Før kampen: Manchester City – Swansea

Manchester-City-v-Swansea-City-Premier-LeagueMed bare én seier på de siste seks kampene kan et landslagsopphold ha vært akkurat det Manchester City trengte. Nå venter et tett kampprogram ut året og det hele sparker i gang mot Swansea på Eastlands.

En lang landslagspause er endelig omme og det er på tide med Premier League igjen. Etter fire uker hvor den største gleden var derbyseieren mot Manchester United ble det en stund mye snakk om Manuel Pellegrini og hans gutter. Forhåpentligvis har chileneren brukt spilleoppholdet på en hensiktsmessig måte fordi lørdagen kan sette standarden for den regjerende mesteren i det som er den første av ti kamper som skal spilles før vi bytter ut kalenderen.

24 poeng skal det spilles om i Premier League fra lørdag frem til januar, og Manuel Pellegrinis gutter var uslåelige i denne perioden forrige sesong. Nå ønsker den chilenske manageren at laget hans skal finne tilbake til den formen som sikret seriemesterskapet forrige sesong. «Denne perioden av Premier League er veldig viktig», understreket 61-åringen på pressekonferansen før lørdagens kamp. «Det er 24 poeng å krige om, og vi må forsøke å ta de alle sammen. Det er ikke sikkert vi passerer Chelsea i løpet av denne perioden fordi de er i veldig god form, men vi må bare ta mest mulig poeng».

Bakover har det vært litt ustabilt for Manchester City denne sesongen og hjemme på Eastlands har de lyseblå bare holdt nullen én gang i Premier League. Det var i seieren mot Manchester United hvor Sergio Agüero var kampens eneste målscorer. Mot QPR før landslagspausen var det Eliaquim Mangala og Martin Demichelis som utgjorde midtstopperparet fordi Vincent Kompany slet med en skade. Det resulterte i 2-2 på Loftus Road hvor det ene målet var et selvmål av Citys argentinske midtstopper. Til lørdagens oppgjør mot Swansea kan Kompany være tilbake i lagoppstillingen, og Demichelis ønsker å være belgierens makker i kampen mot Swanseas fysisk sterke angrepsspiller Wilfried Bony. «Får jeg sjansen til å spille skal jeg være 100% fokusert», lover midtstopperen. «I løpet av min karriere har jeg møtt mange fysiske spillere så Bony blir en utfordring jeg ser frem til».

En del av kritikken som har blitt ytret mot Manuel Pellegrini har handlet om hans motvilje til å endre sin fotballfilosofi og at han angriper alle kamper og motstandere på samme måte. Martin Demichelis hadde Pellegrini som sin sjef i Málaga også og vet hva chileneren ønsker, men selv mener 33-åringen at det for øyeblikket handler om å få i gang en seiersrekke. «Vi må vinne i morgen», konstaterer den rutinerte forsvarsspilleren. «Det kommer ikke til å bli enkelt, fordi Swansea har vært gode denne sesongen og vi er akkurat tilbake fra en landslagspause. Pellegrini ønsker nok at vi skal vinne på en viss måte, og forhåpentligvis så greier vi det, men i morgen handler det først og fremst om seieren.»

Før det fjorten dager lange oppholdet i Premier League som nå er over så vant Swansea 2-1 hjemme på Liberty mot Arsenal. Den seieren førte Gary Monks gutter opp på en femteplass i Premier League. Der ligger de bare tre poeng mot Manchester City og waliserne kan dermed snike seg helt opp i ryggen med en seier på Eastlands på lørdag. Selv om de hvitkledde ikke er det mest imponerende bortelaget i serien og bare står med én seier på utebane så langt så kom imidlertid den seieren i Manchester da de slo Louis van Gaals gutter. Til lørdagens oppgjør så er Ashley Richards, Rory Donnelly og Federico Fernández ute med skade i tillegg til det er både Nathan Dyer og Wayne Routledge tvilsomme.

David Silva, Aleksandar Kolarov og Edin Dzeko er alle tre ute med skade, og det gjør at Manuel Pellegrini har litt ulike måter å sette sammen midtbanen på. Et alternativ er å spille med en femmer med Yaya Touré i en offensiv rolle med Fernando og Fernandinho som de to sentrale for å demme opp for kreative Sigurdsson. Eventuelt kan Stevan Jovetic utgjøre en spissduo sammen med Sergio Agüero og dermed bare gjøre plass til fire på midten. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Milner, Fernando, Yaya Touré, Nasri – Jovetic, Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport Premium.

Dommer er Neil Swarbrick.

3 svar

  1. likerikke sier:

    Hvorfor vises ikke denne kampen? noen som har link til kampen?

  2. Heine Adrian Løfmann sier:

    Dukker opp lenker her før kampstart: http://livetv.sx/en/eventinfo/269203_manchester_city_swansea/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *