Før kampen: Swansea – Manchester City

YAYAYAPellegrini og hans gutter starter det nye året utenlands når de reiser til Wales for å møte Swansea på Liberty Stadium.
Selv om kampen ikke virket positivt inn på Manchester Citys målsnitt på hjemmebane, ble det tre viktige poeng for de lyseblå når Edin Dzeko banket ballen i nettet bak en sjanseløs Speroni i Crystal Palace-målet. Seieren førte City til topps på tabellen for en stakket stund før Arsène Wenger og hans Arsenal tok en råsterk borteseier på St. James Park mot formlaget Newcastle, og med det skjøv Pellegrinis gutter ned en plassering.
Etter en formidabel desembermåned sett med City-øyne begynner det nye året, og siste halvdel av sesongen. Manchester City starter på samme måte som de gjorde det i sesongens første bortekamp, med å reise til Wales. Forhåpentligvis gjør de lyseblå bedre fra seg første nyttårsdag enn det de gjorde i Cardiff. Kaptein Vincent Kompany mener de første seks månedene under Pellegrini har vært strålende, og påstår at klubben har skaffet seg et godt utgangspunkt for 2014. – Vi har satt oss selv i en god posisjon, men selv om vi har spilt mange kamper er det ikke stor forskjell i toppen, forteller belgieren. – Seieren mot Crystal Palace var minst like viktig som seieren mot Liverpool, det er vanskelig når kampene kommer så tett. Manchester Citys kaptein slet med skader første halvdel av sesongen, men er tilbake nå, og var som vanlig sikker når de lyseblå holdt nullen for første gang på lenge mot Palace. – De ga oss en god match, men Hart gjorde en god kamp og vi var hele tiden sikker på at målet skulle komme til slutt.

Manchester City spilte ni kamper i desember hvorav de vant åtte og spilte én uavgjort, det var mot Southampton på St. Marys. Manuel Pellegrini er fornøyd med kalenderårets siste måned, men er ute etter å få laget sitt opp en plassering før sesongens siste kamp spilles i mai. – Desember var fantastisk, og i Premier League har vi vunnet seks av de siste syv. Samtidig er vi videre i både Champions League og ligacupen, forteller chileneren. – Neste halvdel av sesongen handler det om å vinne, og mot Swansea må vi være gode både offensivt og defensivt for å kunne kjempe om tre poeng. Joe Hart er tilbake mellom stengene for Manchester City og Pellegrini innrømmer at hvilen har gjort engelskmannen godt. Kuttet han pådro seg under øyet mot Crystal Palace er ikke til hindring når årets første kamp skal spilles. – Alle vet hvorfor Joe Hart er Englands beste keeper, påstår Pellegrini – Han har prestert på et veldig høyt nivå i to-tre år, og vi håper han vil fortsette med det samme.

Swansea møtte Manchester City første desember på Eastlands og tapte da 3-0 mot de lyseblå etter at Samir Nasri scoret to mål og Negredo ett. Waliserne ligger på en foreløpig ellevteplass i Premier League etter halvspilt sesong, og Michael Laudrups gutter har ikke helt fått sakene til å svinge på hjemmebane denne sesongen. På Liberty Stadium har de bare vunnet to av ni kamper denne høsten. Laget har slitt en del med skader, blant annet har en av fjorårets kanoner Michu vært ute med skade. Det har påvirket målformen til Swansea som har scoret 30 mål mindre enn Manchester City. Sesongens toppscorer for de hvitkledde er Nathan Dyer med fie nettsus, men nå er også han ute med skade. I tillegg er den foretrukne førstekeeperen Michel Vorm skadet.

Manchester City har David Silva ute med suspensjon i tillegg til skadede Agüero, Jovetic, Richards og Demichelis. I morgen vil det nok bli noen endringer fra laget som møtte Crystal Palace og Yaya Touré, Pablo Zabaleta og Samir Nasri kommer nok inn for Javi Garcia, David Silva og Dedryck Boyata. Samtidig kan James Milner muligens bli foretrukket for sin arbeidskapasitet. Hvem som er førstevalg på venstreback er vanskelig å si om dagen, men vi tipper at Clichy får oppgaven med å ta seg av tidligere Valencia-ving Pablo Hernandez. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Nasri, Milner – Negredo

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Phil Dowd.

2 svar

  1. Thomas Lomundal sier:

    En herlig start på det nye året. Har sett Swansea en del i det siste, og de spiller bedre fotball enn ppoengfangsten tilsier. Presset Chelsea på Stamford Bridge med mye posession. Skulle gjerne hatt Silva når vi møter et lag med mye posession.

  2. Jan Erik Hæhre sier:

    Da starter andre halvdel, og vi har et godt utgangspunkt. Dog, vi har hatt Ars, Pool, rags og Spurs hjemme så langt, blir noen tøffe bortekamper utover våren. Det positive er vel at Ya Ya ikke blir borte i januar denne sesongen. Starter med både Negredo og Dzeko i dagens kamp, leser på Citys nettside. Godt nytt lyseblått år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *