Sliteseier i toppkamp

City havnet under i toppoppgjøret hjemme mot Liverpool på Boxing Day, men snudde kampen og halte i land en viktig 2-1-seier!

Martin Demichelis hadde pådratt seg en skade på trening i går, og var ikke å finne på verken banen eller benken i oppgjøret mot Liverpool i dag. Inn kom Joleon Lescott, mens Matija Nastasic endelig ser ut til å være tilbake. Han var å finne på benken i dagens toppoppgjør. Framover på banen satset Manuel Pellegrini litt mer forsiktig med kun Alvaro Negredo som ren spiss.

City kunne tatt ledelsen etter bare fem minutter, men headingen fra Jesus Navas strøk stolpen. Deretter ble Liverpool snytt for en stor mulighet da Sterling ble spilt gjennom, men ble feilaktig avvinket for offside av assistentdommeren.

Det skulle likevel bli 0-1. 24 minutter var spilt da Luis Suarez nok en gang spilte fri Sterling, som rundet keeper. Phillipe Coutinho fikk æren av å sette ballen i mål, til stor jubel for bortesupporterne på motsatt side av banen.

Med seier ville Liverpool være tilbake på tabelltopp, men City ville det annerledes. Halvtimen var spilt da Vincent Kompany steg til værs på en corner, og viste muskler da han stanget inn utligningen. Spesielt imponerende var belgierens prestasjon med tanke på at Martin Skrtel rev og slet i drakta hans, noe som kom til å gjenta seg på senere cornere i kampen.

Liverpool kunne på ny gått opp i ledelsen da trioen Suares, Sterling og Coutinho nok en gang kombinerte fint, men Joe Harts redning på sistnevntes avslutning holdt enda høyere klasse. Og i stedet for 2-1 til Liverpool skulle det like før pause bli 2-1 til City. City kontret, og Navas spilte Alvaro Negredo gjennom alene med keeper. Negredo valgte på utradisjonelt vis å avslutte med utsiden av foten, og muligens var det dette som satt Simon Mignolet i Liverpool-buret ut av spill. Belgieren burde absolutt klart å stoppe Negredos avslutning, men måtte i stedet bare konstantere at ballen til slutt trillet over streken.

Det kom ingen mål i andre omgang, men det gjorde ikke at kampen ble noe mindre spennende. Liverpool hadde flere gode muligheter til å utligne, og det var til tider hawaiitilstander i Citys forsvar. Henderson burde scoret, og ikke minst Sterling som fra kort hold måkte ballen himmelhøyt over.

Men City holdt ut, og er dermed oppe på andreplass på tabellen. Nå venter Crystal Palace lørdag klokka 16.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.