Hvor lenge er Agüero ute?

JS52410098En tårevåt Sergio Agüero måtte lørdag kveld forlate banen mot Everton med en leddbåndskade i kneet. Nå spekuleres det heftig i hvor lenge Premier Leagues toppscorer er ute av spill.

Det City-fansen har fryktet aller mest skulle skje i høst, skjedde lørdag kveld etter bare et par minutter spill i hjemmekampen mot Everton. Sergio Agüero ble liggende nede med store smerter i kneet, og måtte forlate banen. Skaden kommer svært ubelelig for City, som onsdag kveld spiller en avgjørende bortekamp mot Roma i Champions League.

Agüero skal ha fortalt manger Manuel Pellegrini etterpå at han følte «noe rart» hadde skjedd inne i kneet, men hvor lenge Agüero blir ute, kunne ikke Pellegrini gi noe godt svar på etter kampen. Han var uansett klar på at Roma-kampen på onsdag nok hang i en tynn tråd for argentineren, og at det måtte videre undersøkelser til for å fastslå skadeomfang.

City har ikke gått ut med noe mer om hvor lenge Agüero blir ute, men det skrives i engelske medier at de håper han ikke blir borte i mer enn en måned. Argentinske medier skriver imidlertid at det kan gå så lang tid som sju uker før Agüero er tilbake.

Det positive for City er at etter Roma-kampen er ikke kampprogrammet det aller vanskeligste framover. Den neste måneden venter først Leicester borte, før det er hjemmekamp mot Crystal Palace, bortekamp mot West Bromwich, hjemmekamp mot Burnley og hjemmekamp mot Sunderland.

Agüero har betydd mye for City denne sesongen, og mange har sammenlignet hans posisjon i City med den Christiano Ronaldo har i Real Madrid og Lionel Messi i Barcelona. Manager Manuel Pellegrini er likevel rask til å poengtere at da City vant ligaen i fjor var det i store deler av sesongen uten Sergio Agüero. «Det er én ting at en spiller kan være i god form, slik Sergio var før dette skjedde, men det er ikke han alene som har dratt lasset. Vi har slått vanskelige lag som Everton uten Sergio, uten David Silva, uten Vincent Kompany, uten Stevan Jovetic, og Edin Dzeko var bare i stand til å spille i 20 minutter.»

«Alle store lag må ha viktige spillere som Sergio. Jeg antar at Ronaldo er viktig for Real Madrid og Messi er viktig for Barcelona, men de lagene handler heller ikke bare om én spiller.»

Stevan Jovetic er sannsynligvis klar igjen til onsdagens kamp mot Roma, og at Edin Dzeko er på vei tilbake til full kampform kan nå bli viktig i en hektisk desembermåned. «Jeg tror at desember kanskje ikke er den måneden der Premier League blir avgjort,» kunne Manuel Pellegrini fortelle, «men det er en nøkkelmåned. Du må spille sju Premier League-kamper i løpet av desember. Forrige sesong spilte vi ni kamper i desember og i januar. I år har vi i det minste to færre kamper i januar siden vi ikke er i semifinalene i ligacupen. Og vi vil spille én færre kamp i desember siden vi ikke er i kvartfinalen i ligacupen.»

Pellegrini kunne også bekrefte at Vincent Kompany er i stand til å løpe, og det vil bli gjort en vurdering kort tid før kampen mot Roma om han er i stand til å spille. Uansett vil manager Pellegrini få en svært vanskelig jobb med å bestemme hvilke elleve spillere som skal starte kampen mot Roma. Både Dzeko, Kompany, Jovetic og Silva er på vei tilbake fra skade, men det spørs om de klarer en hel kamp i heksegryta i Roma. Og at Agüero definitivt er ute en god stund framover er noe garantert både Roma-fansen og Chelsea-fansen gleder seg over.

3 svar

 1. Glenn Mumfie Rune Dahlslier på Facebook sier:

  Får håpe d ikke blir alt for lenge Asså :/

 2. Thor Arne Eftedal på Facebook sier:

  Er snakk om en mnd 🙁

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  Hva med å ha latt nøkkelspillere hvilt kampen foran en nøkkelkamp og latt andre få litt kamptrening inn i mellom . Dette må da være himmelropende selvsagt att vil lønne seg i det lange løp .
  En toppmanager må faktisk være villig til å gamle litt på att de andre han har tilgjengelig faktisk kan gjøre jobben enkelte gangen sånn som eg vet en annen manager var fantastisk til , og ikke bare bruke fra 13 og nedover når en MÅ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.