Dramatisk borteseier

City tok en sterk borteseier over Newcastle på St. James’ Park søndag ettermiddag, men det skjedde ikke uten en stor dose dramatikk …

Det ble en jevn og tøff batalje på St. James’ Park, der City til slutt trakk det lengste strået. Edin Dzeko ga City ledelsen etter bare 8 minutter spill, da David Silva spilte gjennom Aleksandar Kolarov på venstrekant. Foran mål hadde Edin Dzeko løpt seg fri, og fikk en enkel jobb med å sette inn Kolarovs presise pasning.

Selv om det ikke ble skapt all verdens med målsjanser i første omgang, var det hele tida nerve og temperatur i kampen, spesielt etter en omdiskutert hendelse i det 34. minutt. Alle trodde at Newcastle hadde utlignet da Tiote fyrte av fra 20 meter og fikk drømmetreff. Ballen føk inn i krysset bak en sjanseløs Joe Hart, men dommertrioen valgte å annulere scoringen på grunn av offside. Tre Newcastle-spillere befant seg i offside da skuddet gikk, og Gouffran måtte bøye seg ned for å unngå å bli truffet av ballen. Dommertrioen mente altså at dette forstyrret Joe Hart såpass at scoringen måtte annuleres. Etter dette fikk dommer Mike Jones en stri tørn med et rasende hjemmepublikum, sinte spillere og ikke minst en sint manager, i form av Alan Pardew, som ikke var enig i avgjørelsen.

Etter 56 minutter fikk Alvaro Negredo sjansen til å legge på til 2-0 med hodet, men keeper Tim Krul fikk reddet med foten. Deretter skulle det bli Newcastle som var nære på scoring da Pablo Zabaleta og Vincent Kompany rotet det til i Citys forsvar. De klarte ikke å bli enige i hvem som skulle ta ballen, og endte i stedet opp med å kollidere med hverandre. Det sørget for at Newcastles Remy kom alene med Joe Hart, men Englands sisteskanse viste seg nok en gang som en ekspert i én-mot-én-situasjoner. Hart fikk stukket ut foten da Remy skjøt, og redningen kan karakteriseres som matchvinnende for Citys del.

Noen minutter senere skulle det imidlertid komme dårlig nytt for City. Newcastles Yanga-Mbiwa sparket Samir Nasri to ganger, og siste gangen gikk Nasri ned i bakken med store smerter. Hvor alvorlig dette er vites ikke i øyeblikket, men kampen ble i alle fall stoppet i flere minutter før Nasri til slutt ble båret av banen.

Fire minutter før full tid fikk City to sjanser til å gå opp i 2-0. Fernandinho headet til slutt i tverrliggeren, men ballen ville ikke i mål. Det ville den imidlertid da Alvaro Negredo fire og et halv minutt på overtid kom alene med keeper. Tim Krul reddet det første forsøket, men ballen spratt tilbake i Negredo, som dermed kunne løpe ballen inn i åpent mål.

Dermed vant City 2-0, og tok tre meget viktige poeng i kampen om Premier League-troféet. City er nå på toppen av tabellen, før Arsenal har spilt sin kamp mot Aston Villa i morgen kveld.

4 svar

 1. Vegard sier:

  Det er helt tydelig at Mbiwa gjør det med vilje. Han har gitt opp ballen og går for Nasri i steden. Nå har han nesten garantert ødelagt VM for både Nasri og sitt eget land Frankrike. Idiot

 2. Brynjulv Eika sier:

  Ei grusom takling. Slåmaskin i knehøgde. Heilt hårreisende at det ikkje blir gitt rødt på slike taklingar. Å vise knottar er dommarane neste latterleg opptatt av. Men når ein blir meia ned bakfra i utan sjans til å hoppe unda så er det bare gult. Vanvittig!

 3. Bjarne sier:

  Satt med hjertet i halsen helt til 0-2 målet kom.. Sliteseier med masse kontroversielle episoder, var en lettet mann etter kampen!

 4. Thomas Lomundal sier:

  Selvsagt rødt så det holder. Er jo over en meter unna å treffe ballen. Mange som drar fram de Jong-hendelsen med Cabaye, men han tok jo i det minste ballen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.