Før kampen: Manchester City – Manchester United

city_2679527bPå søndag møtes to pressede Manchester-lag til derby på Eastlands når Manchester City ønsker Manchester United velkommen til byderby nummer 168 i rekken.

Den regjerende mesteren i Premier League kan ta sin fjerde strake seier mot Manchester United i Premier League når de to lagene braker sammen til dyst på søndag. En seier kan gi Manuel Pellegrini og hans mannskap den oppturen de trenger etter en uke med tre dårlige kamper som toppet seg i midtuken da Newcastle ble for sterke i ligacupen. Magpies tok sin første seier mot Manchester City på 18 forsøk da de vant 2-0 mot et City-lag som aldri greide å trenge igjennom den sorte- og hvitstripede forsvarsmuren.

I sin syvende sesong i den lyseblå skjorta har Manchester Citys Vincent Kompany blitt en av byderbyets største profiler, og Citys kaptein innrømmer at kampene mot Manchester United er noe helt spesielt. «For meg så er det sesongens største kamp», forteller belgieren. «Det er den kampen man ønsker å vinne hver eneste gang. Når vi vinner derbyene blir vi litt større helter enn ellers, og det nyter hele laget sammen med byen.» Som nevnt så har City vunnet de tre siste mot Manchester United, men dette blir det første møtet mellom managerne Pellegrini og van Gaal. For Kompany vil imidlertid en seier bety bedre stemning i hjemmet også. «Jeg har giftet meg inn i oppgjøret, så tre poeng vil helt klart gi noen gode dager hjemme.»

Mange var usikre på Manuel Pellegrinis gutter etter at laget hans forrige sesong innledningsvis tapte mot både Cardiff og Aston Villa. Den gangen fikk Manchester City brukt byderbyet til å stilne kritikerne, og 4-1 seieren på Etihad satte standarden for det som senere skulle bli ligatittel og målrekord i chilenerens første sesong som sjef på Eastlands. Nå vil 61-åringen igjen utnytte det spesielle oppgjøret for å vise at han er rett mann for jobben som manager for de lyseblå. «Forrige sesong var jeg ny, og mange stilte seg skeptisk til at jeg ønsket å angripe alle kamper på samme måte», forteller Pellegrini på pressekonferansen før kampen. «Spesielt ettersom vi hadde noen dårlige resultater på bortebane, men jeg endret meg ikke og fortalte spillerne at vi må spille på den måten vi gjør på trening hver eneste dag.

Ni poeng er avstanden opp til Chelsea på toppen av Premier League før søndagens oppgjør mot Manchester United. Lørdag vant de blå fra London 2-1 på hjemmebane mot QPR etter et sent straffespark. Luken opp til José Mourinhos lag er imidlertid ikke noe Manuel Pellegrini bryr seg om før kampen mot Louis van Gaals mannskap, og 61-åringen insisterte på pressekonferansen at det er flere lag enn Chelsea som kan vinne tittelen i Premier League. «Vi kjemper ikke bare mot Chelsea, vi kjemper mot alle topplagene i serien», slår chileneren fast. «Alle lagene vil oppleve perioder med god og dårlig form, men det viktigste er at man klarer å opprettholde den gode formen på slutten av sesongen.»

Manchester United ligger i skrivende stund på en åttendeplass i ligaen hele tretten poeng bak ledende Chelsea, men ligaplassering har vanligvis ikke så mye å si når disse to lagene møttes. Louis van Gaal er klar for sitt første byderby og etter en svak innledning på sesongen er nok nederlenderen desperat etter poeng mot erkerivalen. De røde brukte masse penger i sommer på spillere som Luke Shaw og Ángel Di María, men selv om sistnevnte har fått mye skryt på sesongens ni første kamper så har United fortsatt til gode å vinne en bortekamp i Premier League denne sesongen. Til morgendagens derby er Wayne Rooney tilbake fra skade, men Radamel Falcao er uaktuell. I tillegg så er Valencia, Phil Jones, Ashley Young og Johnny Evans tvilsomme.

For City sin del så måtte David Silva gi seg mot Newcastle på grunn av en skade, og Samir Nasri kan ta spanjolens plass i førsteelleveren. Eliaquim Mangala kan bli vraket til fordel for Martin Demichelis etter at førstnevntes form har vært ustabil den siste tiden. Til tross for at Manchester City ikke greide å sette ballen i nota bak Robert Elliot i Newcastle-buret så var Stevan Jovetic tidvis frisk for de lyseblå og kan starte søndagens oppgjør. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Yaya Touré, Fernando – Milner, Jovetic, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium.

Dommer er Michael Oliver.

3 svar

  1. Nervøs før den kampen.. Syns vi har vert veldig tafatt i det siste.. Håpe virkelig på en skikkelig opptur no :-).. City <3

  2. Pål Fohlin Vallevik på Facebook sier:

    trenger en seier nå. er veldig viktig! yaya må opp på fjorårets nivå! hvis han gjør det blir det storseier 😀

  3. Bjarne sier:

    Yaya må levere i denne kampen ellers kan det bli ubehagelig skue for oss lyseblå. Tror ikke nødvendigvis United er så vanvittig bra, men dette er første derby på lenge at jeg før kampen har en virkelig dårlig følelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.