Før kampen: AS Roma – Manchester City

JS47656559Manchester City må score mål for å avansere fra gruppe E i Champions League, og det må de klare uten stjernespissen Serigio Agüero som kan være ute med skade i seks uker.

James Milner var for rask for Phil Jagielka og skaffet de lyseblå straffespark i helgens oppgjør mot Everton. Yaya Touré var sikker fra ellevemeteren og banket inn kampens eneste mål bak Tim Howard som ikke hadde sjans til å redde skuddet selv om han kastet seg riktig vei. 1-0 seieren var Manchester Citys femte strake seier, og Manuel Pellegrinis mannskap har virkelig funnet formen den siste tiden.

Et skår i seiersgleden etter Evertonkampen var selvfølgelig skaden på Citys toppscorer Sergio Agüero som tidlig skadet kneet og måtte kaste inn håndkleet mot The Toffees. Mange ventet i spenning på hva rapportene etter kampen kunne si om skadeomfanget, og ulike medier rapportere om at alt fra tre uker til to måneder på sidelinjen ventet for den målfarlige argentineren. På pressekonferansen før onsdagens avgjørende Champions League-oppgjør mot Roma kunne Pellegrini avsløre hvor lenge de lyseblå må klare seg uten sin angrepsstjerne. «Det er vanskelig å si sikkert hvor lenge Agüero er ute med skade, men det meste tyder på at det er et sted mellom fire og seks uker. Alt avhenger av hvordan opptreningen går». Til tross for den meget ubeleilige skaden på argentineren så er heldigvis Edin Dzeko på vei tilbake fra sin skade. Terminlisten viser at desember som alltid er tettpakket med kamper, og forhåpentligvis kan bosnieren sammen med en (snart) friskmeldt Stevan Jovetic gripe sjansen og være med på å opprettholde den gode formen City er i for øyeblikket.

David Silva, Vincent Kompany, Stevan Jovetic og Fernandinho var alle med på lagets siste trening før skjebnekampen mot AS Roma, og det meste tyder på at alle fire kan være med enten på benken eller fra start for Manuel Pellegrini under onsdagens oppgjør. Chileneren vet at laget hans må score mål i Roma og er takknemlig for alle muligheter til å komponere et slagkraftig lag. «Sergio er skadet, så vi kan bare tenke på de spillerne vi har tilgjengelige til onsdagens viktige kamp på Olimpico.»

Rudi Garcias mannskap har alt i egne føtter før morgendagens kamp. De er foran CSKA Moskva på innbyrdes oppgjør, og har 1-1 å gå på med Manchester City. I serien ligger hovedstadsklubben bare tre poeng bak Juventus på en foreløpig andreplass, men i helgen ble det bare skuffende 2-2 mot Sassuolo på hjemmebane. Adem Ljajic scoret begge målene for Giallorossi og utligningsmålet kom på overtid. Selv om man greide å hente seg inn fra å ligge 2-0 under så er det første gangen AS Roma avgir poeng på Stadio Olimpico denne sesongen. Før uavgjortkampen mot Sassuolo hadde den italienske storklubben syv strake seiere på hjemmebane i Serie A. Til onsdagens oppgjør er den allsidige grekeren Vasilis Torosidis tvilsom i tillegg til at langtidsskadede Leandro Castán ikke blir å se.

Av Manchester Citys syv mål så langt i Champions League denne sesongen så har Sergio Agüero stått for fem og Yaya Touré for ett. Ingen av de er aktuelle til morgendagens oppgjør, så det innebærer at andre spillere må ta ansvar og finne nettmaskene hvis de lyseblå skal sikre avansement og fortsatt spill i Champions League etter jul. Edin Dzeko er akkurat tilbake fra sin skade, og Stevan Jovetic har også hatt en kjenning, så det er vanskelig å forutsi hvordan Manuel Pellegrini kommer til å komponere onsdagens ellever. Forhåpentligvis kan David Silva også få noe spilletid etter sitt skadeavbrekk. En annen målfarlig spiller som kan bli viktig i morgen er Frank Lampard som i tillegg har mye rutine fra Champions League. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Nasri, Milner – Dzeko.

Kampen vises på Viasat 4 med avspark 20:45

Dommer er Milorad Mazic fra Serbia.

4 svar

 1. Dette går veien. Tipper dzeko blomstrer i kveld

 2. Yngve Deila sier:

  Endelig en seier, den viktigste vi kunne få.Kjempefornøyd i kveld.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Per Arne: det fikk du rett i 🙂 syns Dzeko spilte glimrende (sammen med resten av laget)

 4. Arne Solheim sier:

  Ønsker meg Monaco i neste runde.
  Trekning på mandag den 15.12.2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.