Agüero-hattrick gir nytt håp

JS51692374Sergio ‘Kun’ Agüero scoret alle tre målene da Manchester City snudde kampen mot Bayern München i løpet av sluttminuttene og vant 3-2. Tyskerne avga dermed sine første poeng i Champions League, mens drømmen om avansement til sluttspillet i Champions League plutselig lever i beste velgående for City.

Mange mente at City var så godt som ute av Champions League etter å ha rotet vekk en trygg 2-0-ledelse over CSKA Moskva på bortebane. Da var gruppespillet bare halvspilt. I neste kamp gikk City på et sjokkerende 1-2-tap på hjemmebane for russerne, og det som de fleste mente var sikkert ble nå enda sikrere – City var ute av Champions League. Kun matematisk teori kunne redde de engelske seriemesterne. Men etter kveldens kamper er plutselig teori blitt til en ytterst reell mulighet …

Først spilte CSKA Moskva og Roma uavgjort 1-1 i Moskva etter et sent utligningsmål av hjemmelaget. Det var gunstig for City, som dermed visste at fire poeng kunne være nok til å gå videre – dersom Bayern München slo CSKA Moskva i siste kamp.

Så var det klart for kamp på Eastlands, der City tok imot Bayern München. Begge lag manglet nøkkelspillere, men mens City manglet alle sine på grunn av skader og suspensjoner, hadde tyskerne, i tillegg til enkelte skadeproblemer, valgt å plassere noen av sine nøkkelspillere på benken. Tyskerne er for lengst klare for sluttspillet i Champions League etter å ha vunnet alle sine kamper så langt, men selv om det var enkelte spillere som manglet på banen i dag, var det vanskelig ut ifra spillet at tyskerne ikke hadde så mye å spille for.

Manuel Pellegrini måtte gjøre noen forandringer på midtbanen, der både Yaya Touré og Fernandinho måtte stå over på grunn av utvisninger i forrige Champions League-kamp. Samtidig valgte chileneren å starte med med kun Agüero på topp, i et forsøk på å styrke midtbanen og det defensive arbeidet. Mens midtbanen besto av Fernando, Lampard, Milner, Nasri og Navas, kom Bacary Sagna inn på høyreback, mens Pablo Zabaleta ble henvist til benken. I midtforsvaret fikk Eliaquim Mangala igjen sjanser fra start, og ble Vincent Kompanys stopperpartner.

City har hatt store defensive problemer den siste tida, og stadige rotasjoner i forsvaret har av mange blitt pekt ut som en mulig årsak til dette. Etter ni minutter skulle det som har skjedd flere ganger den siste tida, senest i helga mot Swansea, skje igjen – og ball ble spilt inn i bakrommet bak Citys forsvar, en motspiller går på løp og er plutselig alene med Joe Hart. Denne gangen var det Sebastian Rode som plutselig befant seg alene med Joe Hart, men Englands sisteskanse, for anledningen med movemberbart, fikk heldigvis for Citys del avverget.

City slet i åpningen av kampen, og fikk knapt låne ballen av ballsikre tyskere. Etter hvert skulle City imidlertid komme mer med i kampen, og etter 20 minutter skulle Sergio Agüero bli spilt gjennom Bayern München-forsvaret. Mehdi Benatia, som i sommer var sterkt linket til City før Eliaquim Mangala til slutt skrev under, felte argentineren idet han var kommet inn i boksen og skulle til å skyte og dermed straffespark til City og rødt kort til Benatia. Agüero tok straffen selv, og selv om keeper Neuer valgte riktig side var straffen så godt plassert at han ikke rakk bort til ballen. Dermed 1-0 til City, og som om ikke det var nok – Bayern München måtte spille de siste 70 minuttene med ti mann!

Nå skulle en kanskje tro at City ville presse på for et andre mål i et forsøk på å drepe kampen, men i stedet skulle slapt forsvarsspill nok en gang felle City. Fem minutter før pause felte Mangala Lewandowski like utenfor 16-meterstreken til City, og Joe Hart måtte stille opp mur som skulle dekke nærmeste hjørne. Det gjorde den også, men skuddet fra Xabi Alonso gikk til side for muren og bort i keeperhjørnet, der Joe Hart likevel ikke fikk reagert. Av reprisene kunne en se at Hart, som sto gjemt bak muren, ikke så utgangen på skuddet, og da det gikk forbi muren var det altså for sent til at han fikk reagert tidsnok. Dermed før ballen i mål og dermed sto det plutselig 1-1.

Og vondt skulle bli til verre. Rett før pause skulle det som ikke så ut som noen farlig situasjon ende med scoring for gjestene. Et innlegg ble slått inn fra kant, og eneste Bayern München-spiller som befant seg foran mål var Robert Lewandowski. Ballen gikk like over hodet til Vincent Kompany og Bacary Sagna, som forsøkte å markere Lewandowski, hang ikke med i svingene. Lewandowski var dermed først på ballen og fikk headet, med skulderen (!), over Joe Hart, som befant seg på halvdistanse, og i mål. Bayern München hadde, med ti mann, snudd kampen og ledet plutselig 2-1.

Med det resultatet ville City definitivt være ute av Champions League, og selv om Navas (redning av Neuer etter skudd fra skrått hold) og Milner (curlet ballen over lengste kryss) forsøkte seg i starten av andre omgang, ble det aldri særlig fart over sakene for Citys del. City-spillerne hadde ballen mye i laget, men pasninger hit og dit endte som regel opp i en feilpasning, eller at spillere gikk seg fast og mistet ballen.

Slik skulle omgangen fortsette, før Manuel Pellegrini til slutt satte innpå Stevan Jovetic for James Milner, og Pablo Zabaleta for Bacary Sagna, i et forsøk på å snu kampen igjen. Jovetic’ innhopp så ut til å gjøre noe med City-laget, for det skulle ikke ta lang etter innhoppet før de lyseblå endelig kom til en god sjanse igjen. Keeper Neuer hadde riktignok ganske god kontroll på Frank Lampards knallharde skudd.

City slet altså med å finne åpningene i timannssterke Bayern München, og da de endelig fant åpningen fem minutter før slutt, var det på grunn av en feil i borteforsvaret. Stevan Jovetic snappet en feilpasning fra Xabi Alonso på midtbanen, og ballen endte opp hos Sergio Agüero som stormet framover bortelagets banehalvdel med ballen i beina. Til slutt var han alene med keeper, og argentineren var iskald da han plasserte ballen i det lengste hjørnet, via stolpen og inn, og dermed reddet Citys muligheter for å avansere til sluttspillet i Champions League. 2-2!

Men det skulle bli enda bedre. Det ble annonsert at det var lagt til tre minutter, og like etter dette skulle Sergio Agüero igjen komme alene med keeper. Denne gangen var det tidligere City-spiller Jerome Boateng som dummet seg ut. Agüero var nok en gang iskald, sendte ballen til side for keeper og sikret dermed seieren over Bayern München med sin tredje scoring for kvelden. 1-2 var blitt til 3-2 på fem hektiske sluttminutter og plutselig lever drømmen om å avansere til sluttspillet i beste velgående!

Nå er premissene som følger før siste kamp i gruppespillet, onsdag 10. desember: Bayern München står med 12 poeng og er for lengst videre. Både Roma, CSKA Moskva og City står med 5 poeng etter fem kamper. Roma er det eneste av disse tre lagene som har muligheten til å fullt ut bestemme sin egen skjebne. Slår de City i siste gruppespillkamp er de videre, uansett hva som skjer i oppgjøret Bayern München – CSKA Moskva. Takket være Sergio Agüeros andre scoring i kveld kan City gå videre ved å slå Roma i Roma i siste kamp, men er da avhengig av at CSKA ikke vinner i München, i og med at CSKA Moskva går foran City på innbyrdes oppgjør. Takket være Agüeros tredje scoring i kveld, som sikret City tre poeng, kan imidlertid også uavgjort i Roma være godt nok. Da må CSKA Moskva tape mot Bayern München i siste kamp, noe som gjør at City dermed vil være ett poeng foran. Men for at City også skal havne foran Roma på innbyrdes oppgjør kan ikke uavgjortresultatet være 0-0, da Roma vil gå videre på flere bortemål i de to innbyrdes oppgjørene mot City (det endte 1-1 i Manchester). Ved 2-2 eller et høyere uavgjortresultat vil City være videre på flere scorede bortemål i de to kampene mot Roma. Ved 1-1 vil det være likt, og da vil City gå videre på bedre total målforskjell enn Roma.

Håpet lever altså i beste velgående for City, takket være utrolige Sergio Agüeros tre scoringer i kveld.

 

5 svar

 1. Arne Persson sier:

  Tusen takk, Aguero, helt greit med ufortjent seier! Resten av laget er pinlig dårlig – og har vært det stort sett i hele år! Jeg håper dette kan bli et vendepunkt, men innrømmer at håpet ikke er veldig stort. Krise at ingen unge spillere får prøve seg i det hele tatt, når en ser hvor dårlig de etablerte spiller. Kun basert på dette, bør Pelles framtid allerede nå diskuteres.

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Det er dette som gjør det verdt å være citysupporter, du får alt, himmel og helvete i en og samme kamp. Det er jo dette vi er vant til, vi citysupportere elsker jo å bli pint. CTID

  • Jan Henning Andersen sier:

   PS ! Kan noen gi meg eg godt svar på hvorfor Pelle velger Sagna foran Zabba? Det var for meg en gåte….!
   Og Zabba viste hvorfor når han ble byttet inn. Han viste nok en gang at han er villig til å blø for city og gi alt med sin oppofrende spillestil.

 3. Arild Kvalvåg på Facebook sier:

  Med tanke på at Ribery har pisset på Zaba di tidligere møtene foretrakk han kansje en hurtigere back?

 4. Jan Havnen sier:

  Jeg håper Pellegrini er klar over forutsetningene før siste kamp slik at vi unngår pinligheter som i fjor.

  Det eneste som er 100% sikkert er at vi må lage mål for å gå videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.