Rotet bort to poeng

imageCity rotet bort to poeng hjemme mot bunnlaget Sunderland, og drømmen om ligagull fikk seg dermed et kraftig skudd for baugen.

Med Yaya Toure og David Silva ute av Citys midtbane var det lite som fungerte for City, og Sunderland viste i tillegg at de ville mest i kveldens utsatte Premier League-kamp mellom Manchester City og Sunderland. Likevel var det City som tok ledelsen etter bare to minutter spilt. Sergio Aguero, som startet på topp sammen med Alvaro Negredo, spilte en stikker gjennom til nettopp Negredo, som lot ballen passere mellom beina sine. Bakfra kom Fernandinho springende, og alene med keeper plasserte brasilianeren ballen i nærmeste hjørne. 1-0 til City før publikum hadde rukket å sette seg.

Nå var det nok mange som fant fram kuleramma og forventet en storseier, men det skulle raskt vise seg at Sunderland ikke var kommet til Eastlands for å være kasteball. Bortelaget sto høyt og kjempet et tannløst City i senk. At det var City som ledet 1-0 til pause var ikke direkte rettferdig, da Sunderland hadde tre gedigne muligheter i første omgang som de ikke fikk uttelling på. Først headet John O’Shea like utenfor fra glimrende posisjon, og senere like over på corner. Deretter lurte Sunderland Citys offsidefelle, men Borini klarte ikke å gjøre som han gjorde tidligere i sesongen da han ble matchvinner for Sunderland mot City – denne gangen havnet avslutningen fra skrå vinkel utenfor.

Andre omgang fortsatte som den første avsluttet, og det ble ikke noe bedre av at Jovetic og Dzeko kom inn. Etter 72 minutter fikk Sunderland nok en gigantsjanse, men Joe Hart reddet avslutningen av Colback da han kom alene med Citys sisteskanse. Minuttet senere skulle likevel utligningen være et faktum. En ball ble spilt inn fra kant, og inne foran mål ventet Connor Wickham, som fra kort hold ikke hadde noen problemer med å sørge for 1-1.

City hadde nå et kvarter på seg til å score det viktige seiersmålet som ville holde liv i drømmen om ligagull, men i stedet skulle det bli Sunderland som nok en gang kom til å score. Bortelaget kontret etter et City-angrep, og nok en gang skulle det være Connor Wickham som til slutt banket ballen i nettet bak Joe Hart. Fra ti meter sendte han ballen presist ned i nærmeste hjørne, der Joe Hart ikke rakk ned i tide. 2-1 til bortelaget, som desperat kjemper for å overleve i Premier League. City burde også kjempet desperat for å vinne ligaen, men fram til nå hadde hjemmelagets opptreden vært alt annet enn desperat.

Etter 88 minutter skulle imidlertid City greie å utligne. Jovetic var kommet ned til dødlinja og spilte ballen bakover i feltet der han fant en umarkert Samir Nasri. Nasris skudd var ikke av beste sort, og Mannone i Sunderland-buret så ut til å ha kontroll på skuddet. Det skulle det imidlertid vise seg at han ikke hadde, og mens han flere ganger prøvde å rette opp sin egen feil og kastet seg etter ballen, trillet den svært sakte over streken og inn i mål.

Nasri sprang resolutt og hentet ballen i målet og tilbake til midtbanen. City hadde nå to minutter pluss tillegg til å sikre de tre livsnødvendige poengene i kampen om ligagullet, og Samir Nasri kommer nok lenge til å ha mareritt om kjempebommen han hadde like etterpå, som kunne reddet City. Ballen lå fri i feltet, men fra åtte meter sendte Nasri ballen like over tverrligger i stedet for under. En gedigen mulighet, og kanskje en bom som kostet City seriemesterskapet.

Alt håp er imidlertid ikke ute. City ligger nå seks poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt, og er dermed avhengig av at Liverpool taper en av sine fire gjenstående kamper, samtidig som City vinner sine fem siste. Da vil lagene stå med like mange poeng, og målforskjellen vil altså bli avgjørende. I tillegg må Chelsea avgi poeng. Om et slikt scenario skal kunne finne sted, må imidlertid City vise seg fra en helt annen side enn det som var tilfellet i kveld mot Sunderland, der bortelaget viste at de ville mest, og nok hadde fortjent mer enn det ene poenget de fikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.