Før kampen: Newcastle – Manchester City

PA_SOCCER-Newcastle-222091_6956730Det braker endelig løs når Manchester City reiser til Newcastle og St. James Park for sesongens første kamp i Premier League.

Community Shield gikk ikke etter planen for de lyseblå, men etter en innholdsrik uke hvor flere nøkkelspillere har signert langtidskontrakter og Eliaquim Mangala har blitt klar for klubben er Pellegrinis gutter klare til å forsvare tittelen i Premier League.

Mange av spillerne som ikke var med forrige helg mot Arsenal rapporteres å være kampklare, noe som gir Manuel Pellegrini flere valgmuligheter før søndagens batalje. Blant annet Vincent Kompany, Bacary Sagna, Fernandinho, Frank Lampard og Sergio Agüero er mulige navn i chilenerens lagoppstilling. Før kampen mot Arsenal sa Pellegrini at hans argentinske toppscorer var noen uker unna å kunne spille kamp, men på dagens pressekonferanse åpnet 60-åringen for at Agüero kan bli å se på St. James Park. – Det vil søndagen vise, insisterer Pellegrini. – Dette laget trenger Agüero, men det er også viktig for han å få en god oppkjøring til sesongen. Det er mange måneder siden han kunne spille normalt. Egentlig har det ikke vært noen optimal oppkjøring for oss, fordi mange spillere kom hjem sent fra VM, og de har trengt hvile.

I fjor ble det hele 4-0 til Manchester City mot Magpies på deres egen hjemmebane, og de lyseblåe sin statistikk på St. James Park er meget god med seier i de fem siste. Likevel understreker Pellegrini at søndagens oppgjør blir av det tøffe slaget. – Det blir en vanskelig kamp fordi Newcastle er vanskelig motstander, forteller 60-åringen. – Jeg forventer at laget mitt skal spille en god kamp, og forhåpentligvis kan vi vinne kampen, sånn som vi gjorde i fjor.

Pablo Zabaleta kan være tilbake på høyrebacken til søndagens kamp, og det passer bra for spilleren som spilte flest minutter for Manchester City forrige sesong. Argentineren har en høy stjerne blant City-fansen for sin utrettelige innsats og oppofrende spillestil, men spilleren selv mener at flere av spillerne som nylig har signert langtidskontrakter har et like dedikert, lyseblått hjerte som ham selv. – Å være en del av Manchester City er noe som gjør meg stolt, forteller 29-åringen. – Jeg er overbevist om at Sergio (Agüero) og Vincent (Kompany) føler det samme. Det er viktig for utenlandske spillere å tilpasse seg klubben og alt rundt den. Å lære seg engelsk raskt er en nøkkelfaktor for å kunne kommunisere med apparatet rundt klubben, media og ikke minst fansen. I tillegg innrømmer Zabaleta til Manchester Evening News at forrige sesong ble litt mye for han, og at han er glad for at Bacary Sagna har blitt hentet inn for å gi han både konkurranse og avlastning. – Å spille i fire turneringer i løpet av en sesong, er én for mye, røper argentineren. – Det er vanskelig for en spiller å kunne spille alle kampene, derfor trenger manageren en sterk tropp med to like gode spillere på hver posisjon.

Newcastle har hentet hele syv spillere så langt dette overgangsvinduet, deriblant Siem de Jong fra Ajax, Rémy Cabella fra Montpellier, Jack Colback fra Sunderland og Emmanuel Riviere fra Monaco. Av de fire spiller ikke Siem de Jong som sliter med en fotskade. I tillegg til nederlenderen er backen Davide Santon, Papiss Cissé og Ryan Taylor også ute med ulike påkjenninger.

Manchester City har vunnet ni av de siste ti kampene mot Newcastle noe som inkluderer de siste fem på St. James Park. I tillegg til det så har de lyseblå scoret minimum to mål mot The Magpies i 12 av de siste 13 kampene, så det kan fort bli målrikt på søndag. Flere av spillerne som kom hjem sent fra VM kan starte på benken, men ellers er bare Negredo ute med skade for de lyseblå i tillegg til Mangala, som Pellegrini mener trenger en uke til på å venne seg til klubben. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov – Touré, Fernandinho – Silva, Jovetic, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00

Dommer er Martin Atkinson.

1 svar

  1. rene stene sier:

    satser på at Jovetic gjør det like bra i PL som han gjorde det i treningskampene. Han kommer til og bli en veldig god spiller og en viktig spiller for city vis. Han får tillet. Som pellegrini sa: nå skal dere se att han er vert 25 mil £

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.