Før kampen: Manchester City – Swansea

Joleon+Lescott+Manchester+City+v+FC+Viktoria+78-_ETmD9Ywl26 mål på seks hjemmekamper i ligaen, 22 nettsus på hjemmebane bare i november. På søndag skal den første luken i adventskalenderen åpnes, den kan inneholde nye mål på Etihad.

Selv om Manchester City ikke spilte noen stor kamp i midtuken mot Viktoria Plzen endte det med 4-2 seier for de lyseblå som er ustoppelige på hjemmebane for tiden. Tre av målene ble scoret av Citys kanskje mest formsterke spillere, Samir Nasri, Negredo og ikke minst Sergio Agüero. Det siste målet fikk Edin Dzeko lov til å score, og veien inn i elleveren virker lang for den hodesterke bosnieren.

Et skår i gleden over hjemmeformen er skadeproblemene til Manchester City. Pellegrini sa på pressekonferansen at Matija Nastasic ikke blir klar for spill før nærmere jul, og med det er chilenerens prefererte midtstopperduo utilgjengelig. Vincent Kompany nærmer seg imidlertid spilletid igjen, og Pellegrini fortalte i går at Manchester Citys kaptein forhåpentligvis er helt klar neste uke.

I morgen blir det nok Martin Demichelis og Joelon Lescott som skal holde tett bakover, og sistnevnte kan nok – i og med Nastastic` skade – få mye spilletid fremover. En sjanse engelskmannen selv er innstilt på å gripe. – Jo fortere jeg spiller meg inn på laget, jo bedre. Midtstopperen har blitt annetvalg bak den unge serberen, og til tross for Kompanys skade virker Pellegrini lite villig til å spille med to venstrebeinte midtstoppere, noe som har ført til at den tidligere landslagsstopperen har måttet sitte mye på benken, en situasjon han vil endre på. – Ingen fotballspillere liker å sitte på benken. Situasjonen er langt i fra ideell, men jeg må ta sjansen når jeg får den, ytret Lescott. Når det kommer til VM-sjansene så innrømmer den tidligere Evertonspilleren at han føler seg et stykke unna den landslagstroppen som skal reise til Brasil neste sommer. – Det ser ikke ut som jeg er en del av det laget for øyeblikket, og jeg har ikke blitt tatt ut i de siste par troppene. Likevel øyner han håp. – Jeg har ikke gitt opp, men jeg vet at det har en sammenheng med hvor mye jeg spiller for Manchester City, forteller forsvarsspilleren. Lescotts kontrakt på Eastlands går ut til sommeren og det betyr at han kan begynne å forhandle med andre klubber i januar hvis ikke City ønsker forlengelse med midtstopperen. – Jeg ønsker å bli værende, men om jeg spiller for fremtiden min her eller fremtiden min et annet sted er vanskelig å si, innrømmer engelskmannen. – Jeg vil ikke forlate denne klubben for hvilken som helst grunn, men kommer sommeren så må jeg. Får jeg tilbud i januar så er jeg i en posisjon hvor jeg må se på det.

Sergio Agüero får mye oppmerksomhet om dagen, og det er ikke uten grunn. Manchester Citys nummer 16 har scoret 15 mål på de siste tolv kampene og Manuel Pellegrini mener at det er opp til argentineren selv om han vil bli bedre enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. – Det jobber vi med hver eneste dag, men det er Agüeros eget ambisjonsnivå som avgjør om han havner på det nivået. Den 60 år gamle sjefen på Eastlands mener at angrepsspilleren har tatt store steg uten ball denne sesongen, selv om det er magien med ball som har blitt viet mest oppmerksomhet. – Mange av målene vi har scoret den siste tiden kommer av den jobben Sergio gjør som førsteforsvarer, og han er mer komplett nå.

Det er litt over 30 år siden Manchester City sist slapp inn mål mot Swansea på hjemmebane. Det var i oktober 1983. Sergio Agüero gjorde en imponerende debut mot de hvitkledte fra sør-Wales hvor han blant annet satte et fenomenalt langskudd bak en sjanseløs Michel Vorm. I år har Michael Laudrups gutter plukket flest poeng på bortebane og ligger på en 11. plass før oppgjøret mot Manchester City. Valencia ble for sterke på Liberty Stadium sist torsdag, og gjør at Swansea må ta poeng borte mot sveitsiske St. Gallen i siste runde av Europa League for å sikre avansement fra gruppe A. Michu, Garry Monk og Wilfried Bony er ute med skade for Laudrups gutter, men Wayne Routledge kan være tilbake fra skade.

I tillegg til de vanlige skadde har Matija Nastasic pådratt seg en lyskeskade som gjør han utilgjengelig frem mot jul. En del av de som fikk hvile i midtuken kan være tilbake på laget for Manchester City, og det gjelder først og fremst på backplass, samtidig som Javi Garcia igjen plasseres på benken. Vi tipper følgende lagoppstilling: Pantilimon – Zabaleta, Demichelis, Lescott, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises på: TV2 Sport Premium

Dommer er: Mark Clattenburg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.