Ny Champions League-flause

JS50208318City dummet seg ut i Moskva ved å rote vekk en trygg 2-0-ledelse mot CSKA. Den flausen var imidlertid ingenting i forhold til det som skulle skje hjemme på Eastlands onsdag kveld da russerne tok turen til Manchester og stakk av med alle tre poengene etter å ha slått City 2-1.

Om sjansene var små for City til å avansere til sluttspillet i Champions League før hjemmeoppgjøret mot CSKA Moskva, er de enda mindre nå. City står fortsatt med fattige to poeng etter fire Champions League-kamper, og eneste grunn til at det teoretisk sett fortsatt er mulig for de lyseblå å gå videre er at Bayern München har vært så suverene som de har vært. I går kveld vant tyskerne igjen mot Roma, og står dermed med 12 poeng etter 4 kamper. Både Roma og CSKA Moskva har 4 poeng, mens City altså er jumbo i gruppa med 2 poeng etter hjemmetapet for CSKA.

Manuel Pellegrini valgte å starte med nøyaktig de samme som slo Manchester United på søndag, og satset på at de også skulle levere varene denne gangen. Det gjorde de ikke.

Kampen var knapt kommet i gang før det sto 0-1. En ball ble slått hardt opp i hånda til Gaël Clichy fra én meter, som ikke hadde mulighet til å få den bort. Den greske dommer Tasos Sidiropoulos valgte likevel å blåse frispark til bortelaget like utenfor 16-meterstreken til City, ikke så langt fra dødlinja. Innlegget fant Seydou Doumbia som headet kontant i krysset bak en sjanseløs Joe Hart. Dermed 0-1 og et vantro hjemmepublikum trodde knapt det de så.

Det skulle imidlertid bare gå få minutter før det var balanse i regnskapet igjen. City fikk frispark like utenfor 16-meterstreken til CSKA, og Yaya Touré gjorde seg klar til å skyte. I fjor var han livsfarlig på frispark fra denne posisjonen, men ivorianerens skuddfot har ikke vært fininnstilt så langt denne sesongen. Ved denne anledningen var viste imidlertid Touré at han fortsatt kan sine gamle kunster. Skuddet gikk over muren og opp i krysset bak en sjanseløs keeper og dermed 1-1!

Dermed skulle en kanskje tro at City var «back on track», men sjokkerende forsvarsspill og fantasiløst angrepsspill skulle imidlertid vise at så ikke var tilfelle. 18 minutter var spilt da det holdt på å bli 1-2. Doumbia ble spilt gjennom og kom alene med Joe Hart, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

City-forsvaret lærte imidlertid ikke av dette, og etter 33 minutter var Doumbia igjen alene med Joe Hart etter en flott stikker gjennom en sovende City-forsvar. Denne gangen gjorde ikke Doumbia noen feil. Han plasserte ballen ved nærmeste stolpe forbi Joe Hart, og kunne dermed juble for nok en scoring. 1-2.

Lite skjedde resten av omgangen, og det var tydelig at Citys problemer fra den siste perioden på ingen måte var borte, til tross for seieren over United i helga. Dermed sto det 1-2 til pause og Manuel Pellegrini valgte å gjøre to bytter i pausen i et forsøk på å snu kampen til Citys fordel. Mens tafatte Stevan Jovetic og Jesus Navas gikk ut kom inn Fernandinho og Samir Nasri, uten at ting skulle bli så veldig mye bedre av den grunn.

Sergio Agüero var riktignok nære på etter 57 minutter da han var akkurat for kort til å nå fram på en pasning fra James Milner foran mål. Og etter 61 minutter var det James Milners tur til å være nære på, men keeper Akinfeevs redning med foten var av høy klasse på skuddet fra midtbanespilleren fra kort hold.

Vanskelig skulle bli til enda vanskeligere etter 70 minutter da Fernandinho fikk se sitt andre gule kort på åtte minutter, og dermed det røde, for en obstruksjon der dommeren mente han bevisst stilte seg foran en CSKA-spiller. City-spillernes protester om at Fernandinhos handling ikke var bevisst nyttet ikke, og med tanke på den lange tiden det gikk mellom dommeren viste det gule kortet og det røde, kunne det også virke som han ikke var klar over at Fernandinho hadde gult fra før.

En annen som også hadde gult kort var svensken Pontus Wernbloom. Etter 77 minutter skulle han hatt sitt andre gule kort, da han holdt igjen Sergio Agüero på vei gjennom. Den greske dommeren, som bare dømte sin andre Champions League-kamp i karrieren, ga imidlertid gult kort til feil spiller. Ignashevic fikk se det gule for Wernblooms holding, til tross for at han var langt unna hendelsen, og dermed slapp svensken det røde kortet han skulle hatt.

Og i stedet for rødt til CSKA og ti mot ti, skulle City få enda et rødt kort få minutter etter. En frustrert Yaya Touré mistet hodet  etter en duell da han dyttet en motspiller i ansiktet. Dermed var City redusert til ni mann, og det som var enda vanskeligere enn vanskelig, ble nå til nærmest umulig.

Den greske dommeren skulle fortsette å komme i fokus, og ble absolutt ingen populær mann i Manchester. Når sant skal sies skulle også Samir Nasri hatt direkte rødt kort da han helt bevisst sparket ned en CSKA-spiller nede ved cornerflagget lenge etter at ballen var borte. Dette reagerte imidlertid ikke kamplederen på. Reagerte gjorde han imidlertid da Sergio Agüero minuttet før full tid gikk ned i straffefeltet og ville ha straffespark. Dommeren mente imidlertid at han filmet, og ga ham gult kort.

Også enda en gang i sluttminuttene gikk Agüero over ende i straffesparkfeltet, men nok en gang valgte dommeren å ignorere City-spillernes protester. Dermed endte kampen 1-2, et resultat som må karakteriseres som sjokkerende for Citys del.

Alt håp er altså ikke ute for City. Her følger en oversikt over mulige scenarioer for at City skal kunne gå videre til sluttspillet i Champions League:

1) City slår både Bayern München (hjemme) og Roma (borte) i de to siste kampene. Om City greier å ta seks poeng på de siste kampene er det også et krav at CSKA Moskva maks tar tre poeng på sine to siste kamper (hjemme mot Roma og borte mot Bayern München) for at City skal gå videre.

2) City kan faktisk også gå videre selv om det ikke skulle bli seier i de to siste kampene. Om det blir uavgjort hjemme mot Bayern München i neste kamp må det også bli uavgjort i kampen mellom CSKA Moskva og Roma. Da må City slå Roma på bortebane i siste kamp, samtidig som Bayern München slår CSKA Moskva.

3) Om CSKA og Roma spiller uavgjort, CSKA taper mot Bayern München i siste kamp, og City slår Bayern München hjemme, men bare greier uavgjort borte mot Roma i siste kamp, kan City også gå videre, og da blir antall bortemål i de innbyrdes oppgjørene mellom City og Roma avgjørende. Roma fikk ett bortemål mot City, og om det for eksempel skulle bli 2-2 i Roma, har City og Roma like mange poeng totalt, like mange poeng i de innbyrdes oppgjørene, men City ett mer bortemål. Selv om det skulle ende 1-1 i Roma mellom Roma og City, altså samme resultat som i Manchester, vil City gå videre. Da teller nemlig den totale målforskjellen i gruppa for å skille lagene, og da vil City gå videre, siden City vil ha bedre total målforskjell enn Roma. Men 0-0 i Roma vil altså ikke være godt nok i dette scenarioet, da Roma vil ha ett mer bortemål i de innbyrdes oppgjørene.

2 svar

 1. Okkarau sier:

  YaYa, hvis vi fortsatt spiller slik, har vi ingenting CL å gjøre. Dette er flaut.

 2. Arne Solheim sier:

  Finner ikke noe positivt i at vi enda kan gå videre..
  Blir bare nok en dag etter neste CL kamp at vi må bortforklare dårligt spill.
  Fy f… så skuffende…
  Pelle kan skylde på spillerne men og på seg sjøl..
  Rett og slett tafatt på sidelinjen….likt som spillerne på banen.

  Reiser nå bort og ser QPR -CITY på lørdag…
  Er faktisk glad for at jeg sitter blant QPR fans…(fikk ikke billetter blant City fans)
  Er de like dårligt da så har jeg ikke noe å måtte forklare for sidemannen…:o)

  2 «turneringer» igjen…FA cup og serien,,, Sesongen kan enda bli bra…
  Men trur dette laget trenger å fornyes…
  kanskje ny manager og etter sesongen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *