Drømmetrekningen og marerittgruppa

imgresI ettermiddag kl. 17.45 norsk tid starter trekningen til årets Champions League-gruppespill. For første gang er City på seedingsnivå 2.

City har tidligere havnet i svært tøffe grupper, den såkalte «dødens gruppe», mens det i fjor ble en litt mer overkommelig gruppe med CSKA Moskva, Viktoria Plzen og til slutt Bayern München som det vanskeligste laget å møte. City tok seg da for første gang videre fra gruppespillet etter å ha havnet på andreplass bak Bayern München.

Året før, i 2012/13-sesongen, havnet City sist i gruppa, som besto av City, Borussia Dortmund, Real Madrid og Ajax. En vanskeligere gruppe var det knapt mulig å trekke for City det året.

Også året før havnet City i «dødens gruppe», da Bayern München, Napoli og Villareal ble trukket. Den gang havnet City på tredjeplass og måtta ta til takke med å gå videre til sluttspillet i Europa League.

Mye avgjøres altså i kveld når trekningen til årets Champions League-grupper gjennomføres. City er som sagt havnet i pott 2, og skal trekke en motstander fra pott 1, en fra pott 3 og en fra pott 4.

Her følger en oversikt over hvilke lag som befinner seg i de forskjellige seedingspottene, basert på tidligere spill i Europa.

Pott 1: Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal og Porto.

Pott 2: Schalke, Dortmund, Juventus, Paris St. Germain, Shakhtar Donetsk, Basel, Zenit St. Petersburg, Manchester City

Pott 3: Leverkusen, Olympiacos, CSKA Moskva, Ajax, Liverpool, Sporting Lisboa, Galatasaray, Athletic Bilbao

Pott 4: Anderlecht, Roma, APEOL, BATE, Ludogorets, Maribor, Monaco, Malmö

Lagene skal etter trekning plasseres i åtte grupper, og City kan selvsagt ikke møte andre lag fra pott 2, og heller ikke andre engelske lag.

Spørsmålet er hva som vil være en drømmetrekning og hva som vil være «marerittgruppa». En mulig drømmetrekning (enklest mulig motstandere) kan ifølge Manchester Evening News’ Simon Bajkowski muligens se slik ut for City:

Porto
Manchester City
Olympiacos
Maribor.

På den andre siden mener avisen at dette vil være den verst mulige trekningen for City:

Real Madrid
Manchester City
Ajax
Roma

Hvem mener du er Citys drømmemotstandere? Skriv i kommentarfeltet under!

5 svar

 1. Geir Ove Neset sier:

  Disse journalistene har ikke snøring. Verst tenkelig scenario er Bayern München, Athletic Bilbao og Roma. Ajax er ingen fotballstorhet.

 2. Thomas Hansen sier:

  Enig i det, men vi har vel strengt tatt hatt problemer med Ajax tidligere, og de gjorde samtidig en meget god figur forrige sesong og var meget uheldig som ikke gikk videre fra en veldig tøff gruppe.

 3. Trygve Høgebøl på Facebook sier:

  Bayern er vel bortimot obligatorisk. La oss håpe 3’ern og 4’ern ikke blir verre enn at vi kan spare noen førsteellverspillere i de kampene.

 4. Bjørn Hunt sier:

  Bayern igjen…nei, nei, nei…

 5. Arne Solheim sier:

  Fine gruppe :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.