Agüero ble derbyhelt

JS49958129Sergio Agüero var forskjellen mellom de to lagene da Manchester City og Manchester United møttes til Manchester-derby på Eastlands. Argentineren ble matchvinner da City vant 1-0 og dermed tok sitt fjerde strake Manchester-derby på rad.

Martin Demichelis var inne i midtforsvaret igjen, på bekostning av Eliaquim Mangala. Aleksandar Kolarov skulle ha startet kampen på venstreback, men ble skadet under oppvarmingen til kampen. Dermed kom Gaël Clichy inn, og fikk dermed ikke den helt optimale oppladningen til kampen.

Det skulle ta 20 minutter før den første sjansen i kampen kom, men den var til gjengjeld gedigen. Jesus Navas stormet framover og ble spilt gjennom av Sergio Agüero akkurat i rett tid. Alene med keeper ble imidlertid avslutningen altfor svak – rett på keeper De Gea, som fikk slått ballen unna.

Bare minuttet etterpå skulle City få nok en stor sjanse på en overgang som ble avsluttet med at Fernando slo et perfekt innlegg til Sergio Agüero foran mål. De Gea var imidlertid kommet så nær argentineren at avslutningen ble avverget.

Etter 38 spilte minutter skulle United bli redusert til ti mann da Chris Smalling fikk sitt andre gule kort for dagen. Det første hadde han fått for å hindre Joe Hart i å sette i gang spillet, og at det andre gule kortet også var korrekt var det liten tvil om da han klippet ned James Milner. Dermed måtte gjestene spille de siste 50 minuttene med ti mann.

Vincent Kompany var også nær å heade frisparket i mål, men kom akkurat ikke høyt nok opp til å nå ballen.

Dommer Michael Oliver kom i fokus i de siste minuttene av omgangen da han så ut til å snyte City fra to klare straffespark. Først sparket Fellaini Agüero i akillesen bakfra, slik at argentineren gikk ned. Oliver vinket imidlertid spillet videre. Så, tre minutter på overtid, ble Yaya Touré spilt gjennom slik at han var alene med keeper. Rojo så ut til å meie han overende, og etter kampen var Touré selv klar på at han skulle hatt straffespark i situasjonen. Hadde Oliver blåst måtte han også gitt Rojo rødt kort, men kamplederen valgte i stedet for straffe og rødt kort å blåse for pause.

Fem minutter ut i den andre omgangen var det Pablo Zabaletas tur til å få en god mulighet, men høyrebacken var i ubalanse og satte ballen over fra god posisjon.

Etter timen spilt skulle City bli snytt for nok et straffespark da Agüero driblet i feltet og til slutt ble felt av Carrick, som satte beinet foran ham. Nok en gang vinket dommer Oliver spillet videre.

Selv om det ikke ble noen straffespark på City, skulle det likevel bli et mål. 63 minutter var spilt da Yaya Touré slo en nydelig stikker til Gaël Clichy på venstrekanten. Fra dødlinja slo franskmannen ballen inn i feltet, der Sergio Agüero ventet. På ett touch knallet han ballen over David De Gea og inn i mål. Dermed 1-0 til City og elleville jubelscener blant de blå på tribunen.

En skulle nå tro at City, som spilte med en mann mer, ville jakte en andre scoring for å punktere kampen, men merkelig nok kom United tilbake og gjorde det etter hvert ganske intenst for Citys forsvar. Riktignok var Jesus Navas veldig nær en scoring da han skjøt i nærmeste stolpe fra skrått hold kvarteret før slutt, men etter dette dreide det meste seg stort sett om gjestene, og City hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Først stormet Rooney gjennom, men fikk ikke avsluttet alene med Hart. I stedet havnet ballen hos Angel Di Maria, som avsluttet i lengste. Kun en glitrende redning av Joe Hart gjorde at City fortsatt ledet.

Minuttet etterpå fikk United frispark, som ble slått framover til Fellaini. Han fikk heade ganske uforstyrret fra glimrende posisjon, men må ha blitt overrasket over at ballen nådde fram, slik at ballen i stedet for å treffe hodet traff skuldra hans.

City ble nødt til å kjempe med nebb og klør for å beholde ledelsen, og selv om Yaya Touré var svært nære en scoring på tampen med en farlig heading som gikk like over mål, var det liten tvil om at City-spillerne var svært lettet og glade da dommer Oliver blåste av kampen fem minutter på overtid.

City vant dermed sitt fjerde Manchester-derby på rad, og ligger fortsatt bak Chelsea, som leder Premier League, med seks poeng.

5 svar

 1. Lars sier:

  Forstår ikke byttene til MP.. Men en flott kamp! MCFC <3

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  Lars: Enig! Så forresten ut som om både Milner og Aguero ble litt irritert av byttene, Jovetic ut til fordel Nasri var ok selv om sistnevnte ikke bidro med hard jobbing som Jove gjorde.
  Flott for Yaya at han fikk mer rom etter utvisningen, kanskje en god kamp gjør at han finner tilbake til fjorårsformen sakte men sikkert?
  Clichy var også oppløftende.

 3. Lars sier:

  Clichy, Yaya og Demichelis var overraskende god.
  Milner og Jovetic jobbet meget bra syntes jeg!
  Gleder meg til kamp på Onsdag 🙂

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  Å faktisk vinne en sånn must win game for å henge med å få selvtilliten inn igjen i laget er faktisk smått imponerende . Var redd det gikk ræva , og det holdt det jo også på å gjøre med bytte av Milner . Noe som også var lett å se komme. Eg skal la det bli med det 🙂

 5. Per Arve Stenødegård sier:

  Clichy var forøvrig for meg den store positive overaskelsen og banens beste i mi bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.