City overlegne på Stadium of Light

JS52193348City knuste Sunderland 4-1, og er dermed kvitt Stadium of Light-komplekset som de fire siste sesongene har voldt store problemer mot The Black Cats.

Før kveldens kamp mot Sunderland hadde City tapt de fire siste borteoppgjørene på Stadium of Light med 0-1, og en måtte helt tilbake til august 2008 for å finne forrige gang City vant på arenaen. City-fansen hadde dermed all mulig grunn til å frykte at det ikke ville bli tre poeng i kveld heller, spesielt med tanke på problemene i midtforsvaret som oppsto etter søndagens borteseier over Southampton. Eliaquim Mangala ble utvist og var tvunget til å stå over kveldens kamp, mens Vincent Kompany måtte gå ut etter å slått opp en strekkskade i lårregionen. Martin Demichelis var dermed selvskrevet i midtforsvaret i kveldens kamp, og det ble lenge snakket om at Bacary Sagna kunne gå inn i midtforsvaret og fylle den andre stopperplassen. Da lagoppstillingen ble offenttliggjort en time før kampstart var det imidlertid klart at Manuel Pellegrini i stedet hadde satset på Dedryck Boyata, som dermed fikk sine første minutter i årets Premier League.

Den lite samspilte midtstopperduoen Demichelis-Boyata skulle alt i alt greie seg fint kampen sett under ett, men ble satt på en del prøver i starten. Etter seks minutter kunne vertene tatt ledelsen da Buckley ble spilt gjennom og kom alene med Joe Hart fra skrått hold. I stedet for å skyte sendte han ballen 45 grader ut i feltet, der Jack Rodwell ventet. Engelskmannen fikk alle tiders mulighet til å score mot sin gamle klubb, men traff i stedet Pablo Zabaleta, som to ganger i samme situasjon blokkerte Sunderlands skuddforsøk.

City skulle ganske snart ta over banespillet, men det var likevel Sunderland som brøt gjennom Citys forsvar med en pasning inn i midten bak det nykomponerte stopperparet. Pablo Zabaleta var spilleren som var nærmest og som en sklitakling prøvde å få klarert. Ballen gikk imidlertid via Sunderlands Connor Wickham, forbi Joe Hart og inn i mål. Dermed 1-0 til Sunderland, og Citys dårligere erfaringer med Stadium of Light så ut til å skulle fortsette. Dessuten hadde City havnet under igjen, som de lyseblå har gjort i en rekke kamper den siste tida.

Det skulle imidlertid bare ta et drøyt minutt før det var balanse i regnskapet igjen, og det etter en fantastisk prestasjon av Citys målmaskin, Sergio Agüero. Først tok han tunnel på Coates, før han fra 16 meter hamret ballen i det nærmeste krysset forbi tidligere City-keeper Costel Pantilimon. Skuddet var så hardt at den rumenske keeperen ikke hadde nubbekjangs til å nå bort til det, og dermed var lagene like langt.

Etter dette var det City som fullstendig tok kontroll på kampen og beholdt ballen i laget, mens Sunderland la seg lavt og forsvarte seg med elleve mann i forsvar. City sentret og sentret, men slet med å finne en måte å trenge gjennom forsvaret på. Fem minutter før pause hadde City-spillerne sentret hele 30 ganger til hverandre fram og tilbake på Sunderlands banehalvdel uten å finne noen måte å komme gjennom på. Men det var før Yaya Touré plutselig så en åpning og sendte en brilliant stikker igjennom som endte opp hos Stevan Jovetic. Avslutningen til spissen fra Montenegro holdt også høyt nivå og endte opp i nettet bak keeper. Dermed 2-1 til City og kampen var snudd!

Sunderland kunne ha utlignet like før pause etter en corner der det mye klabb og babb inne i feltet til City, men 2-1 sto seg til pause.

Å slo Sunderland 2-1 borte på Stadium of Light ville vært en sterk prestasjon, spesielt med tanke på Citys forhistorie på den banen og det faktum at Sunderland i helga holdt Chelsea til 0-0 der. Likevel skulle seieren bli enda flottere og Citys prestasjon enda sterkere.

Ti minutter av den andre omgangen var spilt da Pablo Zabaleta skulle gjøre noe så sjeldent som å tegne seg på målscorerlista. En nydelig liten stikker av Nasri gjorde at Zabaleta var alene med keeper, og høyrebacken var ikke snauere enn at han elegant chippet ballen over Pantilimon og inn i det lengste hjørnet. En nydelig prestasjon av både Nasri og Zabaleta, og dermed 3-1 til City.

20 minutter før full tid skulle en allerede lystig kveld for de tilreisende City-supporterne bli enda lystigere. På både det andre og tredje målet var det glimrende gjennomspill som sørget for scoringene, og James Milner ville vise at dette er noe også han behersker. Pasningen fram til Sergio Agüero var nemlig av høy klasse, og Premier Leagues toppscorer gjorde selvsagt jobben han også. Avslutningen gikk inn via nærmeste stolpe, og 1-0 til Sunderland var blitt til 4-1 til City.

Etter det fjerde målet til City begynte hjemmepublikummet å gå hjem, og det virket også som om spillerne tok kveld. City anstrengte seg i alle fall ikke for å få det femte målet, og Sunderland hadde heller ikke noe mer å by på. Agüero ble også byttet ut like etter Citys fjerde mål, som var hans andre mål for kvelden, og etter hvert kom også unge Jose Angel Pozo inn, som dermed gjorde sin Premier League-debut.

Kampen ebbet ut med 4-1 til City, som fortsatt er seks poeng bak Chelsea etter deres 3-0-seier over Tottenham. Det viktigste for Citys del er imidlertid at formen ser ut til å være på vei tilbake. I tillegg har de blåkledde altså endelig klart å slå Sunderland borte på Stadium of Light igjen!

4 svar

 1. Jan Tore sier:

  Liker det eg ser. Forskjellen fra nå og før er bevegelser. Offensivt har me langt meir bevegelse rundt ballfører. Og så lenge City har så mykje ball, så blir det og lettere for forsvaret. Boyata skal ha skryt for jobben. Og me vil bli enda bedre med Silva på banen.

 2. Lars sier:

  La Boyata få mulighet til å prøve seg mer! Likte det jeg så av han 🙂

 3. Bjarne sier:

  Likte at Pozo kom innpå! Dette bør skje mye oftere spør du meg. Ellers var det fantastisk med overbevisende seier på en arena hvor vi unaturlig har slitt de siste årene.
  Må bare Aguero ta med seg formen og målene til kampen mot Roma. Så lenge Yaya er skrudd på har vi en real sjangs.

 4. Lars sier:

  Yaya? Kan han spille mot Roma da? Trudde han fikk 1 gult kort så 1 direkte rødt, da må han stå over 3 kamper. Rett meg gjerne visst jeg tar feil 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *