Hentet tre poeng innpå Chelsea

JS52409865Mens tittelutfordrer Chelsea tapte borte for Newcastle, gjorde City jobben hjemme mot Everton og vant 1-0 etter en straffescoring av Yaya Touré. Dermed er City bare tre poeng bak Chelsea. Et skår i gleden er imidlertid at Sergio Agüero igjen er skadet.

Drømmen om et nytt ligagull lever i beste velgående, og etter en svak periode har City virkelig hentet seg inn igjen i både Champions League og Premier League. Newcastle måtte fullføre kampen mot Chelsea med ti mann og spilte med tredjekeeperen sin i mål, men holdt ut dramatiske sluttminutter og slo Chelsea 2-1 i den tidlige kampen i dag. Dermed hadde City alle tiders mulighet til å knappe tre poeng innpå ligalederen ved å slå Everton hjemme på Eastlands i lørdagens kveldskamp kl. 18.30.

Manuel Pellegrini gjorde noen få endringer på laget i forhold til laget som spilte i midtuka mot Sunderland. Eliaquim Mangala var tilbake fra karantene og gikk inn i midtforsvaret i stedet for Dedryck Boyata, mens Stevan Jovetic var blitt skadet siden sist og ikke var aktuell. Heller ikke Fernandinho var å finne i troppen, men det er uvisst om dette var på grunn av en skade eller om han bare ble hvilt. Inn for Jovetic og Fernandhino kom Milner og Fernando, mens Sergio Agüero dermed startet alene på topp. Edin Dzeko var tilbake etter sitt skadeopphold, men startet kampen på benken.

At Dzeko er tilbake kan bli svært viktig for City, med tanke på det som skjedde allerede etter et par minutter spill. Sergio Agüero ble liggende nede etter å ha strukket seg etter ballen, og det ble raskt tydelig at situasjonen var alvorlig. Med tårer i øynene måtte Agüero med store smerter forlate banen, og det City-fansen har fryktet i hele høst skulle skje, er blitt et faktum. Målmaskinen Agüero er igjen blitt skadet, og foreløpig er det uvisst hvor lenge han blir ute. Med tanke på den viktige kampen mot Roma i Champions League på onsdag som bestemmer om City går videre til sluttspillet eller ikke, kommer også skaden svært ubeleilig for de lyseblå.

Overraskende nok ble ikke Edin Dzeko satt inn, og det var i stedet 18 år gamle José Angel Pozo som fikk den vanskelige jobben å erstatte Agüero. Unggutten kom inn mot Sunderland i de siste sluttminuttene etter at kampen var avgjort på onsdag og fikk da sin debut i Premier League, men nå var oppgaven av et annet kaliber. Stillingen var 0-0, kampen var såvidt i gang, og den unge spanjolen skulle spille alene på topp mot rutinerte Everton-forsvarere …

Andre situasjoner som er verdt å merke seg i starten av kampen er de to situasjonene der både Mangala og Fernando var høyt oppe med foten og traff motspillere og fikk gult kort for det. Mens Fernando prøvde å ta ballen, var Mangalas fot i ryggen på Eto’o av det mer merkelige slaget og kan i beste fall karakteriseres som «uryddig i stilen».

Få minutter etterpå skjedde det som skulle sørge for at City vant kampen. James Milner var først på ballen inne i Everton-feltet, og fikk rett etterpå Jagielka i kroppen sånn at han gikk over ende. Milner spratt opp på beina igjen og ville jage ballen videre, men da hadde allerede dommer Andre Marriner pekt på straffemerket til Everton-spillernes store protester. Fram fikk Yaya Touré, og selv om Tim Howard i Everton-buret valgte riktig side var skuddet så godt plassert at han ikke nådde fram. 1-0 til City!

City skulle ta mer og mer tak i kampen utover i omgangen, og var nære å komme til muligheter flere ganger, men mange av skuddene ble blokkert. Det var også tilfellet da Navas like før pause sendte ballen via en Everton-forsvarer og i en bue like over tverrligger, slik at ballen landet på nettaket. Dermed 1-0 til pause.

Skaden til Agüero satte selvsagt sitt preg på kampen, og det så også stygt ut like før pause da Yaya Touré lå nede og vridde seg i smerte. Ivorianeren kom seg imidlertid på beina igjen og fullførte kampen.

Selv om Pozo absolutt ikke gjorde seg bort på topp for City, ble han litt for liten og spinkel i en del dueller mot sterke Everton-spillere. Like etter sidebytte fikk han likevel alle tideres mulighet til å score sitt første Premier League-mål. James Milner, som spilte en strålende kamp og som vanlig kjempet fra start til slutt, la inn fra venstrekant og unge Pozo gjorde alt rett da han fra fem meter klemte til mot mål og sendte ballen tilbake i samme retning innlegget kom fra. Kun en glitrende beinparade av Tim Howard gjorde at ikke City gikk opp i 2-0.

En annen som spilte en glimrende kamp i City-drakta var Fernando, som ved flere anledninger fikk kastet seg foran Everton-skudd og blokkert.

Etter hvert ble unge Pozo byttet ut igjen, og mer rutinerte Edin Dzeko kom inn og fikk fullføre kampen for City. I tillegg kom Frank Lampard inn for Navas, og like etter dette byttet fikk City en fin mulighet som endte med at Milner skjøt over på hel volley.

Selv om det var Yaya Toué som ble matchvinner i 1-0-seieren med sin straffescoring, er det ingen tvil om at Joe Hart også må kalles en matchvinner. Etter å ha stått omtrent en hel kamp med relativt lite å gjøre måtte han etter 82 minutter i aksjon med en redning i verdensklasse. Lukaku fikk klemme til på volley fra 7-8 meter, men Hart fikk fingrene på det knallharde skuddet med en enhåndsredning på et skudd som mange Premier League-keepere garantert ville ha sluppet inn.

Det ble lagt til fem minutter, men City holdt ut og skaffet seg dermed tre livsviktige poeng i kampen og ligatittelen. Et skår i gleden var selvsagt skaden til Agüero, og med også Jovetic ute med skade, og Edin Dzeko nettopp tilbake fra skade, er det ikke unaturlig å bruke ordet spisskrise om situasjonen i City nå. Med skader på Vincent Kompany og David Silva i tillegg er Citys sentrallinje kraftig svekket, men det håpes at Kompany og Silva kan være klar igjen til kampen mot Roma på onsdag. Når det gjelder Agüero er det selvsagt for tidlig å si noe som helst, men mye tyder på at Roma-kampen henger i en tynn tråd for han, noe også manager Manuel Pellegrini bekreftet etter kampen.

«Det er umulig å vite hvor lenge han blir ute,» kunne Pellegrini fortelle. «Han har et problem med leddbånd i kneet, men vi vet mer i morgen om hvor alvorlig situasjonen er. Han kommer sannsynligvis til å gå glipp av kampen mot Roma, men vi vet ikke ennå.»

Samtidig bekreftet Pellegrini at grunnen til at Pozo kom inn da Agüero ble skadet og ikke Dzeko, var på grunn av at Dzeko nettopp er tilbake fra skade og ikke ville klare mer enn 30-35 minutter.

1 svar

  1. Tim Oland sier:

    Du skriver veldig bra som alltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.