Viktig snuoperasjon

JS51445634City fikk en dårlig start hjemme mot Swansea og lå under 0-1 før det var spilt 10 minutter. Mål av Stevan Jovetic og Yaya Touré sørget imidlertid for at City snudde kampen og tok tre viktige hjemmepoeng.

City hadde ingen god periode før landslagspausen, og etter to uker pause fra klubbfotballen var det derfor viktig for de lyseblå å snu den trenden nå som en går inn i en hektisk periode med viktige kamper i både Premier League, Champions League og etter hvert også FA-cup.

Det startet imidlertid med en ny nesestyver til de regjerende seriemesterne i hjemmemøtet med Swansea. Det var ikke gått mer enn åtte minutter da ballen lå i nota bak Joe Hart etter at City-forsvaret sto og sov. Dyers pasning gjennom til Wilfried Bony var riktignok av ypperlig kvalitet, men City-forsvarere burde ha klart å enten stoppe ballen eller følge løpet til Bony. I stedet kom Bony helt alene med Joe Hart, og plasserte ballen iskaldt i mål. 0-1, og hjemmepublikummet fryktet at Citys dårlige form på ingen måte var over.

Edin Dzeko er skadet, og dermed var det ikke overraskende at det var Sergio Agüero og Stevan Jovetic som startet på topp for City i dag. Førstnevnte har omtrent puttet på bestilling denne høsten, men det var Jovetic som skulle sørge for balanse i regnskapet etter 19 minutter. Jesus Navas la inn fra kant og Jovetic stakk fra forsvaret foran mål. Navas innlegg traff perfekt, og Jovetic fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. 1-1 og lagene var like langt.

Det skulle ikke bli altfor mange sjanser utover i første omgang, men like pausen skulle City virkelig ta tak i kampen og presse på for et ledermål før hvilen. Gaël Clichy klinket til fra 20 meter fem minutter før pause, og ballen smalt i treverket bak keeper Fabianski. Dermed ebbet omgangen ut med 1-1 og Manuel Pellegrini fortalte ganske sannsynlig at den aller viktigste prioriteten i andre omgang var å få ballen i mål i alle fall én gang.

Det skulle de lyseblå etter hvert også klare, men både før og etter det kunne både City og Swansea scoret flere mål. Montero fikk en stor sjanse like etter hvilen for bortelaget, men vingen kom for nærme Joe Hart da han var alene med keeper. Like etter var det Sergio Agüeros tur til å få en stor sjanse, men skuddet gikk like utenfor.

Rundt timen spilt satte City inn et nytt støt i et forsøk på å få det viktige 2-1-målet. Yaya Touré fikk skutt fra god posisjon, men Fabianski var raskt nede og fikk reddet. Skuddet ble imidlertid slått ut i farlig område, men der var en Swansea-forsvarer akkurat først på ballen og fikk slått den unna.

Men om Yaya Touré ikke skulle få nettkjenning ved den anledningen, gjorde ikke det så mye, da han bare to minutter etterpå ble matchvinner med en utrolig viktig scoring som sikret tre poeng til City. Fernandinho mottok ballen inne i Swansea-boksen og hælsparket den videre til Yaya Touré som kom gjennom på løp. Alene med keeper satte han fra skrått hold ballen under Swanseas sisteskanse og i mål. Dermed var kampen snudd fra 0-1 til 2-1!

City fortsatte å produsere store muligheter, men kom enten ikke til avslutning, eller så gikk skuddene like utenfor. Manuel Pellegrini kan likevel prise seg lykkelig over at ting gikk som de gikk. Swansea fikk i sluttminuttene nemlig to kjempesjanser til å utligne til 2-2, men maktet ikke å få ballen i mål en andre gang. Først ble Gomis spilt gjennom tre minutter før ordinær tid var ute, men alene med Joe Hart satte han ballen like utenfor stolpen.

Og på overtid fikk gjestene frispark fra 20 meter. Skuddet forandret totalt retning i City-muren, og skuddet gikk plutselig i motsatt retning av der det egentlig var ment. Joe Hart var dermed fullstendig utspilt, men heldigvis for City gikk ballen millimetere utenfor den lengste stolpen.

Dermed endte kampen 2-1 til City, som dermed kan inkassere tre utrolig viktige poeng i kampen om henge med i toppen av Premier League.

4 svar

 1. Yngve Deila sier:

  Som du skriver Tommy, tre utrolig viktige poeng.

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  Var vel noen Centimeter alså en titalls millimeter da , men for all del :-). Og når en ser hvor vanskelig det er selv for de beste å snu kamper de kommer under nå til dags selv mot bunnlag ( Den defensive strukturen blir bedre og bedre hos allle lag , og evnen til å flytte føttene i hele nitti minutter ++ blir større å større pga att spillere blir mer og mer gjennomtrente) så er dette ett glimrende resultat.
  Eg synest også Pelles evne til å «drepe» kamper når vi kommer foran har tatt seg noe opp i de siste kampene , noe som er ett stort pluss i mi bok selv om det kanskje blir mer neglebiting fordi vi slipper opp litt på angrepsmomentumet.

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Utruleg viktigt med siger.
  Men me er fortsatt meget rustne i forsvar. Scoringen til Bony og sjansen til Gomis kjem av småguttefeil når ein ser dei i reprise. Når det ikkje er godt nok press på ballfører så må forsvaret falle av. Ser det for ofte att stopperene til City blir dratt ut av posisjon og skal på død og liv gå i dueller som er 50-50, kanskje til og med 70-30 i motstander sitt favør. Kompany er ein fantastisk stopper, men på dette området har han ein stor svakhet. Situasjoner når han må ta eit valg om å støte eller falle av, bommer han på alt for ofte etter min mening. Ikkje berre han, men eg forventer meir av han enn enkelte andre.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Dette med støting kontra og falle av er jo noe Rune Bratseth har messet om hver gang City spiller i viasats CL studio, og med rette.
   Eg tror nå det kommer mye av Pelles struktur i laget på midtbanen kontra Mancinis tilnærming til den defensive strukturen. Stopperne får ett stort rom foran seg som de ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til når ballen blir tredd inn i dette rommet. Eg har nå aldri skjønt hvorfor managere på dette nivået gjør det så vanskelig for seg selv og laget med å åpne opp disse romma og gjøre det enkelt for motstanderen å ha en god kontringsplan mot de. Jamfør Pelle , Wenger og Rodgers spessielt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.