Sterk borteseier i sør

JS51961572City ble redusert til ti mann borte mot Southampton, men lot seg ikke stoppe av det. Etter å ha slått the Saints med knallsterke 3-0 er City nå oppe på andreplass i Premier League!

Yaya Touré og Fernandinho var inne på laget igjen etter å ha stått over med karantene mot Bayern München i Champions League i midtuka. Ellers gjorde ikke Manuel Pellegrini de helt store krumspringene i laguttaket, og både Sergio Agüero og Stevan Jovetic fikk starte på topp, mens Pablo Zabaleta var inne på høyreback igjen fra start.

Dommer Mike Jones har kommet i fokus en del ganger tidligere City har spilt, og skulle også komme i fokus i dagens kamp. Etter 9 minutter ble Sergio Agüero regelrett meid ned av hjemmelagets Fonte innenfor 16-meteren, men dommer Jones var ikke overbevist. I stedet for straffespark delte han ut gult kort til Agüero for filming, en avgjørelse som i beste fall kan karakteriseres som hårreisende.

Dermed ble City snytt for en stor mulighet til å ta ledelsen, og i stedet skulle hjemmelaget ti minutter senere få en gedigen sjanse til å få det første målet. En enorm trippelsjanse med mye klabb-og-babb foran City-målet endte til slutt med at Joe Hart fikk reddet to ganger, og etterpå kunne puste lettet ut. Stillingen var fortsatt 0-0.

Etter halvtimen spilt var det Citys tur til å være nære på. City rullet opp et fint angrep, og ballen ble til slutt spilt ut til Stevan Jovetic, som fra skrått hold fikk skutt mot nærmeste stolpe. Ballen gikk mellom beina på keeper, men ble likevel bremset av kontakten den fikk med keeper Forster, slik at en forsvarsspiller fikk reddet på streken.

City som hadde startet omgangen meget bra og var det klart beste laget på banen de første 20 minuttene, senket etter hvert nivået og slet etter hvert med å spille seg til sjanser. Omgangen ebbet dermed ut med 0-0 og straffesparket Agüero skulle hatt med garantert pausens store snakkis på St. Mary’s Stadium.

Andre omgang startet ikke helt ulikt første omgang sluttet, men så klarte City etter fem minutter spilt endelig å finne en åpning. Sergio Agüero tråklet seg bakover i feltet og la til slutt til rette for at Yaya Touré kunne fyre løs. Det gjorde han også til gangs – og ivorianeren kunne juble for å ha dunket inn 1-0 til City! Skuddet snisset riktignok innom en Southampton-spiller på veien, men keeper var uansett sjanseløs.

Etter dette gikk det lang tid uten at verken hjemmelaget eller bortelaget greide å spille seg til sjanser. Like før det var spilt 70 minutter skulle City imidlertid være nære på da en corner ble stusset bakover i feltet og Sergio Agüero nesten fikk satt ballen i mål. Minutter senere fikk Navas skutt, men ballen gikk like utenfor stolpen.

Kvarteret før slutt ble City redusert til ti mann etter at Yaya Touré mistet ballen i livsfarlig posisjon. Eliaquim Mangala følte seg tvunget til å felle Long, som var alene med Mangala og Kompany. Mangala fikk dermed sitt andre gule kort for dagen, og ble dermed sendt i dusjen med det røde. City ble dermed tvunget til å avslutte kampen med ti mann, og midtstopper Martin Demichelis ble umiddelbart satt inn.

Southampton fikk nå selvsagt blod på tann og et nytt håp om at de skulle klare å utligne, og satset voldtsomt offensivt. For offensivt, skulle det vise seg. City kom nemlig til en rekke kontringer i løpet av det siste kvarteret, og allerede på den første skulle det bli scoring. Ti minutter før slutt snappet James Milner ballen og endte opp med å sende den videre til Frank Lampard som på rolig og behersket vis plasserte ballen til side for keeper fra 16 meters hold. Dermed 2-0 til City!

Tre minutter senere skulle City kontre igjen da en lang ball ble spilt opp mot Sergio Agüero etter en corner der hjemmelaget hadde sendt alle framover og så mistet ballen. Agüero fikk dermed en hel banehalvdel for seg selv, og prøvde til slutt å runde keeper Forster, noe som ikke ble helt vellykket. Forster fikk avverget, og dermed sto det fortsatt 0-2.

Så skulle plutselig Southampton kontre i det som må karakteriseres som en skikkelig hawaii-avslutning på kampen. Long la inn fra kant, og Pellé var akkurat for sent framme på innlegget til å få tuppet ballen i mål. Og bare noen få minutter skulle det bli Citys tur til nok en gang å kontre. Sergio Agüero sendte ballen til slutt til Gaël Clichy, som hadde løpt opp langs hele høyresiden på banen. På blank goal satte han ballen opp i nettaket og kunne dermed juble for sin første scoring i Premier League siden november 2008! Hans andre Premier League scoring i karrieren ble dermed hans første mål for City!

Mens de andre City-spillerne jublet for 3-0 tok imidlertid kaptein Vincent Kompany seg til baksida av låret, og måtte etter hvert sette seg ned. Før spillet var satt i gang igjen var han hinket av banen, noe det selvsagt er all mulig grunn til å være bekymret over sett med City-øyne. Belgieren har en lang historie bak seg når det gjelder strekkskader i nettopp lårregionen, og om det er samme strekkskade som tidligere han nå har slått opp igjen, kan det bety flere uker på sidelinja for Citys kaptein.

Southampton skulle komme til én stor sjanse til i overtiden mot et City-lag som dermed måtte avslutte med bare ni mann på banen siden alle byttene var gjort. Mye klabb-og-babb i feltet igjen skulle imidlertid ikke føre til scoring denne gangen heller.

Dermed vant City kampen 3-0 og avsluttet dermed det som må sies å være en strålende uke for de lyseblå. City gikk dermed forbi the Saints på tabellen etter å ha vunnet for første gang på St. Mary’s Stadium i Southampton siden 1. november 2003, og tok to poeng innpå Chelsea, som lørdag kveld bare klarte uavgort mot Sunderland. Spørsmålet nå er om City greier å gjøre det bedre når de onsdag kveld tar turen nordover for å møte Gus Poyets gutter.

4 svar

 1. Jan Henning Andersen sier:

  Hvordan er det mulig å sette opp PL’s dårligste dommer i rundens toppkamp!!!!

 2. hanserik sier:

  Ille med utvisning og skade.
  Blir det Demichelis og Boyata som stoppere på onsdag?

 3. Trond sier:

  er det noen som vet hvordan nastasic har havnet så langt ute i kulden at han ikke en gang nevnes av pelle som mulig kandidat for onsdagen?

  mitt forslag for onsdag er evt å kjøre ned toure og ha fernando/fernandinho sentralt. og aller helst ut med nasri og inn med milner.

 4. Yngve Deila sier:

  Er det noen som har hørt noe nytt om skaden til Kompany.
  Er det som tidligere, blir det nok noen uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.