Før kampen: Leicester City – Manchester City

PA_SOCCER-Leicester-215493_7148326Det er topp mot bunn når Manchester City reiser til Leicester for å møte The Foxes som er ute etter sin første seier siden september.

I midtuken sikret de lyseblå avansement i Champions League med en fremragende innsats i Roma. Samir Nasri ble den store helten med både mål og målgivende i 2-0 seieren. Før kampen var premissene satt og mange lurte på hvordan Manchester City skulle greie å score mål uten hverken Yaya Touré eller toppscorer Sergio Agüero. Den problemstillingen ble imidlertid lagt til side da midtbanespilleren Nasri banket ballen opp i nærmeste kryss bak en sjanseløs Morgan De Sanctis i Roma-buret. Til tross for at Roma hadde noen farligheter forsvant all tvil da Pablo Zabaleta la på til 2-0 like før slutt. Seieren betyr at Manuel Pellegrinis mannskap slår følge med Bayern München fra gruppe E og hvilket lag de lyseblå skal møte i åttendedelsfinalen trekkes på mandag.

Sammen med Sergio Agüero er Joe Hart en av de spillerne som har fått mest skryt for sine prestasjoner den siste tiden, og flere steder ryktes det om at den engelske landslagskeeperen kommer til å skrive under på en femårskontrakt med Manchester City før jul. Selv forteller den lyseblå sisteskansen at han føler at både han selv og lagkameratene er i god form. «Jeg føler at det går bra for øyeblikket og hele laget jobber hardt. Vi har mange gode spillere som kan score mål». 27-åringen advarer likevel mot å ta lett på morgendagens motstander «Leicester har slitt litt med resultatene den siste tiden, men har også hatt uflaks. De har tapt mange kamper med bare ett mål, og vil definitivt gi oss en tøff kamp i morgen. Det er et lag som fortjener å være i Premier League og King Power Stadium er alltid et vanskelig sted å dra for å kjempe om poeng.»

Fernando og Fernandinho spilte begge en imponerende kamp i Italias hovedstad i midtuken på Citys midtbane. De to var både høyt og lavt mot Roma, men Manuel Pellegrini ville ikke garantere de to midtbanespillerne plass på laget som skal møte Leicester. «De gjorde en god kamp, men det var ikke bare deres fortjeneste at vi sikret avansement i Champions League», mener chileneren. «Hele laget har vært i god form den siste måneden og vi har tatt seks strake seiere. Vi har flere måter å sette sammen midtbanen på.»

Forrige gang disse to lagene møttes på King Power Stadium var for nesten nøyaktig ett år siden i ligacupen forrige sesong. Den gangen gjorde Manchester City kort prosess på Nigel Pearsons gutter og mål av Aleksandar Kolarov og Edin Dzeko (to) sendte de lyseblå videre i turneringen som de senere vant. Før det igjen kom sist seier på Leicesters hjemmebane i 2004 og den gangen i FA-cupen. Da ble det også 3-1, men de målene ble scoret av Sibierski i tillegg til et overtidsmål hver av Nicolas Anelka og Jonathan Macken.

Leicester City er som nevnt i dårlig form og The Foxes ligger for øyeblikket aller sist i Premier League fire poeng bak trygg plass. Ti kamper uten seier imponerer ingen og sist trepoenger for Nigel Pearsons mannskap kom 21. september mot Manchester United i oppgjøret som endte med 5-3 til Leicester. Leonardo Ulloa scoret fem mål på de første fem kampene i Premier League, men har slitt litt med en fotskade. Argentineren scoret likevel sist helg mot Aston Villa og kan være en spiller å se opp for i morgen. Den tidligere City-målvakten Kasper Schmeichel, som har vært en av Leicesters beste spillere denne sesongen, har skadet seg på trening og er ikke aktuell til lørdagens oppgjør. Det er heller ikke Matthew Upson eller Dean Hammond.

Flere City-spillere kan være tilbake etter skadeavbrekk til kampen mot Leicester og blant annet David Silva fikk noen minutter i midtuken mot AS Roma i tillegg til Aleksandar Kolarov. Lørdag ettermiddag kan den tekniske spanjolen være tilbake i førsteelleveren sammen med blant annet Vincent Kompany som måtte ut med skade mot Southampton. Det betyr at Jesus Navas og Eliaquim Mangala eller Martin Demichelis blir dyttet ut av laget. Inn på midten kommer nok også Yaya Touré, vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Dzeko.

Kampen vises ikke på TV2.

Dommer er Jonathan Moss.

4 svar

  1. TheCitizens sier:

    Se på: Cricfree.tv.

  2. Thomas Lomundal sier:

    Takk for god link TheCitizens

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.