Citys nye akademi er åpnet

cfa for dave holding press releaseCitys nye fotballakademi er endelig åpnet! Se bilder og les om det storslåtte City Football Academy som nå er tatt i bruk.

Ingen skal si at ikke City satser på framtida. Cirka £200 millioner (over 2 milliarder kroner) har det kostet å bygge det som mange vil hevde er verdens beste treningsanlegg. Anlegget har til sammen 16 utendørs fotballbaner, inkludert et akademistadion med plass til 7000 tilskuere der Citys EDS- og damelag skal spille, og en lukket bane for førstelaget der det skal trenes på dødballer. I tillegg har førstelaget tre andre baner tilgjengelig med tre ulike typer gress – Desso, RouteZone og GrassMaster. Det gir mulighet til trene på samme underlag som en skal spille kamp på i forkant av en bortekamp. I tillegg er det laget en egen halvbane til keepertrening. De andre 12 banene er satt av til Citys ungdomssatsing helt fra spillere på under 6 år og opp til førstelaget. Totalt vil 450 fotballspillere trene hver dag i det nye akademiet, der 75 % av dem vil være fra Greater Manchester-området.

Det er fire siden en startet å bygge det nye akademiet, som ligger like i nærheten av Etihad Stadium. City satser som kjent tungt på å være en del av lokalsamfunnet i Manchester, og prosjektet «City in the Community» vil også ha sitt hjem i det nye akademiet. Det vil blant annet si at lokale skolebarn vil kunne bruke flere av de 16 nye banene som er bygget. I tillegg er det lokale folk i Manchester som har jobbet med å bygge opp det nye akademiet – 70 % av de som har blitt ansatt under byggingen er lokale folk fra Manchester. City har også samarbeidet tett med Manchester kommune i forbindelse med flere andre prosjekter rundt anlegget – for eksempel har flere tusen nye trær blitt plantet. City har også donert £3 millioner for å bygge nye svømmeanlegg i øst-Manchester, som etter at City gjorde sitt inntog har fått en renessanse. I tillegg kommer flere andre prosjekter som skal være med på å løfte Manchester.

Totalt er City Football Academy på 0,32 kvadratkilometer, eller 80 engelske acres. Dette er imidlertid bare en del av det større 0,81 kvadratkilometer store Etihad Campus, som også inkluderer for eksempel Etihad Stadium. Det er bygd en bro på 190 meter som fører fra det nye City Football Academy over til Etihad Stadium, som kan brukes av hvem som helst.

Når det gjelder bygningene inne i det nye City Football Academy har førstelaget en egen bygning med sirkelformet garderobe, tre treningsstudioer, ultralydrom, rom for fysioterapi og massasje, hydroterapi, bassenger med kaldt vann og varmt vann, rekreasjonsområde for spillerne med for eksempel biljardbord, et auditorium med plass til 56 personer der en for eksempel kan jobbe med videoanalyse. I tredje etasje i førstelagsbygningen har hver spiller sitt eget rom, basert på slik det er på firestjernes hoteller. Til sammen er det 32 slike rom der spillerne skal overnatte dagen før hjemmekamp, i stedet for å ligge på eksternt hotell slik det er nå.

Også i akademibygningen der akademispillerne holder til er det i tillegg til mange av de samme tingene førstelagsspillerne har i sin bygning boliger for spillerne der de bor.

Under følger et utvalg bilder som viser hvordan det nye adademiet ser ut (klikk på bildene for å forstørre).

JS52523361 (1)

JS52523152

A19U6541 A19U6621 A19U6598 A19U6562 A19U6583 A19U6648 JS52468587 A19U6525 A19U6427 A19U6451 First-Team-GymJPG City-Football-Academy-HQ-open-plan-office-spaceJPG A19U6548

JS52523135 Ariel-shot-of-the-City-Football-Academy The-blue-community-pitch-in-the-eveningJPG

7 svar

 1. Glenn Mumfie Rune Dahlslier på Facebook sier:

  Fantastisk!

 2. Stig Yngve Helgesen sier:

  Kan ikke annet si at jeg er stolt over å være supporter for CITY!!!

 3. John Helge Moe sier:

  Manchester City = Pride of Manchester!

 4. Frank Jensen sier:

  Et helt nydelig anlegg , stolt over å være city supporter :))))

 5. Arne Solheim sier:

  Får håpe det blir «gaida» tur I det område og :o)

 6. Svein Arild Rud sier:

  For et helt fantastisk anlegg. Vieira & Co får flotte arbeidsforhold til å egenprodusere spillere. CTID

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.