Willy Caballero vil utfordre Joe Hart

City har i dag bekreftet kjøpet av den argentinske keeperen Willy Caballero fra Malaga. 32-åringens mål er å overta Joe Harts plass mellom stengene.

Costel Pantilimon ble frigitt av City etter endt sesong, og Manuel Pellegrini har siden det vært på jakt etter en keeper som kan ta over rollen Pantilimon hadde i City – utfordre Joe Hart og samtidig fungere som en backup. Valget falt på hans tidligere elev fra tiden i Malaga – argentinske Willy Caballero.

32-åringen, som visstnok kostet City £6,3 millioner, har undertegnet på en treårskontrakt, og gjør det dermed vanskeligere for både Richard Wright og norske Eirik Holmen Johansen å bli reservekeeper i City. Caballero gjorde det imidlertid klart at han ikke var kommet til Manchester for å sitte på benken.

«Jeg vet at jeg kommer til en stor klubb med en god keeper. City har allerede en glimrende keeper i Joe Hart, men jeg vil gjøre mitt beste for å bli Citys førstevalg. Jeg vil gjøre så godt jeg kan på trening. Jeg er glad for at overgangen er i boks, og jeg gleder meg til pre-season.»

«Dette er ny utfordring og en ny liga for meg. Jeg har gjort det bra i tidligere år, og målet mitt er å fortsette slik og forhåpentlig gjøre det like bra for City.»

Cabellero, som er 1,86 m høy, startet karrieren i argentinske Boca Juniors, men fikk ikke mer enn 15 kamper i løpet av årene 2001-2004. I 2004 fløy han over Atlanterhavet for å slutte seg til sine nye lagkamerater i spanske Elche, og etablerte seg etter et par sesonger der som det klare førstevalget mellom stengene. Fram til 2011 ble det til sammen 186 kamper for Elche på andre nivå i Spania. I 2011 ble han så solgt til Malaga for 900 000 euro, som en nødløsning etter at transferdeadline egentlig var gått ut at Malagas førstekeeper var blitt skadet. Caballero endte imidlertid opp med selv å bli førstekeeper, og satt 1. oktober 2011 ny klubbrekord da han ikke hadde sluppet inn mål på 480 minutter. I 2012-13-sesongen kåret Goal.com ham til beste keeper i La Liga, i en sesong Malaga endte på sjetteplass i den spanske toppserien. Nå har altså daværende Malaga-manager Manuel Pellegrini hentet sitt tidligere førstevalg mellom stengene til Manchester.

Caballero satt tydeligvis også pris på tida under Manuel Pellegrini. «De mest fantastiske øyeblikkene i karrieren min var under Manuel Pellegrini i Malaga der vi utrettet store ting og gjorde Malagas navn kjent i Europa. Når det gjelder de nye lagkameratene mine har jeg et veldig godt forhold til Martin Demichelis, men jeg har aldri møtt Pablo Zabaleta eller Sergio Agüero, så det er noe jeg ser fram til. Det vil være nyttig for meg å ha argentinske spillere i troppen.»

«Jeg snakket med Roque Santa Cruz og Demichelis, og de fortalte meg at Manchester er en flott by der folk tar godt imot deg, så det vil bli flott for meg og familien min. Jeg har alltid likt Premier League, jeg så på det som barn og jeg har alltid likt spillestilen her. Da jeg var 19 kom jeg hit for å spille en vennskapskamp mot England, og jeg likte veldig godt hvordan de spilte og hvor lidenskapelige fansen er. Det er stort steg i karrieren min å komme hit, og det er en drøm som blir til virkelighet å få spille i Premier League».

6 svar

 1. Henrik Brattlie på Facebook sier:

  Herlig kjøp. Fin type, som har stått noen fantastiske kamper for Malaga. Blant annet i Champions League.

 2. Mari EG på Facebook sier:

  Nå blir det ikke rom for noe tull her 🙂

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  Eg føler iallefall att Joe Hart ikke helt har hatt den utviklingen som var håpet på og faktisk forventet etter den enorme førstesesongen. Klart att han har vært gjevnt over knallgod, men dumme (konsentrasjons)feil dukker opp oftere og feberredningene er skjeldnere etter mine begreper. Han virker kort og godt mindre trygg i det han foretar seg. Eg har ofte spurt meg selv , sliter han med en liten skade som er for liten til å stå over men som hemmer ham i det daglige ? Har det noe med trenerregime å gjøre? Har han fått mer smaken på det søte liv?
  Eg har ikke peiling, men han virker kort og godt ikke like skjerpet som i starten , eller like sulten om en vil-
  Kan selvfølgelig også ha med å gjøre att han er mindre i aksjon og att det da er naturlig å tape noe konsentrasjon da han ikke får vist seg så mye ?.

 4. Yngve Deila sier:

  Når det kommer til stykket , tror jeg Joe Hart er en bedre keeper.

 5. Øystein Wolf sier:

  Flott å ha en real, bevist god keeper på plass. All ære til Pantilimon, men Caballero har mye mer rutine og er en reell utfordrer.
  Keeperplassen virker svært solid nå.

 6. Erik Duncan sier:

  Skjønner ikke poenget. Hvorfor ikke satse på en unggutt som Jack Butland? Men greit nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.