Ny målkavalkade på hjemmebane

PA_SOCCER-Man-City-151949_7249044-6526145Seks mål ble fordelt mellom lagene når Manchester City scoret sesongens hundrede mål og tok sin ellevte seier av elleve mulige hjemme på Etihad.

Både Yaya Touré  og David Silva var inne i Pellegrinis ellever til oppgjøret mot The Bluebirds, og spillere som Fernandinho, Nastasic og Sergio Agüero startet kampen på sidelinjen ettersom Javi Garcia, Martin Demichelis og Edin Dzeko var foretrukket fra start. Manchester City fikk æren av å sette i gang kampen og gikk rett i angrep. Kolarov slo en strålende pasning til David Silva som fant Edin Dzeko inne i feltet, og i det bosnieren skal til å avslutte ble han taklet bakfra av en overivrig McNaughton. Det virker som en helt soleklar straffe og selv om dommer Swarbrick var godt posisjonert valgte han å la det hele passere. Sjansen endte til slutt opp tilbake hos Silva som vant et hjørnespark.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før det hundrede målet kom, og det var Edin Dzeko som fikk æren av å gjøre antallet nettsus til tresifret denne sesongen. Kjapt innkast fra Kolarov til David Silva inne i boksen og spanjolen med den magiske touchen gled forbi både én og to mann før han fant Dzeko førtifem grader ut i feltet. Selv om avslutningen ikke var all verden så snek den seg inn ved den bakerste stolpen og ledelsen var et faktum til tross for at det tok litt tid før Swarbrick fikk beskjed på øret om at ballen var inne, og godkjente målet.

Manchester City spilte med et veldig høyt tempo og det var til tider kvalitetsforskjell mellom lagene. De lyseblå viste mye spilleglede og selvtillit og spillere som Yaya Touré og Pablo Zabaleta vartet opp med flere flotte detaljer. Àlvaro Negredo ble spilt flott gjennom ved tre anledninger, men ingen av avslutningene ble av det avgjørende slaget for «Beistet» som tidligere i sesongen har vært så effektiv.

Like før halvtimen var spilt kom utligningen som lyn fra klar himmel når både Dzeko og Demichelis ble spilt helt ut av posisjon på Cardiffs høyreside og Craig Noone endte opp i en én mot én situasjon med Vincent Kompany som han enkelt dro av og plasserte ballen i nærmeste hjørnet bak Joe Hart. Utligningsgleden skulle imidlertid ikke vare lenge for The Bluebirds.

Like etterpå utnyttet Manchester City et Cardiff i ubalanse når Yaya Touré slo en utsøkt pasning med utsiden av foten og fant Edin Dzeko som kom alene mot tre forsvarsspillere. Én tunnel og litt klabb og babb senere endte ballen opp hos Jésus Navas som med innsiden av foten fikk avsluttet fra 15 meter via Marshall i Cardiff-buret og i mål. Bare minutter etter kalddusjen fra Solskjærs gutter tok de lyseblå altså igjen ledelsen, og det resultatet skulle vise seg å holde seg til pause.

Etter 55 minutter fikk Cardiff en mulighet på corner. Det var hjørnespark som senket Manchester City i Wales og The Bluebirds kom seg til avslutning, men Joe Hart plukket headingen greit. De lyseblå har etter tapet i Wales sluppet inn særdeles få mål på faste situasjoner.

Etter timen spilt vartet Manchester City opp med et flott angrep på én-touch hvor Edin Dzeko tilslutt flikket ballen til David Silva som fra skrå vinkel satte ballen  like utenfor både Marshalls og målets rekkevidde. Det var det siste angrepet Negredo var med på før Pellegrini valgte å bytte han ut med toppscoreren Sergio Agüero som til øredøvende applaus kom innpå for sine første Premier League-minutter siden skaden han pådro seg mot Arsenal

Like etterpå mistet City ballen i etablert angrep og Cardiff fikk en mulighet til å kontre ved målscorer Craig Noone som fra egen banehalvdel satte fart og dro av to mann før han fikk avsluttet fra omlag 20 meter i det samme hjørnet som endte i mål i første omgang. Denne gangen var imidlertid Joe Hart med på notene og utstrekt fra topp til tå fikk engelskmannen dyttet ballen til corner for Solskjærs gutter, som ikke resulterte i det helt store.

Kvarteret før full tid viste Yaya Touré sitt enorme ferdighetsregister når han først vant ballen på egen banehalvdel før han fosset fremover i sedvanlig Touré stil. Ingen Cardiff-spillere var i nærheten av å matche drivet til ivorianeren som spilte en vegg på sekstenmeteren med Agüero før han dunket ballen i mål med venstrefoten. Imponerende prestasjon av Afrikas beste spiller, og om ikke dét var spikeren i kista for Solskjærs gutter så skulle ikke den la vente på seg heller.

Bare tre minutter senere viste Sergio Kun Agüero hvorfor han er et unikum av en fotballspiller når Yaya Touré bare minutter etter at han selv var målscorer slo en glitrende langpasning til Agüero som med en utsøkt førstetouch fikk et overtak inne i feltet. Det utnyttet argentineren ved å danse rundt med Steven Caulker før han satte ballen bak Marshall, og etter et kvarter på banen kunne argentineren notere seg for både målgivende pasning og mål, som om angrepsspilleren aldri hadde vært skadet.

På overtid gjorde Frazier Campbell som han gjorde i sesongs første møte mellom de to lagene og igjen scoret engelskmannen på corner. En god innsvinger gikk forbi alle på første stolpe og en umarkert Campbell kunne nærmest ikke unngå å sette ballen bak Joe Hart. Det skulle aldri bli noe mer enn en fastsetting av sluttresultatet for Cardiff og det hele endte med 4-2 og hjemmeseier.

Arsenal slo Fulham 2-1 hjemme i London-derbyet og det begynner å spisse seg til i toppen av Premier League. I morgen kan Chelsea igjen melde seg på helt oppe i teten hvis de beseirer Manchester United på Stamford Bridge. Manuel Pellegrini kan imidlertid lene seg tilbake og ta seg et glass farris i morgen, for laget hans fortsetter parademarsjen på hjemmebane. Den chilenske manageren lar seg ikke affektere av en og annen kalddusj, så lenge målsnittet på hjemmebane ligger på over fire mål. Per kamp.

4 svar

 1. Anonym sier:

  Må si at jeg har gledet meg i flere uker til post match intervjuet med Solskjær.

  • Bjarne sier:

   Da var vi to om det! 🙂

   Likte veldig godt innslaget TV2 Sporten hadde før kampen hvor Alsaker sa: «Manchester er ikke slik Solskjær husker det. Nå er det laget i lyseblått som spiller den beste fotballen, og scorer mål i et tempo man ikke har sett maken til på 50 år i England».

 2. Per Arne Rennestraum sier:

  Vil bare få skryte av referatene på denne sida. Veldig bra skrevet.

  • Bjarne sier:

   Vil også hive meg på skrytekoret, men er veldig forundret over at det er så lav aktivitet på kommentarfeltene og på forum. Det virker som at etter den gamle manchestercity.no siden ble forsvant så forsvant mange brukere i dragsuget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.