Før kampen: Southampton – Manchester City

Sergio+Aguero+Southampton+v+Manchester+City+rD6et-FyX0rlDet er klart for toppoppgjør i Premier League når Manchester City reiser til Southampton for å møte et av høstens store formlag.

Sergio Kun Agüero beseiret nærmest Bayern München på egenhånd da han scoret tre mål i midtukens snuoperasjon. De lyseblå var veldig heldige med utgangspunktet før kampen fordi CSKA Moskva og AS Roma spilte uavgjort, men så en stund ut til å ikke utnytte muligheten når de lot Pep Guardiolas gutter score to mål med bare ti mann på banen. Heldigvis for Manuel Pellegrini var Sergio Agüero som kjent i det umulige hjørnet og scoret tidvis nærmest helt ut av det blå. 3-2 seieren gjør at Manchester City reiser til Roma med mulighet til å avansere i Champions League.

Nå er det Premier League det skal handle om og det er duket for toppoppgjør på St. Marys når lag nummer to og tre på tabellen møtes til dyst. Manchester City kan gå forbi Southampton med seier, men de røde- og hvitstripede har vært i upåklagelig form denne høsten. På hjemmebane står Ronald Koemans gutter med fem seiere og én uavgjort på sine seks første kamper. Det er en statistikk den regjerende mesteren i Premier League ønsker å endre, og en som kan sørge for det er Citys argentinske toppscorer. «Når Agüero spiller så utgjør han en forskjell», konstaterer Manuel Pellegrini på pressekonferansen. «På samme måte som Cristiano Ronaldo ikke kan erstattes i Real Madrid eller Lionel Messi i Barcelona så har vi Sergio her. Jeg forventer alltid mye av han fordi jeg vet hva han er kapabel til å gjøre.» 26 år gamle Agüero står med 17 scoringer så lang denne sesongen, tolv av dem har kommet i Premier League, noe som gjør han til ligaens toppscorer. Til tross for de imponerende tallene så vil ikke Pellegrini gå med på at laget hans er avhengig av sin målgarantist, selv om superlativene sitter løst. «Vi har en veldig god stall, og er ikke avhengig av én spiller. Forrige sesong spilte vi mange kamper uten Agüero og da vant vi serien. Mot Swansea scoret Jovetic og Yaya Touré målene, og det viser at vi har en veldig bra stall».

At Southampton er gode på hjemmebane har vi allerede nevnt og forrige sesong da disse lagene møttes på St. Marys ble det 1-1. Sergio Agüero utlignet etter at Pablo Osvaldo hadde sendt Saints i føringen med en vanvittig scoring. Selv om Manchester City vanligvis har et godt tak på Southampton hjemme på Eastlands så har det vært vanskeligere for de lyseblå å sikre tre poeng i havnebyen. Sist gang City vant borte mot The Saints så scoret Robbie Fowler og Paulo Wanchope målene i 2-0 seieren i 2003.

De røde- og hvitstripede ligger to poeng foran Manuel Pellegrinis gutter og den gamle forsvarskjempen Ronald Koeman har nærmest gjort Southamptons forsvar ugjennomtrengelig. Fraser Forster har bare sluppet inn seks mål på Premier Leagues tolv første kamper, men skal virkelig få bryne seg på ligaens toppscorer. Angrepsspilleren Jay Rodriguez og James Ward-Prowse er ute med skade for søndagens hjemmelag.
Selv om det er bedring i skadesituasjonen til Manchester City er hverken David Silva, Aleksandar Kolarov eller Edin Dzeko klare til dyst.

Spørsmålet når det gjelder lagoppstilling er hvor mange endringer Manuel Pellegrini vil gjøre på det laget som beseiret Bayern München i midtuken. Yaya Touré og Fernandinho var begge suspendert til oppgjøret i Champions League, men kan komme inn på laget til oppgjøret mot Southampton. Samtidig så gjorde blant annet Frank Lampard en god figur og kan beholde plassen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Milner, Touré, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 14:30

Dommer er Mike Jones.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.