Før kampen: Sunderland – Manchester City

Pablo+Zabaleta+Manchester+City+v+Sunderland+Ihb-3vSUqtXlStadium of Light har vært et mareritt for Manchester City de siste sesongene, men den trenden må de lyseblå bryte hvis de ønsker å fortsette jakten på tabelltoppen.

Mot Southampton på St. Mary’s viste Manchester City ingen nåde og vant til slutt hele 3-0. Seieren førte de lyseblå forbi Saints på tabellen, men et skår i gleden var utvisningen på Eliaquim Mangala og skaden på Vincent Kompany. Under selve oppgjøret var det dommer Mike Jones som tidvis var Citys største motstander, men Sergio Agüero hevet seg over dommeravgjørelsene og lå bak et nydelig forarbeid som resulterte i Yaya Tourés forløsende 1-0 scoring. Da Mangala pådro seg sitt andre gule kort trodde nok mange at Southampton skulle se sitt snitt til å utligne, men det var den regjerende mesteren som fikk mest ut av situasjonen og kontret inn både 2-0 og 3-0 gjennom henholdsvis Frank Lampard og Gaël Clichy (!). Onsdagens motstander Sunderland holdt Chelsea til 0-0 hjemme på Stadium of Light, så Pellegrinis sterke borteseier i Southampton førte i tillegg til at avstanden opp til José Mourinhos mannskap krympet til seks poeng.

Som nevnt så er det Sunderland som venter onsdag kveld, og det er få lag som volder Manchester City større problemer enn The Black Cats. Spesielt på Stadium of Light har de røde- og hvitstripede vist seg å være hard nøtt å knekke for de lyseblå. De fire siste sesongene har Sunderland vunnet 1-0 mot Manchester City og sist mål som ble scoret på Stadium of Light av en Cityspiller var Adam Johnsons utligning til 1-1 i 2010.  Ikke at det hjelper nevneverdig onsdag kveld, da står nemlig den engelske kantspilleren på motsatt banehalvdel. Det samme kan også de tidligere Cityspillerne Jack Rodwell og Costel Pantilimon gjøre.

Pablo Zabaleta var en del av den stallen som slo Sunderland i 2008, men argentineren spilte ikke kampen. Nå er høyrebacken klar på at han ønsker å ta sin første seier på Stadium of Light. Primært for å hjelpe laget i tittelkampen, men også for å forsikre seg om at det ikke er han som er ulykkesfuglen som tilsynelatende gjør det så vanskelig for de lyseblå å vinne i Sunderland. «Kanskje det er jeg som er «jinxen»?» undres Zabaleta i et intervju før kampen. «Slike statistikker som den mot Sunderland er til for å brytes. Vi har forbedret oss kollektivt, fått ting på rett kjøl igjen og står med tre strake seiere.» I intervjuet kommer 29-åringen med lovord om sine tidligere lagkamerater Adam Johnson og Jack Rodwell, men understreker at Citys offensive x-faktor forhåpentligvis kan vippe kampen i kampen i de lyseblåes favør på onsdag. «Farten og ferdighetene vi har offensivt gjør at vi kan score på alle motstandere, men Sunderland gjorde en god kamp mot Chelsea i helgen og det blir en tøff kamp».

Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen før at kampen at Vincent Kompany ikke blir friskmeldt til kampen. Dette kombinert med suspensjonen på Mangala gjør at plassen ved siden av Martin Demichelis i midtforsvaret virker åpen. Det mest trolige er imidlertid at enten Bacary Sagna eller Dedryck Boyata går inn og gjør jobben. Den tidligere nærmest faste midtstopperen Matija Nastasic er ifølge Pellegrini ute med skade og virker å være helt ute i kulden på Eastlands. «Kompany blir undersøkt tirsdag ettermiddag, men det er en skade på hamstringen», kunne Citys chilenske manager fortelle på pressekonferansen. «Vi har både Boyata og Sagna som kan gjøre en god jobb, i tillegg til at Yaya har spilt der tidligere, men det er nok ikke aktuelt nå. Hvordan midtforsvaret komponeres finner vi ut i morgen».

Sunderland spilte uavgjort hjemme mot Chelsea i helgen, og det er hjemme på Stadium of Light det først og fremst svinger for Gus Poyets gutter. Hjemme har de kun tapt én gang denne sesongen, men The Black Cats har en tendens til å spille mye uavgjort. Åtte av 13 kamper har endt med ett poeng for de røde- og hvitkledde så langt og hjemme er tilsvarende resultater fem av syv. Til onsdagens oppgjør er van Aanholt, Giaccherini og Billy Jones ute med skade.

I tillegg til de vanlige skadene på David Silva, Edin Dzeko og Aleksandar Kolarov så er nå Vincent Kompany og tilsynelatende Matija Nastasic ute med skade i tillegg til suspensjonen på Eliaquim Mangala. Som allerede nevnt så vil enten Sagna eller Boyata gå inn sammen med Demichelis i forsvaret. Bortsett fra det er det ikke sikkert at det blir så store endringer på det laget som slo Southampton i helgen. En tanke er eventuelt at Frank Lampard tar Stevan Jovetic plass og at det blir en litt mer komprimert femmer på midten. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Sagna, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Lampard, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Craig Pawson

5 svar

  1. Christer Skjellvik på Facebook sier:

    Denne blir vanskelig for oss.. black cat vil nok ha samme oppskift her som ga dem 1 poeng mot chelsea sist.

  2. Lars sier:

    Hva trur dere? Klarer vi å ta 3 poeng idag? 🙂

  3. Per Arve Stenødegård sier:

    Klarer vi å vinne denne kampen med rimelig overbevisning samt att vi får uavgjort på brua så begynner eg virkelig å få troa igjen . Sunderland bør snart være = Ketsjupeffekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.