Før kampen: Manchester City – CSKA Moskva

Manchester City v Manchester United - Premier LeagueHåpet om å avansere i Champions League er fortsatt tilstede for Manchester City, men da er ingenting annet enn seier godt nok mot CSKA Moskva.

Helgen ble en opptur for hele Manchester etter tre dårlige kamper på rad. Byrival Manchester United ble slått 1-0 i en kamp hvor dommer Michael Oliver tidvis var vanskeligere å forholde seg til en motstanderlaget. De lyseblå burde hatt tre straffespark i tillegg til at Marcos Rojo skulle hatt rødt kort i situasjonen hvor han klippet ned Yaya Touré innenfor femmeteren. Sergio Agüero, som skulle hatt to straffespark, fant ut at han måtte være sin egen lykkes smed og banket inn kampens eneste scoring bak en utspilt de Gea etter et nydelig angrep.

Seieren mot van Gaals gutter kan gi Manchester City et etterlengtet løft inn mot det tette kampprogrammet som starter etter neste landslagspause. Denne uken er det imidlertid Champions League det skal handle om, og selv om Manuel Pellegrinis mannskap har fått mye kritikk etter slett spill innledningsvis i turneringen så er fortsatt et eventuelt avansement opp til klubben selv. De lyseblå ligger bare to poeng bak AS Roma og mange har sett seg ut gruppespillets siste kamp som den helt avgjørende for hvem som går videre. For at det skal bli en realitet må Manchester City uansett gjøre jobben mot CSKA Moskva onsdag kveld og det kan fort være lettere sagt enn gjort. Det russiske laget har raske kontringsspillere i blant annet Seydou Doumbia og Ahmed Musa og har med seier mot Manchester City en mulighet til å avansere de også.

Gaël Clichy hadde den målgivende pasningen til Sergio Agüero i byderbyet og som følge av Aleksandar Kolarovs skade kan det bli mye spill på den franske venstrebacken fremover. I følge Manuel Pellegrini kan serberen være ute i så lenge som en måned med sin lårskade. Det betyr at Clichy starter oppgjøret mot CSKA Moskva på venstrebacken og franskmannen ønsker i et intervju før kampen å poengtere hva slags forskjell supporterne kan utgjøre i sånne spesielle kamper. «Vi vet at fansen vår kan være den tolvte mann og det trenger vi mot CSKA», forteller 29-åringen. «Dette er mitt fjerde år i City og fansen har alltid vært der for oss. Vi har fortsatt en mulighet til å gå videre i Champions League, men da må vi og fansen gjøre jobben fra første minutt på onsdag».

En som er enda mer optimistisk enn sin venstreback er Manuel Pellegrini som på pressekonferansen ikke la skjul på sine ambisjoner i den europeiske turneringen. «Vårt mål er å vinne Champions League», kunne chileneren poengtere foran journalistene. «Vi må ha den innstillingen at vi kan klare det, og faktum er at vi har en veldig god tropp». Selv om klubben ikke har vist mestertakter innledningsvis så kan en seier i onsdagens oppgjør bygge på lagets nyvunne selvtillit etter helgens seier, og Pellegrini demper ikke forventningene på sine gutter. «Det er kanskje bare fem eller seks lag som har like bra eller bedre stall enn oss i Champions League», mener 61-åringen. «Nå er det opp til oss å bevise hvor ambisiøse vi er».

Som nevnt så har CSKA Moskva fortsatt en teoretisk sjanse til å gå videre i Champions League, men da må de ta poeng mot Manchester City og helst alle tre. Etter en god åpning på sesongen hjemme i Russland har man i det siste havnet litt i bakevja i forhold til Zenit St. Petersburg. Forrige lørdag ble det tap på hjemmebane mot nettopp Zenit noe som gjør at hovedstadsklubben for øyeblikket ligger 7 poeng bak sin ustoppelige rival. Kirill Panchenko og Rasmus Elm er de to eneste spillerne som ikke er friske nok til å bli med til Manchester.

Det er ikke sikkert Manuel Pellegrini gjør så mange endringer på laget som beseiret Manchester United i helgen. Martin Demichelis fortsetter nok på midtstopperplass sammen med Vincent Kompany etter en overbevisende opptreden i derbyet. Samir Nasri kan komme inn fra start og dermed dytte Jesus Navas ut på benken. På topp er det mulig at Edin Dzeko kommer inn for Stevan Jovetic. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Milner, Fernando, Yaya Touré, Nasri – Agüero, Dzeko.

Kampen vises på Viasat Motor eller nettløsningen Viaplay med avspark 20:45.

Dommer er Tasos Sidiropoulos fra Hellas.

17 svar

 1. Lars sier:

  Håper ikke Navas sitter på benken, der kan Nasri sitte med Dzeko og Mangala i 90min 🙂

  • Øyvind Larsen sier:

   Helt enig med deg. Navas har fart, så det holder, og kan skaffe åpninger. Innleggene er godt adressert. Unner han en scoring, snart. Det vil motivere ham enda mer.

 2. Navas har fart, men det er stort sett det eneste han har også. Den aller største skuffelsen av kjøpene til Pellegrini, og plager meg fint lite om vi selger han til sommeren.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Huff for noen enkle mål vi slipper inn. Stanger mye mot et kompakt CSKA forsvar i 1 omg, og spiller endel farlige tversoverpasninger. Dette må Pelle luke vekk i pausen.
  Forøvrig glimrende taktisk av CSKA til nå.

 4. Lars sier:

  Plager meg fint lite om vi ryker ut av CL idag!
  Kansje blir det tatt grep i alt som City gjør feil i CL da.
  INGENTING er forandret fra forrige sesong i CL, hvor lenge skal MP få holde på med disse latterlige prestasjonene?
  Han tar jo ikke tak i det hele tatt, virker som han trur vi spiller i PL til tider.
  Kan ikke ha hele forsvaret med opp på alle kontringer, noen må bli igjenn å ta litt ansvar bak.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Pelles naivitet setter City til å stampe i samme skåra. Folk lot seg blende mye av sist sesong som var en helt spessiell sesong pga United sin kaving i vranglås og en Mourinho som ikke var kommet igang. Arsenal har vel heller ikke hatt mer snublefot enn sist sesong. Slipper en inn to mål på hjemmebane på en omgang i en must win kamp så fortener en vel knapt poeng uansett .

  • Lars sier:

   Ja det var ordet jeg leitet etter, naivitet! Nei poeng fortjener vi ikke. Skremmende dårlig forestilling av City.

 5. Lars sier:

  Nei Manuel Pellegrini gjør oss alle en stor tjeneste å søk etter ny jobb imorgen!
  Er så lei av å se det triste ansiktet ditt på sidelinjen i nesten alle CL kampene, det verste er kansje å måtte høre på deg etter hver kamp! Håper virkelig at eierne ser at du ikke duger til dette, for å skylde på mannskapet du har tilgjengelig syntes jeg blir litt feil.

 6. Ketil Jonassen sier:

  CL er ikke noe for City. Mangler fart og ferdigheter på dette nivået. Eneste som har nivået inne er Aguero og Silva.

  • Lars sier:

   Men da må jo noen ta fatt i problemene?
   Kan jo ikke bare si at nei dette er ikke noe for oss, vi satser heller på Premier League.
   Hvilken spillere vil komme/bli i en slik klubb?

 7. Jan Havnen sier:

  De fleste fotball ekspertene mener at vi har mange verdensklasse spillere.
  Selv mener jeg vi har noen få.

  Hva er verst; at Pellegrini ikke ser at Toure ikke gjør den defensive jobben, eller at han ser det men ikke kan/vil gjøre noe med det ?

  • Lars sier:

   Jeg personlig mener det er Pellegrini som er problemet, skyt meg gjerne om jeg tar feil 🙂
   Verdensklasse spillere : Silva, Kompany og Aguero!

  • Jan Tore sier:

   Ein trenger ikkje kun verdensklasse spillere for å ha eit bra lag. Men til fleire man har, til bedre er laget (som regel). City har ikkje mange. Og kjøpa vi har gjort dei siste åra er eg meget skeptisk til. Har alder synst att City har så bra tropp som mange vil ha det til. Når topplaga rundt om skal forsterke, så henter dei 1-2 verdensklasse spillere hvert år. City har etter min meining ikkje hentet verdensklasse. Det funker ok i PL, i CL blir vi avslørt gang på gang med tempo, ferdigheter osv. Og ein kan ikkje spille på samme måte mot Aston Villa som mot Roma til dømes. Pellegrini virker jævla sta. Noko som fungerte i PL i fjor, nekter han å forandre på. 4-4-2, med ei sånn midtbane skal i følge han fungere. Vel det ser ikkje sånn ut.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Eg innbiller meg iallefall att makta er for stor hos folket på gølvet , spillerne , Alt for stor. Det går an ved samlebåndet på brusfabrikken , ikke når hærførereren tar hæren ut i krig.

 8. Trond sier:

  syns det i dag passer med en setning fra en sang bergenserne har funnet opp. «Vi e så god at det går nesten ikkje an»

  Det er samtidig svært viktig å presisere at jeg ikke er brannsupporter, sesongkortholder på Odda Stadion

 9. Per Arve Stenødegård sier:

  Det er tempoet i ballvekslingene som er problemet, og ikke frekvensen i føttene på spillerne . Før Pelle skjønner att hans måte å tilnærme seg fotballens utvikling med fortsatt å skal føre ballen med lavt tempo i motor – rommet så kommer hans taktikk til å bli mer og mer avslørt , også i ligaen er eg stygt redd. E n må kort å godt spille med mye større fart og risiko i lengderetningen med stor og distinkte bevelelser på topp , men da også ha ett mye bedre kollektivt mønster \ plan og aggresivitet i tidlig gjennvinningsfase der alle jobber rett i kollektivet.

  Eg kan trekke en liten paralell til den Gaal på den andre siden av gata. Han kan kjøpe så mange toppspisser han bare vil , men så lenge det mangler totalt kollektiv jobbing på topp og i midtbaneleddet ved balltap så skal de få store problem med å bli blandt topp 4 , eller 5 for den del.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.