Spissløs, men ikke målløs

JS53321351Manchester City startet dagens kamp mot Crystal Palace uten angrepsspillere på banen. Mål skulle det likevel bli. To mål av David Silva og ett av Yaya Touré sørget for seier 3-0.

Med Sergio Agüero, Edin Dzeko og Stevan Jovetic alle ute med skade er det ingen overdrivelse å bruke ordet spisskrise om situasjonen i City. Unge José Angel Pozo har fått sjansen i de siste kampene, men rapporter om at han til dagens kamp ikke følte seg bra og ble tvunget til å stå over på grunn av sykdom, gjorde ikke akkurat situasjonen noe bedre.

Manuel Pellegrini valgte derfor å starte kampen mot Crystal Palace uten spisser på banen i en oppsiktsvekkende 4-6-0-formasjon. En annen ung spiss, Thierry Ambrose, var kommet inn på benken, men kom ikke innpå i løpet av kampen.

I forhold til kampen mot Leicester forrige lørdag gikk derfor altså Pozo ut, i tillegg til Lampard, Fernando, Kompany, Sagna og Clichy. Inn kom Milner, Fernandinho, Navas, Demichelis, Zabaleta og Kolarov, altså hele seks bytter.

En måtte vente 20 minutter før kampens første store sjanse kom. Kolarov kom seg ikke ut i tide, og gjestenes Campbell fikk stå hele alene foran mål og brassesparke ballen utenfor den lengste stolpen, mens City-spillerne sto med hånda i været og signaliserte offside. Det var det ikke, og de lyseblå var heldige som ikke endte opp med å ligge under.

Så skulle det komme hektiske minutter med en rekke gode City-sjanser. Tre minutter etter den store Palace-sjansen var det Yaya Touré som fikk legge an til skudd, men han bredsidet ballen over mål. Like etter var det Nasri som klarte å holde på ballen inne i Palace-boksen, før han til slutt fant David Silva. En presset Silva klarte imidlertid ikke å sette ballen mellom stengene. Og ikke lenge etter det igjen skulle Yaya Touré få nok en god sjanse da ballen plutselig havnet i beina hans, men skuddet gikk også denne gangen over tverrligger.

Like før pause skulle omgangens aller største sjanse komme da Pablo Zabaleta fikk et genialt gjennomspill. Alene med keeper chippet han ballen over … og såvidt utenfor den legste stolpen. Situasjonen var omtrent identisk med den der Zabaleta scoret mot Sunderland for ikke så lenge siden, men unntak av at chippen hans den gangen såvidt havnet på innsiden av stolpen.

Dermed 0-0 til pause, og foreløpig så ikke taktikken med å spille uten spisser ut til å fungere nevneverdig bra.

Få minutter etter pause skulle City imidlertid få hull på byllen. Nok en gang ble Zabaleta spilt gjennom på løp, og situasjonen var relativt identisk med den i første omgang. Omtrent alene med keeper valgte argentineren denne gangen i stedet for å avslutte selv å sende ballen bakover til David Silva, som avsluttet via undersiden av låret til en Palace-forsvarer, ned i bakken, over keeper og inn i mål. Dermed 1-0 til City, noe som betydde at bortelaget måtte begynne å satse mer offensivt, og at det dermed kunne oppstå muligheter for overganger til City.

Dette var David Silvas 200. kamp i City-trøya, og etter timen spilt skulle han feire det ved å score sitt andre mål for dagen. Aleksandar Kolarov la lavt inn fra kant, og foran mål var David Silva på plass og styrte inn 2-0 til City!

Få minutter etter skulle Crystal Palace bli snytt for et reduseringsmål da assistentdommer gjorde feil på en offsideavgjørelse, og i stedet for 2-1 skulle det bli 3-0 til City. Med ti minutter igjen skulle City nemlig vise fram et lærebokeksempel på en god kontring. Sentrale i angrepet var Jesus Navas, James Milner og til slutt Yaya Touré, som hamret ballen inn via nærmeste stolpe og inn i mål. En nydelig kontring og en nydelig avslutning, som altså sørget for 3-0 til City.

Etter kampen hyllet manager Manuel Pellegrini laget sitt. «Jeg følte meg sikker på seier fordi vi spilte veldig godt i den første omgangen. Vi var tålmodige og prøvde å skape oss rom, og vi tillot ikke dem å komme på kontringer. Jeg var sikker på at om vi fortsatte å skape rom, slik vi hadde gjort i førsteomgang, kom vi til å score. Da kampen var over hadde vi scoret tre mål mot et vanskelig lag som forsvarte seg veldig godt.»

11 svar

 1. Meget imponerende igjen. Laget virker ustoppelig, og har vi egentlig sett makan? I dag var både Silva og Nasri fantastiske. Yaya, som mange har skjelt ut, trenger bare å stille inn siktet. Who need spisses?

 2. Arne Solheim sier:

  Ikke imponert over «kolarov» ellers ok kamp.
  Masse å gå på enda…
  Tenk når dette laget endelig fungere ??
  Da går det mot gull…
  MYE å rette på enda
  Er streng !!! men rettferdige,,,,
  Com On City !!

 3. Thomas Hansen sier:

  Kan du utdype hvorfor du er misfornøyd med Kolarov, Arne? Synes han gjør en god kamp, spesielt med tanke på at han har vært ute en stund med skade. I motsetning til f.eks. Navas, klarer han også å slå gode innlegg.

 4. Når dette laget»endelig fungerer», Arne? Synes det fungerer nå med seks strake i ligaen og seier over Bayern og Roma innimellom. Faktisk snakker vi om et historisk godt lag på grensen til det perfekte.

 5. Lars sier:

  Er ikke dette ett fungerende lag så vet ikke jeg. Syntes Kolarov og resten av laget leverte bra idag jeg!

 6. Enig. På tide alle ekte City-fans setter pris på det vi har.

 7. Jan Havnen sier:

  Snuoperasjonen mot B.M.gav laget selvtilliten tilbake.
  Jeg mener det er et før og etter akkurat denne kampen.
  Nå har vi 8 strake seiere på rad og vi har sluppet inn 1 mål !! på seks kamper.
  Kunne vært verre. Nå gjelder det å være kynisk og smart i toppkampene i slutten av januar. Fikser vi det er det mulig at………ja,akkurat….

 8. Arne Solheim sier:

  Hei

  Godt å fyre opp litt :o)
  mange som biter på..
  Er SELF..fornøyd med City
  skulle bare mangle..
  8 kamper med siger er topp…

  Men Kolarov !!!
  Ikke bra defensivt. Henger etter flere ganger
  Ok offensivt..

  Men dette er min mening da…

  Stå på …
  snart er vi på toppen…:o)

 9. Skal vi gå for gull denne sesongen? Er det for tøft og si det?

 10. Yngve Deila sier:

  Klart det blir gull i år også.

 11. Per Arve Stenødegård sier:

  Balansen i laget er for øyeblikket bortimot perfekt og alle jobber optimalt for laget og da er vi best .-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *