Før kampen: Manchester City – Bayern München

FBL-EUR-C1-BAYERN-MANCHESTERMye skal gå veien for Manchester City om de lyseblå skal greie å avansere fra gruppe E i Champions League. Jobben begynner tirsdag kveld mot Bayern München.

Selv om det var snakk om hvilken trussel Wilfried Bony kunne utgjøre før kampen mot Swansea så fikk ivorianeren stå veldig alene når han sendte Swansea i føringen på Etihad i helgen. Heldigvis greide Manuel Pellegrinis gutter å komme tilbake og ta alle tre poengene etter mål av Stevan Jovetic og Yaya Touré. Forhåpentligvis satte seieren standarden for hva som venter de neste ukene.

Nå skal det handle om Champions League, hvor Manchester City fortsatt har til gode å vinne denne sesongen. Hjemmefadesen mot CSKA Moskva gjorde et dårlig utgangspunkt verre for de lyseblå som nå virkelig må ha marginene på sin side hvis de skal ha et håp om fortsatt spill i mesterligaen etter jul. Tirsdagens motstander er på sin side allerede kvalifisert for utslagsrundene med fire seiere av fire mulige i gruppe E. Samir Nasri, som er tilbake på laget etter sin skade, mener at laget hans kan prise seg lykkelig over at de ikke allerede er utslått fra turneringen. «Vanligvis så er man ute hvis man står med to poeng når det er igjen to kamper», forteller franskmannen. «Nå kommer vår sjanse, og vi må bare gripe den som om vi ikke har noe å tape». 27-åringen mener at selv om tirsdagens motstander ikke kan sammenlignes med Swansea så må City ta med seg selvtilliten fra helgens seier inn i oppgjøret mot Pep Guardiolas mannskap. «Ikke noe galt med Swansea, men Bayern München har verdensklassespillere på hver posisjon», forklarer midtbanespilleren. «Vi spilte bra i helgen når vi turte å presse høyt. Den selvtilliten og den tilnærmingen må vi ta med oss, men det blir en tøff kamp».

Både Yaya Touré og Fernandinho ble sendt av banen når CSKA Moskva ble for sterke i forrige hjemmekamp. Suspensjonene i tillegg til skaden på David Silva betyr at Manuel Pellegrini har litt å tenke på før han setter sammen tirsdagens midtbanekonstellasjon. Chileneren innrømmet på pressekonferansen at han kan gjøre noen endringer i formasjon, og det kan åpne opp for en femmer på midten med tre sentrale midtbanespillere. «Lampards erfaring er veldig viktig. Det samme gjelder James Milners, men vi får se i morgen», sa en noe kryptisk Pellegrini på pressekonferansen før kampen. En annen løsning kan være å trekke Stevan Jovetic ned i en dypere rolle bak Sergio Agüero, men Citys 61 år gamle manager utelukket ikke at selve spillestilen også kan endres til morgendagens oppgjør. «Det er ikke sikkert at det bare blir endringer på hvem som spiller, men også hvordan vi spiller.»

Martin Demichelis tilbragte åtte år i Tyskland for Bayern München og vant blant annet fire tyske seriemesterskap med storklubben. Før tirsdagens oppgjør vil imidlertid argentineren la gode minner være minner og heller gjøre alt for at Manchester City skal kunne ta tre poeng som kan holde liv i drømmen om avansement. «Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg fikk i Tyskland. Bayern München ga meg muligheten til å vokse som spiller i Europa», sier Demichelis. «Likevel er seier det eneste som betyr noe for meg nå. Vi vant 3-2 på Allianz Arena for ett år siden, og det er en sånn prestasjon vi må skape igjen. Høyt press, ballbesittelse og innsats. Det er det laget alle vil se, og det er sånn vi ønsker å spille».

Bayern München har som nevnt allerede sikret seg avansement, men ønsker nok likevel ikke å gjøre Manchester City noen tjeneste i tirsdagens Champions League-oppgjør. Det tyske storlaget er ubeseiret både i Bundesliga og i Champions League og har i de to turneringene vunnet 13 av 16 kamper. Mildt sagt imponerende av Pep Guardiolas gutter som bare har sluppet inn fire mål på de kampene, men scoret hele 42. Det er ingen tvil om at det er et av verdens beste lag som gjester Eastlands i morgen kveld. I helgen som var vant laget 4-0 hjemme mot Augsburg etter scoringer av Götze, Lewandowski, Robben og Rode og de røde ligger nå syv poeng foran Wolfsburg etter at det er tolv kamper. Til morgendagens oppgjør har Pep Guardiola en del skadebekymringer i stallen og spillere som Alaba, Badstuber, Lahm, Starke, Martinez og Thiago Alcántara er alle skadet.

Hva slags lag Manuel Pellegrini velger å stille med blir spennende å se etter den noe mystiske beskjeden på pressekonferansen. Vi tror at det kan bli en form for 4-2-3-1 med Jovetic som offensiv midtbane bak Sergio Agüero eller en treer inne sentralt med Lampard og Milner som indreløpere og Fernando som anker. Yaya Touré og Fernandinho er som nevnt suspendert i tillegg til at Aleksandar Kolarov, Edin Dzeko og David Silva fortsatt er skadet. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Navas, Milner, Fernando, Lampard, Nasri – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er Pavel Královec fra Tsjekkia.

14 svar

 1. Per Arve Stenødegård sier:

  I fotball ser en oftest en tendens ganske tidlig , og den snur veldig sjeldent. Derfor tror eg muligheten for att vi blir sist i gruppa faktisk er rimelig mye større enn att vi blir nr 2.
  Låg forøvrig i senga i gårkveld å las siste true blue , og normalt er eg litt småflau over Rustad sin negativitet i sine sleivspark , men denne gangen lo eg så eg grein og gaulet høyt. Fantastisk morsomt og spot on.

  Ett fantastisk blad der også Spør onkel Per er ett stort høydepunkt i mi bok.

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  City – Bayern youth league live på Eurosport nå. En forsmak 🙂

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Mååååål City!! 1-0 adarabioyo

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Måååål!! 2-0 City. Nydelig spill! Barker. Hadde bare a-laget vært like aggressive

 5. John Cato Thorkildsen sier:

  Måååål!! 3-0 City! Fantastisk spill igjen. Celina

 6. Yngve Deila sier:

  Ser ut som framtidens Citylag dette.

 7. John Cato Thorkildsen sier:

  Måååål City! 4-0 Celina. City har sluppet Bayern litt inn i kampen, men har fremdeles god kontroll

 8. John Cato Thorkildsen sier:

  Måååål!! 5-0 City. Byrne med frisparkperle. Byrne eller Bryne scorte forøvrig det forrige, ikke Celina

 9. John Cato Thorkildsen sier:

  Mååååål City 6-0 Celina med en flott lobb over keeper

 10. Magne Kristoffersen sier:

  Helt utrolig
  1-1 i Moskva. Det betyr at hvis City taper i dag så er de faktisk fortsatt med i kampen om 2 plass i gruppen.
  For godt til å være sant

 11. Arne Solheim sier:

  Takk AGUERO…og litt Jovetic
  Resten av laget får stryk…
  Rett og slett skremmende dårligt…

  Håpa Silva er tilbake mot Roma.
  4-5-1 mot Roma.

  Ellers er det takk og farvel i årets CL

 12. Yngve Deila sier:

  Er så fornøyd i kveld, men hvordan hadde City lagt an i PL og CL uten Sergio Aguero ? Kommer til å sove godt i natt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.