Pellegrini: – City tilbake på sitt beste

JS52198375Manuel Pellegrini mener City har funnet formen igjen, og er tilbake på nivået fra fjorårssesongen. I tillegg: Jovetic mener kampen mot Bayern München var et vendepunkt, oppdatering på Vincent Kompanys skadesituasjon og gode nyheter for Pablo Zabaleta som forklarer den spesielle målfeiringen.

«Jeg mener vi er på det nivået vi hadde forrige sesong,» forteller Citys manager. «Jeg tror at hvis vi fortsetter å spille på denne måten vil vi være med å kjempe om tittelen, men jeg tror tre eller fire andre lag vil være med å konkurrere om den.»

Sergio Agüero scorer mål på løpende bånd om dagen, og troner på toppen av toppscorerlista i Premier League. «Han er en viktig spiller, men det handler ikke bare om Agüero,» bedyrer Pellegrini. «Vi spiller på en måte som gjør det gunstig for han å score, men det er viktig for han å tenke på at han spiller for et lag, det handler ikke bare om å score mål. Det finnes mange gode spisser, men som jeg sa før kampen; han er en av verdens fem beste spisser. Ikke bare scorer han mål, han spiller også for laget.»

Også Sunderland-manager Gus Poyet var full av lovord om Agüero. «Sergio er unik og for øyeblikket er han en av de tre spissene som har best form. Han presterer uke etter uke, om det er mot oss eller om det er mot Bayern München, og det er noe som vises. Jeg kan ikke klage for mye – de var rett og slett bedre enn oss i alle ledd. Vi startet bra og hadde en sjanse før vi scoret, men så dukket plutselig Agüero opp ut av ingenting og gjorde noe helt spesielt».

Poyet sikter da selvsagt til Agüeros første mål, som var av høy klasse. Først tok han tunnel på en Sunderland-forsvarer, før han hamret ballen i krysset forbi en sjanseløs Costel Pantilimon i Sunderland-buret.

En som ikke har fått like mye oppmerksomhet som Agüero den siste tida er Stevan Jovetiv, som også har begynt å score mål. Han mener snuoperasjonen mot Bayern München var et vendepunkt for sesongen. «Jeg tror at kampen mot Bayern ga oss mer selvtillit,» kunne spissen fra Montenegro fortelle. «For å være ærlig har vi ikke spilt bra i Champions League dette året, men den kampen hjalp oss veldig og nå befinner vi oss i en god tilstand. Men vi må fortsette å spille slik vi gjør nå. Vi spiller hver tredje dag og vi må gi 100 prosent i kampen mot Chelsea og håpe at de avgir poeng.»

Jovetiv har scoret to mål på de tre siste kampene nå, men i stedet for å snakke høyt om seg selv var han også han opptatt av å rose Agüero. Om målet hans kunne han fortelle at pasningen fra sin spisspartner var av høy klasse. «Det var et fint mål, og jeg er glad for at jeg scoret det andre målet, men det viktigste er at vi vant. Jeg syns vi spilte en bra kamp, men det var ikke enkelt siden de scoret det første målet og da er det alltid vanskelig. Men vi holdt oss rolig, spilte bra og scoret fire mål, noe vi er glade for.»

Nå venter Everton hjemme lørdag kveld, og kaptein Vincent Kompany må også stå over den kampen med sin strekkskade. Etter 4-1-seieren over Sunderland kunne Manuel Pellegrini fortelle at han er håpefull at Kompanys skade ikke er så ille, men at han ikke rekker Everton-kampen. Det er imidlertid en mulighet at han kan bli klar til det viktige borteoppgjøret mot Roma i Champions League neste onsdag. «Vincent er blitt bedre, og skaden er ikke så alvorlig som vi først trodde, men vi må se hva som skjer videre denne uka for å se om han blir klar».

Det er også flere gode nyheter å melde: Pablo Zabaleta avslørte etter kampen mot Sunderland i går kveld at han skal bli pappa, noe som forklarer feiringen av målet hans der han plasserte ballen på magen under drakta og puttet tommelen i munnen. «Det var litt spesielt fordi kona mi er fem måneder på vei. Jeg har sagt til henne at jeg håper jeg klarer å score et mål i løpet av disse ni månedene, men jeg har tenkt nå at det kom til å bli vanskelig fordi jeg hadde bare fire måneder på meg, og jeg trengte å score så raskt som mulig. Kona mi var også her og så på siden hun kjenner noen i Sunderland, så det flaks at hun var på tribunen også.»

2 svar

  1. Bjarne sier:

    At hangoveren etter gullfesten i mai eller VM kom er over kom i grevens tid! Hvis vi går videre på onsdag i CL er dette en bragd og lykketreff mtp status etter hjemmetapet mot CSKA.

  2. Jan Havnen sier:

    Håper Pellegrini ikke har tenkt å la spillere som Yaya og Aguero spille alle kampene i desember. Silvas skade er i alle fall godt for noe, nå har han fått en pause.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *