City utklasset Spurs

Tottenham hadde før dagens kamp mot City sluppet inn seks mål i Premier League – minst av alle lag. Etter møtet mot City var det antallet blitt doblet!

De lyseblå sendte gjestene hjem med 0-6 i bagasjen, og seieren kunne fort blitt større. Dermed fikk City revansjert seg etter det forsmedelige 0-1-tapet for Sunderland i forrige kamp, og det ettertrykkelig. Hadde City scoret ett mål til ville faktisk Tottenhams største ligatap noensinne blitt tangert, og forrige gang Tottenham tapte med så mange mål var nettopp mot City – for litt over to år siden da City vant 5-1 på White Hart Lane. Seieren denne gangen var imidlertid større, og er den største City har hatt over London-laget.

City fikk en pangstart og ledet 1-0 etter bare 14 sekunder! Et av de raskeste målene som er scoret i Premier League var et faktum da Tottenhams keeper Lloris var både uheldig og udyktig på et utspark, og sendte ballen rett til Sergio Agüero. Lloris reddet avslutningen fra argentineren, men returen var Jesus Navas først på. Spanjolen fikk kjempetreff og sendte ballen helt oppe i motsatt kryss, via stolpen og inn. 1-0 omtrent før folk hadde satt seg!

Selv om det til slutt endte med stygge sifre for bortelaget skal det sies at de også hadde sine muligheter, og de kunne fort utlignet til 1-1 like etter scoringen til Navas, da det oppsto litt panikk i City-forsvaret. Demichelis fikk imidlertid ryddet unna.

Og like etter dette igjen, etter bare 6 minutter, kunne det stått 2-0 da Sergio Agüero kom alene med keeper. Forsøket på å chippe ballen over Lloris ble imidlertid for puslete, og Tottenhams sisteskanse fikk avverget.

Etter 11 minutter var det Samir Nasris tur å komme alene med keeper, og bare en glimrende takling av Sandro sørget for at det ikke ble 2-0. City-fansen måtte nemlig vente til det 33. minutt før dagens andre mål skulle komme. Agüero kom igjen alene mot Lloris og prøvde nok en gang å chippe over. Lloris fikk nok en gang reddet, men ballen havnet denne gangen til Alvaro Negredo, som fikk avsluttet fra kort hold – via to Tottenham-spillere og inn i mål. Målet vil sannsynligvis bli regnet som et selvmål når komiteen som avgjør slikt har fått sagt sitt, men at det sto 2-0 til City var et uomtvistelig faktum.

Det skulle også bli 3-0 før pausesignalet lød. Jesus Navas, som spilte en meget god kamp, gjorde glimrende forarbeid da han til slutt fant Sergio Agüero inne i feltet. Argentineren styrte ballen videre mot den borteste stolpen, og keeper Lloris kunne ikke gjøre annet enn å se på at City gikk opp i 3-0.

Det tok 14 sekunder å score i førsteomgang, og selv om det ikke tok lang tid i andre omgang heller, gikk det riktignok litt lenger. Men etter 49 minutter sto det 4-0! Takket være godt forarbeid trengte Sergio Agüero igjen bare å bruke ett touch på å score, da han fikk ballen servert. Denne gangen var det Yaya Touré som fortserte framover, og til slutt var uegoistisk da han sendte ballen til Agüero som fikk en enkel jobb med å sette inn Citys fjerde for dagen.

At Tottenham var gått fullstendig i oppløsning var det ingen som helst tvil om, og bare et par minutter etter 4-0-målet kunne det blitt nok et mål, da Samir Nasri sendte ballen høyt over Lloris og i tverrligger. Men så, etter 54 minutter, skulle det femte målet komme. Ballen ble spilt fram til Alvaro Negredo som lekkert vendte opp og lurte av Dawson i samme slengen, og deretter avsluttet med et velplassert skudd til side for keeper. 5-0!

Personen som oppdaterer resultattavla på stadion hadde en travel dag, men fikk seg nå en velfortjent pause helt fram til det 90. minutt. I mellomtida kunne riktignok City scoret flere, først da Negredo headet over fra god posisjon, deretter da Yaya Toure avsluttet fra 16 meter og ballen havnet like over mål, og til slutt da Fernandinho burde scoret sitt første for City da han regelrett bommet på ballen fra fem meters hold. Men i det 90. minutt sendte innbytter James Milner opp en lang ball fra egen banehalvdel. Framspillet var bra, men Verthongen burde likevel klart å avklare. I stedet snappet Jesus Navas ballen, som alene med keeper plasserte ballen iskaldt i mål. Spanjolen fikk dermed æren av å både starte og avslutte ballet, noe som var vel fortjent.

Etter kampen kunne Manuel Pellegrini fortelle: – Det er ikke normalt å vinne 6-0. Ikke mot et lag som Tottenham. I dag spilte vi utrolig bra, ikke bare i angrep, men også i forsvar. Spurs har gode angrepsspillere, så å ikke slippe inn mål, er en god prestasjon. Vi har nå scoret 26 mål på seks hjemmekamper, men jeg enda mer glad for måten vi spiller på som et lag. Vi spiller balansert i forholdet mellom angrep og forsvar. Alvaro Negredo trives veldig godt her i England, og måten laget spiller på er med og bidrar til det. Samtidig tror jeg at å få spille sammen med Kun Agüero er veldig bra for ham.

At Pellegrini er fornøyd med hjemmeformen kommer ikke som noen overraskelse. – Jeg liker ikke å sammenligne kamper og lag, men på hjemmebane spilte vi fantastisk både mot United og Norwich. Alle hjemmekampene er ganske like, kanskje med unntak av den mot Hull. Problemet er på bortebane, men jeg mener at vi ikke spiller så annerledes på bortebane enn på hjemmebane. Jeg er helt overbevist om at om vi fortsetter slik som dette så vil resultatene på bortebane også komme. Vi har hatt mye uflaks på bortebane. Om du ser på de kampene vi har spilt, vil du se at vi ikke har spilt dårlig på bortebane.

Nå venter imidlertid to nye hjemmekamper for City (Viktoria Plzen i Champions League på onsdag, og Swansea i Premier League neste søndag). Om City spiller som de gjorde mot Tottenham i dag, kan det fort bli mye mer moro å se fram til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *