City er videre i Champions League!

Soccer - UEFA Champions League - Group E - AS Roma v Manchester City - Stadio OlimpicoDet så ut til å gå mot en ny Champions League-fiasko for Manchester City, men på to kamper har alt snudd for de lyseblå. I kveld ble Roma beseiret på bortebane og dermed er City klar for åttendedelsfinale i Champions League!

City har det med å gjøre ting vanskelig for seg selv, for så å komme tilbake når det gjelder som mest. Slik skulle høstens Champions League også utarte seg. Etter først å ha rotet bort en trygg 2-0-ledelse over CSKA Moskva på bortebane og så tape for det russiske laget på hjemmebane i neste kamp, så alt håp ut til å være ute for de lyseblå. City sto med fattige to poeng etter fire spilte kamper, og med Bayern München hjemme og Roma borte som de to resterende kampene, virket det svært usannsynlig at det skulle være noe som helst håp for City om å gå videre. Men mot alle odds er City likevel klar for åttendedelsfinale etter å ha vunnet de to siste kampene.

City måtte score mål mot Roma i kveld for å kunne avansere, men kunne greie seg med uavgjort dersom CSKA Moskva tapte sin kamp borte mot Bayern München. Med CSKA-seier ville City uansett være ute, og City var dermed avhengige av at den suverene gruppevinneren fra München skulle gjøre jobben. Det gjorde også tyskerne, som vant 3-0. Dermed sto alt og falt på den avgjørende kampen på Olympiastadion i Roma, der både hjemmelaget Roma og bortelaget Manchester City kjempet om retten til å få spille åttendedelsfinale i Champions League.

Manuel Pellegrini hadde ingen enkel jobb med å ta ut laget, i og med at fire av de aller mest sentrale City-spillerne var ute med skade eller suspensjon. Vincent Kompany rakk ikke kampen, og var heller ikke å finne på benken. På midtbanen var Yaya Touré suspendert, og på topp manglet Sergio Agüero, som sannsynligvis er ute over en måned. David Silva, som har være ute av spill i halvannen måned for City, var imidlertid igjen å finne på benken, og selv om han nok ikke ville klare å spille en hel kamp, kunne han bli en joker å trekke inn på slutten om City trengte et mål.

Kampen var bare fire minutter gammel da Roma fikk en kjempesjanse til å ta ledelsen. Jose Holebas ble spilt fri på Citys høyrekant og kom alene med Joe Hart, som reddet. Reprisen viste at Holebas var såvidt i offside da ballen ble spilt og skulle vært avblåst, men når så først ikke skjedde var Joe Hart på plass, slik en matchvinner skal være.

Etter 20 minutter skulle først City få en fin mulighet ved James Milner, som ikke fikk skikkelig klem på kula og keeper fikk reddet. Sisteskansen måtte imidlertid gi retur på skuddet, men i stedet for at ballen havnet hos en City-spiller gikk til Roma, som kunne sette i gang en farlig kontring. Fra skrått hold fikk Gervinho skutt mot det lengste hjørnet, men igjen var Joe Hart nede og fikk avverget, denne gangen med en fingertuppredning som sørget for at ballen gikk såvidt til side for stolpen. Ny stor prestasjon av Englands sisteskanse.

Få minutter etter var det Citys tur til å få en stor mulighet. Navas sendte gjennom en nydelig stikker til Samir Nasri, som spilte ballen tilbake i feltet. Der ventet en noe presset Edin Dzeko, men fra god posisjon gikk ballen langt over mål.

Få minutter etter dette fikk Jesus Navas ballen i mål, men dommeren mente at Edin Dzeko hadde vært ufin i forkant og annulerte scoringen. Selv om scoringen ikke ble godkjent var det nå City som litt etter litt hadde tatt styringen i kampen, og like før pause kunne også James Milner scoret da han ble spilt gjennom og var alene med keeper. Han hadde imidlertid dårlig tid på seg, og fikk bare dyttet ballen mot keeper, som han var kommet tett opptil. Dermed ingen scoring, og 0-0 til pause. Sto det seg slik ville City være ute av Champions League, siden de da ville ha like mange poeng som Roma, men ha ha gjort det dårligere i de innbyrdes oppgjørene siden Roma hadde ett bortemål i Manchester i 1-1-kampen.

Manuel Pellegrini var nok også tydelig i pausen på hvor viktig det ville være å få denne ene scoringen, som ville bety at Roma måtte score to ganger. Den beskjeden fikk selvsagt også Samir Nasri, som etter et kvarter spilt i andre omgang bestemte seg for å fyre løs fra 20 meter. Fra litt skrått hold føk ballen inn via nærmeste vinkelstolpe og bak De Sanctis i Roma-buret. Et helt utrolig skudd av franske Nasri og et mål han garantert kommer til å se tilbake på som et av høydepunktene i karrieren. Dermed 1-0 til City, og dermed begynte situasjonen å se ganske mye lysere ut.

Kampen var likevel ikke på noen måte over. Med 20 minutter igjen å spille skulle Roma få to enorme sjanser til å score. Først headet Manolas mot hjørnet, men igjen var Joe Hart der som en tiger og fikk fistet ballen bort i stolpen. En ny klasseredning av sisteskansen. På den påfølgende corneren skulle det oppstå en nesten like stor mulighet. Hart var denne gangen utspilt og Destro fikk muligheten til å sette ballen i det tomme buret. Men med Hart satt ut av spill tok Martin Demichelis på seg oppgaven å redde skuddet. Når sant skal sies ble han muligens mest tilfeldigvis truffet av ballen, men omtrent på streken fikk han likevel reddet og forhindret Roma-scoring.

Etter disse to gigasjansene til hjemmelaget fikk City etter hvert igjen kampen inn i sitt spor, og var aldri truet etter dette. David Silva kom inn for Jesus Navas og fikk de siste 25 minuttene på banen, og viste raskt hvilken ressurs han er for laget.

Fire minutter før full tid skulle City doble ledelsen. Pablo Zabaleta fikk for en uke siden i borteoppgjøret mot Sunderland en sjelden mulighet til å juble for scoring, noe han ikke hadde kunnet gjøre på over et halvt år. Men i kveld, bare en uke etter forrige gang, skulle ballen sitte i nota igjen for den argentinske høyrebacken. Innbytter Jovetic fant Nasri inne i feltet, som igjen fant Pablo Zabaleta som kom gjennom på løp. «Zabba» avsluttet nydelig borte i det lengste hjørnet, utagbart for keeper, og kunne springe bort til elleville City-supportere bak målet og kysse klubbemblemet på drakta.

To minutter på overtid blåste den serbiske dommeren av kampen, og med 3-0 til Bayern München over CSKA Moskva var det som for en drøy måned siden virket totalt utenkelig klart: City er videre i Champions League og er klar for åttendedelsfinale!

Trekningen skjer førstkommende mandag kl. 12.00 i Nyon der City vil trekke ett av følgende lag: Atletico Madrid, Real Madrid, Monaco, Dortmund, Barcelona eller Porto.

14 svar

 1. jan henning andersen sier:

  Dette laget viser sitt sanne ansikt når det gjelder. Imponerende. CTID

 2. Lars sier:

  Er litt spent på trekningen på Mandag. Med City sin flaks så blir det vel enten Real Madrid eller Barcelona! 🙁

  • Erik sier:

   Skal man vinne må alle slås uansett.

  • Anders Eriksen sier:

   Likevel hadde det vært fint å for en gangs skyld få en litt «heldig» trekning i første runde. Med det sagt er det nok noen gruppevinnere som ikke ønsker å trekke oss også.

 3. Tor Sønsteby sier:

  Spiller ingen rolle så lenge alle mann står på.

 4. Thomas Hansen sier:

  Håper på Dortmund. Har aldri vært på Westfalenstadion, men har hørt det er vanvittig trykk der, så dit hadde det vært gøy å ta en tur.

 5. Tor Sønsteby sier:

  Hva med en aften med Liam Gallagher på kasino i Monaco

 6. Arne Persson sier:

  Imponerende seier med hele sentrallinja ute! Håper jula fortsetter å være lyseblå! Sesongen så langt har stort sett bestått av Hart og Aguero. Viktig at flere nå melder seg på.

  PS: Synes Clichy ser mye bedre ut nå da han får spille fast, tror også Zaba er på vei til gammelt nivå. Jeg har alltid vært kritisk til å rullere så mye på laget. INGEN blir gode fotballspillere av å sitte på benken. Spesielt er det viktig at forsvaret består av de samme spillerne kamp etter kamp. La Kolarov og Sagna få hvile så lenge Clichy og Zaba ikke er skadet. Kjør førsteelveren i alle kamper i CL og PL, dersom spillere trenger hvile, kjør B-laget i FA- og Liga Cup (jeg vet at de er ute i år). Og Pellegrini MÅ la spillere fra U19 og U21 prøve seg i kamper. Pozo gjorde en grei figur sist. Å hevde at det ble bedre med Dzeko på banen er jeg ihvertfall ikke enig i! For meg er Dzeko er tredje/fjerde valg! Tung og treg og veldig sjelden i riktig posisjon foran mål.

 7. Jan Tore sier:

  Enig i det meste Arne. Men Dzeko er viktig. Han har vært skadet, og gjore absolutt ein god kamp i går. Jobbet hardt og var flink til og holde på ballen. Det var også jobben hans i går. Me må ikkje gløyme det Dzeko har gjort for oss. Seinest i innspurten i fjor. City hadde ikkje tatt gull i fjor hadde det ikkje vært for formen Dzeko var i. Dzeko er etter min mening den nest beste spissen vi har. Han har ein heilt anna dimensjon i boksen enn Jovetic for eksempel.

 8. Jan Erik Hæhre sier:

  Mye å ta med seg fra denne kampen. Selvsagt seier borte mot et meget bra lag, og dermed avansement. Har en mistanke om at Pelle hevet røsten en smule etter CSKa-kampen hjemme. Har vært veldig bra etter det.
  Vi har en av verdens beste keepere, ingen tvil om det. Synes også Demi og Mangala var bra, og begge de sentrale på midten fungerte godt. Nasri var strålende. Og Milner jobber uavbrutt – for en spiller.
  Men først og fremst var dette en solid lagseier, og jeg synes en rusten Dzeko også jobba meget bra.
  Det er sikkert mye mer også. Men avslutningsvis var det digg å se Zaba avgjøre kampen med det andre målet – så fortjent for en man som også jobber og sliter for laget. Og det var selvsagt godt å se den lille magikeren tilbake på banen mot slutten.
  Kampen var viktig for City som klubb, ikke minst å stilne en del kritikere av CL-innsatsen til laget. Det er også viktig å plukke poeng – for om mulig å få bedre rating og noe enklere trekninger i årene som kommer. Vi kan da ikke trekke dødens gruppe hvert år?
  Men siden vi først får verst tenkelig motstand hele tiden, så lukter det vel Madrid denne gang. Bring it on!

 9. abdirisaq hussein sier:

  city møter real madrid eller barcelona

 10. Yngve Deila sier:

  Enig med Jan Tore at Dzeko er den nest beste spissen vi har, og han kommer til og bli bedere jo mer spilletid han får.

 11. Per Arve Stenødegård sier:

  Glimrende kamp med en godt balansert elver som nok kommer mer av nød alså skadde spillere enn av Pelles kløkt .
  Med ett balansert elver så kommer også tryggheten og pressing og insats som ett lag .
  Yaya må frem i en treer foran to sittende etter mi mening skal han ikke «ødelegge» strukturen i laget alså 4 2 3 1

 12. allan kvingedal sier:

  Så bra at spillere som Nasri står fram og tar ansvar i en slik kamp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.