Kun ett poeng mot bunnlaget QPR

JS50437455Manchester City klarte ikke mer enn ett poeng mot bunnlaget Queens Park Rangers på Loftus Road, og gikk dermed på en ny smell i forhold til håpet om å forsvare ligatittelen.

Manuel Pellegrini gjorde enkelte endringer i startoppstillingen i forhold til laget som har startet de to siste kampene for City. Vincent Kompany ble skadet i kampen mot CSKA Moskva i midtuka, og ble tvunget til å stå over kveldens kamp. Martin Demichelis og Eliaquim Mangala utgjorde dermed midtstopperparet, mens Bacary Sagna gikk inn for Pablo Zabaleta, som var henvist til benken. På midtbanen fikk Fernandinho starte i stedet for James Milner, og det ble også funnet plass til Samir Nasri. Sergio Agüero startet dermed alene på topp, med Yaya Touré i en offensiv midtbanerolle.

Det skulle bli en høydramatisk førsteomgang med blant annet flere omdiskuterte dommeravgjørelser. Etter åtte minutter la ballen i mål bak Joe Hart, men assistentdommer sto med flagget i været for en soleklar offside. På frisparket sendte Joe Hart ballen rett i beina på Charlie Austin, som scoret alene med Joe Hart. Også denne gangen ble scoringen annulert av dommer Mike Dean, noe reprisene viste også var korrekt. Da Hart skulle sparke ballen traff stamfoten såvidt ballen før han sparket den videre med den andre foten. Reglene sier at en spiller ikke har lov å berøre ballen to ganger etter hverandre på et frispark uten at noen andre har vært borti ballen, og reprisene viste også at dommer Dean hadde blåst før Austin fikk satt ballen i mål.

Dermed slapp City med skrekken og det sto fortsatt 0-0. QPR var likevel langt farligere enn City, og etter et snaut kvarter spilt skulle de være nære på igjen. Austin fikk stå alene på fem meter og skyte, og kun en glimrende redning av Joe Hart forhindret scoring.

Etter 21 minutter skulle imidlertid endelig hjemmelaget få hull på byllen da ballen ble spilt fram til Charlie Austin som avsluttet kontant i mål. Reprisen viste imidlertid at angriperen var i offside da ballen ble slått og at målet skulle ha vært annulert.

Hjemmelaget mente også at Sergio Agüeros utligning ti minutter etter skulle vært annulert. Reprisen viste at argentineren nok var hårfint i offside da ballen ble spilt fram mot han, og at ballen nok også var såvidt oppe i armen hans da han fikk kontroll på ballen. Likevel var det en fin prestasjon av 26-åringen som sørget for hans ellevte Premier League-scoring så langt denne sesongen da han vendte bort Caulker og sendte ballen i nærmeste hjørne.

QPR kunne gått til pause med ledelse, men et par fantastiske redninger av Joe Hart (der den andre ble avvinket for offside i forkant) forhindret det. Dermed 1-1 da lagene gikk inn i garderoben for 15 minutter hvile.

Mens første omgang inneholdt dramatikk så det holdt, ble andre omgang noe roligere. City kunne to ganger tidlig i omgangen scoret på innlegg som trillet forbi alle foran mål. På den første var Yaya Touré akkurat for sent ute der han kom skliende, og på den andre gikk ballen akkurat forbi Sergio Agüero, som dermed ikke fikk avsluttet.

Etter dette skulle City slite med å spille seg til sjanser, og det mest oppsiktsvekkende var at Edin Dzeko måtte byttes ut igjen to minutter etter at han var kommet inn, på grunn av en skade.

Og så skulle QPR ta ledelsen, kvarteret før slutt. Martin Demichelis gikk selvmålspesialist Richard Dunne en høy gang da han headet et innlegg fra Austin kontant inn i eget mål forbi en utspilt Joe Hart. Dermed 2-1 til hjemmelaget, og City så ut til å gå på en ny kjempesmell.

Målet vekket de lillekledde gjestene fra Manchester, som etter dette produserte flere store sjanser. Først kunne Agüero scoret da Joey Barton headet tilbake til keeper. Agüero snappet ballen før keeper, men avslutningen ble reddet på streken av Dunne. En stund etter headet James Milner mot lengste kryss etter et innlegg, men headingen ble reddet på streken. Returen fra Yaya Touré ble reddet av keeper. Like etter fikk Milner en ny skuddmulighet, men den ble reddet. På corneren endte ballen hos Bacary Sagna som skjøt – via Mangala og like utenfor stolpen. Flere kjempesjanser for City med andre ord, men ballen ville ikke i mål …

… før Sergio Agüero igjen skulle vise hvilken fantastisk fotballspiller han er. Argentineren tok med seg ballen på brystet, rundet keeper, og var iskald nok til å vente og vende opp i stedet for å skyte med en gang mot tre QPR-spillere som desperat forsøkte å stille seg i veien og blokkere mulige forsøk på skudd. Den ekstra finten gjorde at argentineren fikk tid til å sikte mot det lengste hjørnet der ingen av hjemmelagets forsvarere kunne stoppe ballen. En fantastisk scoring av Agüero, som dermed er oppe i 12 Premier League-scoringer denne sesongen og er toppscorer.

Etter dette klarte ikke City å produsere flere sjanser, og kampen ebbet derfor ut med 2-2, et resultat City og manager Manuel Pellegrini ikke kan være fornøyd med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.