Lampard sikret tre poeng

JS52924120Manchester City spilte ingen god kamp borte mot Leicester, men tok likevel med seg alle tre poengene hjem til Manchester takket være Frank Lampards 175. scoring i Premier League.

Etter en strålende bortekamp mot Roma i Champions League på onsdag som sikret avansement til åttendedelsfinalen i Europas gjeveste turnering, var det tilbake til hverdagen igjen med bortekamp mot Leicester City i Premier League i dag. Manager Manuel Pellegrini lot Bacary Sagna overta Pablo Zabaletas plass på høyrebacken, og lot argentineren få hvile. I midtforsvaret var kaptein Vincent Kompany tilbake igjen, og gikk inn der sammen med Eliaquim Mangala. På midtbanen var David Silva med igjen fra start, etter å ha gjort comeback mot Roma i midtuka fra sitt skadeopphold. Også Yaya Touré, som måtte stå over onsdagens kamp på grunn av suspensjon i Champions League, var tilbake på laget. Duoen Fernando og Fernandinho spilte en strålende kamp mot Roma, men i dag ble Fernandinho ofret for at det skulle bli plass til Yaya Touré. Også James Milner og Jesus Navas måtte finne seg en plass på benken, mens Frank Lampard fikk muligheten til å starte.

På topp var det meningen at Edin Dzeko skulle starte, helt fram til kort tid før kampstart. Bosnieren, som først forrige helg var tilbake fra skade, greide nemlig å skade seg igjen under oppvarmingen og måtte kaste inn håndkledet allerede før kampen var startet! Og det som verre var – Stevan Jovetic hadde også rukket å bli skadet siden onsdagens kamp mot Roma og ble spart på grunn av et muskelproblem. Dermed måtte 18 år gamle José Angel Pozo, som er eneste tilgjengelige spiss City har for øyeblikket, på kort varsel gjøre seg klar til å starte kampen. Pablo Zabaleta som var med til Leicester, men opprinnelig ikke skulle sitte på benken, steppet inn som benkevarmer.

Om det var dramatikk før kampstart med Edin Dzekos skade, skulle det ikke bli all verdens med dramatikk etter start. Leicester startet kampen best og hjemmelagets Vardy var raskere enn Mangala i en løpsduell mot City-målet. Heldigvis for City greide Mangala å holde såpass følge at han fikk fram en fot i det avgjørende skuddøyeblikket og Vardys skudd gikk ut til corner.

Etter drøyt 20 minutter spilt fikk hjemmelagets Cambiasso godt treff på et frispark fra langt hold, men ballen skrudde utenfor Joe Harts venstre stolpe.

City, på sin side, slet med å få flyt i spillet og komme seg til avslutningsmuligheter. Først etter en halvtime spilt skulle den første City-sjansen komme, etter fint spill med lekre kombinasjoner. Ballen havnet til slutt hos Yaya Touré som fra 14 meter fikk klemme til. Keeper Ben Hamer var imidlertid med på notene og var nede og reddet skuddet.

Så, fem minutter før pause, skulle avgjørelsen komme. Samir Nasri gjorde forarbeidet da han fintet på kant og la inn foran mål, der Frank Lampard befant seg på fem meter. Ballen havnet såvidet bakk Lampard, som likevel ikke hadde noen problemer med å sette den til side for keeper og dermed bli matchvinner med sin 1-0-scoring. Målet var Lampards 175. i Premier League, noe som gjør at han går opp på delt fjerdeplass sammen med Thierry Henry over de spillerne som har scoret flest mål totalt i Premier League. Bare Alan Shearer, Andy Cole og Wayne Rooney har scoret flere, og med tanke på at Lampard er midtbanespiller må statistikken sies å være imponerende.

Om det skjedde lite i første omgang, må andre omgang sies å være enda mindre begivenhetsrik. Det mest dramatiske som skjedde var at Vincent Kompany kvarteret før slutt holdt seg til baksida av låret etter en løpsduell, og måtte legge seg ned. Raskt etter ble han byttet ut til fordel for Martin Demichelis, og etter bare 75 minutter på banen var det altså tid for å føre Kompany opp på lista over skadede spiller igjen. Hvor lenge han blir ute denne gangen vites ikke i øyeblikket, men han så ikke ut til å ha altfor vondt da han gikk ut av banen for egen maskin.

Leicester prøvde å sette press de siste minuttene, men klarte aldri å komme med noe stormløp. Samtidig oppsto det flere muligheter for å kontre for City-spillerne, men disse ble ikke utnyttet godt nok.

Fem minutter på overtid blåste dommer Jonathan Moss av kampen og City hadde fått nøyaktig det de var ute etter – tre poeng. Spillet imponerte ingen, men City henger fortsatt med i toppen av Premier League – tre poeng bak Chelsea, som slo Hull på hjemmebane.

6 svar

 1. Roar Samuelsen sier:

  Endelig et snev av ironi! Alltid bra rapport Tommy, men noen gangen er det på sin plass med litt syre!

 2. Jan Havnen sier:

  Nå er det virkelig tynt på topp. Både Aguero og Jovetic har alt for høy skadefrekvens.
  Guidetti må da være en mye bedre spiller enn Pozo pr. i dag ?

 3. Yngve Deila sier:

  Nok en sliteseier, det samme mot Everton, men så lenge vi vinner er det greit.Savner den gamle målteften vi hadde i tidligere, men mange skader har nok mye og si da. Skal nok savne Aguero de neste ukene, men vi skal klare dette også.GO CITY GO.

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Blir fine sjanser for unge Pozo fremover til å vise seg frem. Hadde vært skikkelig gøy om han putter fire fem mål i romjulskampene og lar Pellegrini få ro rundt spissplassen, samt at Jovetic og Dzeko får den rehabiliteringstiden de trenger.

 5. TheCitizens sier:

  Agüero og Kompany ute til 10. Januar

 6. Per Arve Stenødegård sier:

  Skal en stå tilbake som vinnere come May , så er det akkurat sånne seire en må dra noen av ut av ermen .-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.