. La oss virkelig håpe at den gode formen er ivaretatt den siste uka og inn i det viktige juleprogrammet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.