Før kampen: Manchester City – Chelsea

PA_SOCCER-Man-City-203960_7312937-6666056Manchester City fikk ufrivillig lang restitusjonstid i og med at Sunderland-kampen ble utsatt. Nå venter det eneste laget som har tatt poeng på Etihad i FA-cupens femte runde. Det er klart for City – Chelsea.

Lite gjestfritt vær i nærmest hele Storbritannia førte til at flere kamper i midtuken ble avlyst og utsatt, en av de var ligacupfinalens generalprøve. Greater Manchester Police kunne ikke garantere publikums sikkerhet grunnet den kraftige vinden og konsekvensene ble en utsatt kamp. Senere på kvelden avga både Chelsea og Arsenal poeng mot henholdsvis West Brom og Manchester United, det gjør at den utsatte kampen i mye større grad kan bli en nøkkelkamp for Pellegrini og hans gutter i jakten på serietittelen.

Før den omtalte kampen mot The Black Cats var Manuel Pellegrini livlig på pressekonferansen og kom med flere stikk mot sin portugisiske managerkollega José Mourinho. Chelseas øverstkommanderende har flere ganger vært ute i media og pratet om Manchester City, men i kveld ønsket ikke Pellegrini å fokusere på den påståtte rivaliteten mellom Mourinho og han selv. – Laget må prate for seg på banen, mener Pellegrini før han svarte på spørsmål om den utsatte kampen. – Å få mer hvile kan være et bra utgangspunkt før to meget vanskelige kamper, men samtidig kan vi ende opp i en situasjon hvor vi må spille mange midtukekamper på slutten av sesongen.

Etter en god treningsuke har både Samir Nasri og Javi Garcia friskmeldt seg fra skade. Det fører til flere muligheter å disponere både midtbanen taktikk på, og Pellegrini legger ikke skjul på at det er en lettelse at flere av spillerne melder seg spilleklare etter lengre skadeavbrekk. – Det er veldig viktig for oss at de to er tilbake, innrømmer chileneren. – Vi har hatt mange skader tidligere, men i de siste ukene har vi slitt med skader på flere spillere i samme posisjon. Franskmannen Nasri ble grisetaklet på St. James Park i bortekampen mot Newcastle og mange holdt pusten når den elegante midtbanespilleren ble båret av banen. Heldigvis gikk det bedre enn først antatt for Manchester Citys nummer åtte som har vært en av de lyseblås beste spillere denne sesongen, og Pellegrini mener det kan bli utslagsgivende for laget hans at man får midtbanespilleren tilbake. – Nasri er en veldig viktig spiller, og det er umulig å ikke merke at han er borte, forteller Citys manager før han legger ut om hvordan han skal tukte José Mourinho og hans Chelsea og sikre sitt lag en plass i kvartfinalen i verdens eldste fotballturnering. – Chelsea spiller som de alltid gjør, de gjorde det godt mot oss og vi misset på tre klare målsjanser. I morgen handler det om å være mer kompakte når vi får kontring i mot, samtidig som vi må være effektive, men vi kommer ikke til å endre stilen helt bare fordi vi møter Chelsea.

Chelsea har på de siste fire spilt uavgjort mot West Ham hjemme og West Brom borte. I midtuken utlignet Victor Anichebe for Birmingham-laget like før full tid. Det betyr at Manchester City med seier i sin hengekamp vil innta tabelltopp på bedre målforskjell, selv om de lyseblå ikke har scoret på sine to siste kamper. José Mourinhos gutter har slått Derby 2-0 borte og Stoke 1-0 hjemme på Stamford Bridge i sin FA-cupreise som har ført London-klubben til den femte runden hvor de nå møter City bare to uker etter at de vant 1-0 på Etihad. Til Manchester reiser dog de blå fra London uten sitt vante stopperpar i og med at både John Terry og Gary Cahill er skadet. Det gjør at serberen som avgjorde kampen sist, Branislav Ivanovic, antageligvis går inn på midtstopperplass sammen med David Luiz.

Samir Nasri og Javi Garcia er begge med i troppen mot Chelsea, men franskmannen og spanjolen starter nok på benken. Nylig landslagsuttatte Fernandinho, Sergio Agüero og Matija Nastasic er fortsatt ute med skade. Det betyr nok at Demichelis og Kompany utgjør stopperparet, samtidig som James Milner skal være et uromoment som gir Yaya Touré arbeidsro på midten. Sist, men absolutt ikke minst, Costel Pantilimon blir nok foretrukket foran Joe Hart i målet. Vi tipper følgende lag: Panitilimon – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Milner, Yaya Touré – Navas, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Phil Dowd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.