Før kampen: Manchester City – Everton

hi-res-4eaec960d1dab61aa973cf76a52d71c4_crop_northManchester City øyner muligheten til å ta sin femte strake seier, men møter tøff motstand i Everton som trenger poeng etter bare å ha vunnet én av de siste fem.

Den dårlige rekken på Stadium of Light er brutt, og den ble brutt med stil da Manuel Pellegrinis mannskap feide The Black Cats av deres egen hjemmebane. Mange City-tilhengere tenkte nok sitt da en noe heldig Connor Wickham sendte de røde- og hvitkledde i føringen, men denne gangen holdt ikke ledelsen helt inn for Sunderland. Sergio Agüero er Citys formspiller nummer én for øyeblikket og det viste argentineren til gangs med sin utligning. En helfrekk tunnel ble fulgt opp med en prosjektil av et skudd som den tidligere City-keeperen Costel Pantilimon ikke hadde mulighet til å redde. Det ble til slutt fire vakre mål for den regjerende mesteren som etter snuoperasjonen mot Bayern München har gått fra den ene klarheten til den andre.

Chelsea har vært veldig sterke denne høsten, men mange spekulerer i hvor lenge de kan opprettholde den gode formen de har vist. Manchester City knappet innpå når London-klubben «bare» spilte uavgjort borte mot Sunderland, men Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at han og laget hans kun fokuserer på sine egne prestasjoner. «Vi får se i januar hva avstanden til Chelsea er, men vårt fokus ligger på å fortsette og vinne kamper», understreket chileneren. «Jeg forventer alltid at vi skal forbedre oss. Som en manager må du hele tiden fokusere på forbedringsmomenter når det kommer til forsvarsspill, ballbesittelse og angrep. Samtidig må vi greie å spille slik uke etter uke og jeg håper vi kan fortsette å score mål i tillegg til å forsvare oss bedre.»

Pablo Zabaleta fortalte før oppgjøret mot Sunderland at han fryktet at han var skyldig i Citys dårlige statistikk på Stadium of Light, så under onsdagens kamp tok argentineren saken i egne føtter. Samir Nasri ventet til nøyaktig riktig øyeblikk før han sendte høyrebacken alene med Pantilimon og Zabaleta takket for muligheten med å chippe ballen elegant over rumeneren og ned i det tomme Sunderland-buret. En nydelig scoring som virkelig punkterte oppgjøret. Nå ønsker 29-åringen å bygge videre på sitt lags gode form med å slå Everton hjemme på Eastlands lørdag kveld. «Vi må fortsette vår seiersrekke og spise opp forspranget Chelsea har», konstaterer Zabaleta, men advarer mot å ta lett på morgendagens motstander «Everton er et veldig godt lag, og Roberto Martinez er en dyktig manager. Vi er klar over hvilke styrker de har og hvor villige sidebackene Seamus Coleman og Leighton Baines er til å bli med fremover, så vi må forsvare oss godt. Samtidig har vi Agüero som virker ustoppelig for øyeblikket. Det er det man kan forvente av verdens beste spillere, og å ha han på vårt lag er en massiv fordel for oss.»

Everton spilte 1-1 hjemme mot Hull i midtuken og har bare vunnet én av de siste fem. Det var 2-1 seieren hjemme mot West Ham. Den foreløpige ellevteplassen er litt skuffende for The Toffees som antageligvis sikter høyere etter flere gode sesonger de siste årene. Til lørdagens oppgjør er forsvarsspillerne Antolin Alcaraz og John Stones ute med skade i tillegg til de sentrale midtbanespillerne Darron Gibson og James McCarthy. Når kampen blåses i gang kan det bli et gjensyn med to gamle travere i Gareth Barry og Sylvain Distin som fikk henholdsvis 141 og 178 kamper i Premier League for de lyseblå.

For Manchester City så er både Edin Dzeko og Aleksandar Kolarov friskmeldt, men begge de starter nok på benken. Stevan Jovetic blir ifølge Manuel Pellegrini ikke med mot Everton, det samme gjelder Vincent Kompany og David Silva. Samir Nasri kan ta rollen bak Sergio Agüero hvis ikke Dzeko starter, noe som åpner opp for James Milner på venstrekant. Eliaquim Mangala er tilbake fra sin suspensjon og dytter Dedryck Boyata ut på benken. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Nasri, Milner – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Andre Marriner.

4 svar

  1. TheCitizens sier:

    City spiller fantastisk for tiden, får håpe de spiller på seg enda mere selvtillit, og kan hevde seg i Champions League!

  2. aguero sier:

    city er best 1.plass man city 2. plass chelsea 3.plass united man

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.