Knallsterk snuoperasjon til liten nytte

City tok en knallsterk borteseier mot Bayern München i Champions League, men scoret ett mål for lite til å ta gruppeseieren.

City hadde et ørlite håp om å ta gruppeseieren i Champions League gruppe D, men da måtte Bayern München slås med to mål borte på Allianz Arena i München! Bayern München regnes av mange som verdens beste fotballag for tida, og på forhånd virket dette som en umulig oppgave for City-gutta, men gjestene fra Manchester var ikke langt unna å klare nettopp dette.

Veien fram til at noe slikt skulle kunne skje, virket imidlertid særdeles lang i starten av kampen. Allerede etter 12 minutter spilt hadde Bayern München scoret to ganger, og City, som lot en del av de beste spillerne hvile foran helgas oppgjør mot Arsenal, så ut til å bli nok et slaktoffer for det tyske mesterlaget. Tyskerne har ikke tapt en eneste kamp i hele sesongen, og står med imponerende 22 seire og 2 uavgjort på 24 kamper. I helga ble Werder Bremen slått hele 7-0 på bortebane, og da det sto 2-0 etter bare tolv minutter mot City, var det ikke helt ulogisk å tenke at noe slikt kunne skje igjen. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Først skal det imidlertid nevnes at begge Bayern Münchens mål muligens skulle vært avblåst for offside. Ved det første målet så Thomas Müller ut til å være hårfint i offside da han ble spilt gjennom av Dante, men alene med Joe Hart gjorde tyskeren ingen feil. Og om det var tvil om det om det første målet skulle vært godkjent eller ikke, var det i alle fall ingen tvil om at det andre målet skulle vært annulert. Etter en cornersituasjon ble Mario Götze stående igjen på Citys femmeter, minst en meter nærmere mål enn neste City-forsvarer. Assistentdommeren tok likevel merkelig nok ikke opp flagget sitt da et München-skudd havnet hos Götze, som alene på Citys femmeter dermed fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Det kunne blitt 3-0 til hjemmelaget etter 11 minutter, men Riberys avslutning fra nesten død vinkel gikk via Joe Hart og i stolpen.

Men så begynte snuoperasjonen. Etter 28 minutter spilte Navas gjennom Milner, som headet ballen tilbake i feltet. Der kom David Silva springende, og hadde få problemer med å sette ballen forbi Neuer i Bayern München-målet.

2-1 holdt seg til pause, men det var takket være Joe Hart, som like før sidebytte kom ut og avverget da Götze var alene med han.

2-2 skulle komme på straffespark. Ballen var nesten trillet ut over dødlinja da James Milner gikk i bakken i en duell med Dante. Situasjonen ville neppe ført til noe straffespark i Premier League, men den spanske dommeren mente at kontakten mellom Milner og Dante kvalifiserte til straffespark for City. Siden verken Sergio Agüero eller Yaya Toure var på banen, ble det Aleksander Kolarov som steppet fram for å ta sparket. Kolarov fikk for øvrig æren av å være kaptein, siden også Vincent Kompany ble spart i dag, og gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket. Dermed 2-2!

Og bare tre minutter senere var den utrolige snuoperasjonen et faktum. Navas ble spilt gjennom på høyrekanten og fikk lagt inn. Tidligere City-spiller Boateng bommet på ballen, og dermed trillet den videre til James Milner, som med høyrefoten plasserte ballen på nydelig vis i det lengste hjørnet. City trengte nå bare ett mål til for å ta gruppeseieren.

Det målet kom aldri, men innbytter Alvaro Negredo var nære på da han snappet ballen fra Dante etter 80 minutter. Fra skrått hold greide en presset Negredo å avslutte, men keeper Neuer fikk stukket ut en fot, og reddet dermed gruppeseieren for hjemmelaget. Sesongens første tap kunne han imidlertid ikke forhindre, og seieren vil garantert være en moralboost for City, som har slitt kraftig på bortebane denne sesongen. For gjestene fra Manchester er det likevel surt å tenke på hvor nærme en var å klare det omtrent umulige etter å ha ligget under 0-2 tidlig, og at kunne ha greid det om ikke hjemmelaget hadde fått godkjent mål som skulle vært annulert for offside.

City er uansett klar for åttendedelsfinale i Champions League, noe som har vært klart lenge. Trekningen foretas i Nyon i Sveits mandag i neste uke, 16. desember, kl. 12.00.

4 svar

 1. Anonym sier:

  Ser i diverse artikler på nettet at vår manager ikke var klar over at en 4-2 seier ville gitt topplassering i gruppa. Hadde vi gått opp i tomålsledelse skulle han satt inn Aguero for om mulig klare en tremålsseier. Han trodde målforskjellen gjaldt?!
  Er det mulig å forberede seg så dårlig??

 2. Bjørn Nordvik sier:

  Spiller ingen rolle– De vant mot fjorårets CL- mester– som nesten aldri taper. Har de tenkt å vinne CL – så må de kunne slå alle uansett.

  Kompany, Toure, Nasri, Negredo og Aguero har friske ben til lørdagens kamp. Silva tilbake og briljerer – fikk 70 minutters kamptrening på øverste hylle. Milner var sharp og Zabaleta og Fernandinho var knallgode.

  I kveld skal jeg se alle de beste Arsenalspillerne slite seg ut– og kanskje tape — mot et Napolilag som hvertfall ikke har tenkt å la muligheten til avansement gå fra seg.

  Kunne forutsetningene mot Arsenal- kampen til lørdag vært bedre?

 3. Thomas Hansen sier:

  Litt håpløs overskrift dette her Tommy. At vi ikke vant gruppa er greit nok, men å si at den var til liten nytte er det nok en del som er veldig uenig i…..ikke minst spillerne selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.