Før kampen: QPR – Manchester City

Yaya-Tour--centre-celebra-007Manchester City reiser til London for å spille sin siste kamp før landslagspausen. På Loftus Road venter Queens Park Rangers som kun tar poeng på hjemmebane i Premier League.

Onsdagens viktige kamp i Champions League mot CSKA Moskva ble intet mindre enn en fiasko for Manuel Pellegrini og hans gutter. Før kampen var det snakk om at kun seier var godt nok hvis man ønsket å få et overtak med tanke på avansement, men det gikk tidlig galt for de lyseblå som aldri greide å få til det helt store i løpet av kampens 90 minutter. Til tross for tapet er imidlertid ikke alt håp ute for City, men utgangspunktet er vanskelig og det meste må gå deres vei hvis det skal bli spill i Champions League på Eastlands etter jul.

Nå kan Manuel Pellegrini heldigvis legge de kontinentale problemene til side, fordi det er Premier League det skal handle om og der har City fire seiere på de fem siste. Forrige helg ble Manchester United beseiret på hjemmebane, og den opplevelsen ønsker nok de lyseblå å ta med seg til London og Loftus Road. Nyopprykkede Queens Park Rangers har ikke helt fått det til å svinge så langt denne sesongen, men har scoret seks mål på de tre siste hjemmekampene og slo Aston Villa 2-0 hjemme for noen uker siden. Manchester Citys chilenske manager er klar på at laget hans må starte med blanke ark når kampen i London sparkes i gang. «Nå må vi glemme midtuken, og forsøke å fortsette formen vi har i Premier League», understreker 61-åringen. «Det er vanskelig å restituere seg fullstendig både fysisk og psysisk på mindre enn 72 timer etter hva som skjedde på onsdag, men vi må gjøre et forsøk». Vincent Kompany pådro seg en skade under kampen mot CSKA Moskva og er sammen med David Silva og Aleksandar Kolarov uaktuelle til lørdagens oppgjør. Chelsea møter Liverpool på Anfield tidligere på dagen, og hvis de røde fra Merseyside tar poeng i den kampen kan Manchester City kutte ned på forspranget opp til Chelsea før spillerne igjen drar for å spille EM-kvalifisering for sine respektive landslag. «Det er ikke lett å forsvare en tittel i Premier League», mener Pellegrini. «Men det er for tidlig å konkludere med noe som helst når vi fortsatt har 28 kamper igjen å spille».

Lørdagens motstander Queens Park Rangers ligger nest sist i Premier League og har bare Burnley bak seg på tabellen. London-klubben skal likevel ikke undervurderes fordi på sin egen hjemmebane er The Hoops vanskelige å møte. Harry Redknapps gutter har tatt alle sine syv poeng denne sesongen hjemme på Loftus Road. Der har det blitt seier mot både Sunderland og Aston Villa i tillegg til ett poeng mot Stoke. Sist gang lagene møttes i Premier League ble det 0-0, men for litt mer enn tre år siden, i 2011, vant de lyseblå 3-2 på Loftus Road etter mål av David Silva, Edin Dzeko og Yaya Touré. Til lørdagens oppgjør så har QPR Faurlin, Jordon Mutch, og Alex McCarthy ute med skade i tillegg til de to tidligere City-spillerne Nedum Onuoha og Joey Barton. Rio Ferdinand er suspendert.

Eliaquim Mangala har ikke spilt siden 2-0 tapet på hjemmebane mot Newcastle, men kan utgjøre midtstopperpar sammen Martin Demichelis mot QPR ettersom Vincent Kompany er skadet. Manuel Pellegrini er nok tilbøyelig til å gjøre flere endringer på laget etter den dårlige innsatsen i midtuken og Edin Dzeko får nok starte på Jovetic sin bekostning. Rapporter sier at Frank Lampard muligens kan være med i kamptroppen. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Demichelis, Mangala, Clichy – Milner, Fernando, Yaya Touré, Nasri – Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Mike Dean.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *