Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

PA_SOCCER-Man-City-163842_7178604De lyseblå fra Manchester er i kjempeform om dagen, men må greie seg uten angrepsspillere når de jakter sin åttende strake seier.

Frank Lampard ble den store helten mot Leicester og satte inn den avgjørende scoringen etter nok en assist fra Samir Nasri som fortsetter den gode formen han har hatt den siste tiden. Manuel Pellegrinis gutter er i veldig god form om dagen, og avstanden opp til serieledende Chelsea krymper stadig og er i skrivende stund på tre poeng før helgens runde.

En førjulsgave for alle City-fans kom tidligere i dag når det ble klart at Joe Hart har skrevet ny kontrakt med den regjerende mesteren i Premier League som strekker seg til 2019. Den engelske landslagskeeperen har vært en av Manchester Citys aller beste spillere denne høsten og har de siste sesongene utviklet seg til å bli en av kontinuitetsbærerne i klubben. Nå er det altså klart at sisteskansen blir værende i klubben han kom til fra Shrewsbury i sesongene som kommer.

Eliaquim Mangala ble hentet inn fra FC Porto før sesongen og imponerte tidlig, spesielt i hjemmekampen mot Chelsea.  Etter det har franskmannens prestasjoner vært mer variable, men da City sikret avansement i Champions League borte mot AS Roma viste midtstopperen igjen hvorfor Manuel Pellegrini hentet han til Eastlands for å styrke forsvaret. Mot Crystal Palace er det etter alle solemerker Mangala og Martin Demichelis som utgjør midtstopperpar og i Vincent Kompanys skadefravær er den franske forsvarskjempen klar til å fylle tomrommet og sikre enda en seier for sin nye klubb. «Vi har ingen angrepsspillere, men viste forrige helg at ett mål holder», forteller Mangala «Vi er fulle av selvtillit, men må være observante på Crystal Palace sitt kontringsspill. Likevel er jeg sikker på at vi har spillere som kan utgjøre forskjellen. I Premier League kan alt skje, men vi ønsker tre nye poeng på lørdag». Manchester City har bare sluppet inn ett mål på de siste fem kampene i Premier League, og Mangala understreker at et sterkt defensivt fundament må ligge til grunn hvis de lyseblå ønsker å vinne sitt andre strake seriemesterskap. «Vi er snart halvferdig med sesongen og ønsker å fortsette den gode formen vi har vist i de siste kampene. Uten angrepsspillere er det viktig at vi får mest mulig ut av de målene vi scorer fremover.»

Manuel Pellegrini fikk mange spørsmål på pressekonferansen om hvordan han vil komponere sitt Manchester City-lag før oppgjøret mot Crystal Palace og fortalte at han var tilbøyelig til å endre formasjon grunnet skadene på Edin Dzeko, Sergio Agüero og Stevan Jovetic. «Det er mulig vi endrer systemet», innrømmet chileneren. «Uten angrepsspillere må vi finne målet på andre måter, og forhåpentligvis greier vi det i morgen. Crystal Palace forsvarer seg godt, men vi må forsøke å bryte gjennom det på lørdag.»

Forrige sesong tok det lang tid før Manchester City fikk hull på byllen hjemme mot Crystal Palace, men Edin Dzekos scoring tjue minutter før full tid var nok for å sikre de lyseblå tre viktige poeng på ferden mot serietittelen. På lørdag kan tålmodighet igjen bli en nøkkelfaktor, og uten angrepsspillere gjelder det å gripe mulighetene som dukker opp for Manuel Pellegrinis mannskap. Denne sesongen ligger Neil Warnocks gutter på sekstende plass og har gått fem strake kamper uten seier, men The Eagles har nesten tatt like mange poeng på bortebane som hjemme på Selhurst Park denne sesongen og har tidvis vært et veldig godt kontringslag. Til lørdagens oppgjør har Crystal Palace Adrian Mariappa ute med skade, samtidig som Marouane Chamakh og driblesterke Wilfried Zaha er tvilsomme.

Manchester City har igjen pådratt seg en del skadeproblemer på sentrale spillere som Sergio Agüero, Stevan Jovetic, Vincent Kompany og Edin Dzeko. Det betyr at Manuel Pellegrini har litt å tenke når han skal ta ut laget. Det står mellom å bruke unggutten José Angel Pozo på topp eller spille med det som kalles en «falsk nier», altså for eksempel David Silva som en dyp angrepsspiller.  Det kan åpne for en veldig offensiv midtbanekonstellasjon. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Nasri, Lampard, Milner – Silva.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Phil Dowd.

4 svar

  1. Per Arne Rennestraum sier:

    Selv uten «offisielle» spisser er det masse mål i dette laget. Tipper 4-1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.