To kamper flyttet – og Yaya er kanskje med!

JS39782453TV-kampene for januar er plukket ut, og Yaya Touré er kanskje med!

Sky og BT Sport har plukket ut sine TV-kamper for januar, og Citys hjemmemøte med Arsenal spilles ikke lenger lørdag 17. januar, men er nå flyttet til søndag 18. januar med avspark klokka 17.00 norsk tid. Kampen skal sendes på Sky Sports i Storbritannia, og selvsagt også på TV 2 Premium i Norge.

Også borteoppgjøret med Chelsea har fått nytt starttidspunkt, men spilles fortsatt lørdag 31. januar. Oppgjøret blir nå kveldsoppgjør, og starter klokka 18.30.

Det har vært ventet at Yaya Touré ikke kunne være med i disse oppgjørene, da han i januar etter planen kommer til å være opptatt med spill i Afrikamesterskapet med Elfenbeinkysten. Nå er det imidlertid blitt stilt spørsmålstegn ved om mesterskapet kommer til å bli arrangert, med tanke på utbruddet av ebolaviruset i Afrika.

Vertsnasjonen, Marokko, har nemlig bedt det afrikanske fotballforbundet, CAF, om å avlyse mesterskapet, og at de kom til å nekte å arrangere det i det tidsrommet det var planlagt (17. januar til 8. februar). CAF møttes i dag i Kairo for å diskutere hva som skal skje videre, men kom fram til at mesterskapet må gå som planlagt, selv om Marokko trekker seg som vertsnasjon. CAF skriver at de jobber med å finne en ny vertsnasjon, og at Marokko nå utestenges fra mesterskapet. I mellomtida vil kvalifiseringen til mesterskapet fortsette, og Yaya Touré og Elfenbeinkysten skal nå ut i kvalifiseringskamper mot Sierra Leone og Kamerun. Oppgjøret mot Sierra Leone er på papiret et borteoppgjør, men skal spilles i Elfenbeinkysten på grunn av spredningen av det dødelige ebolaviruset i Sierra Leone.

Om CAF greier å skaffe en ny vertsnasjon på kort varsel og fortsatt insisterer på at mesterskapet skal spilles, vil Yaya Touré altså på ny miste en rekke kamper for City i et hektisk januar- og februarprogram med både seriespill og FA-cup. Men dersom de skulle ombestemme seg, er det altså muligheter for at Touré blir værende i England denne sesongen i stedet for å spille Afrikamesterskap.

1 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Ekvatorial-Guinea overtar Afrikamesterskapet, da blir vel Yaya Toure borte i tre uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.