Disse er klar for VM

Det ble spilt flere avgjørende kamper i kvalifiseringen til fotball-VM i Brasil 2014 i går. Her er en oversikt over de av Citys spillere som mest sannsynlig blir å finne i neste sommers VM-sluttspill.

England kvalifiserte seg til VM i går ved å slå Polen 2-0 hjemme på Wembley. Dermed hjalp det ikke at Ukraina vant hele 8-0 borte mot San Marino. Takket være mål av Wayne Rooney og Steven Gerrard beholdt England 1. plass i gruppe H med 22 poeng, ett poeng foran Ukraina. Joe Hart fikk sin 37. landskamp mellom stengene for England, og blir etter all sannsynlighet også førstekeeper for England i VM. Hart spilte en meget god kamp i går og reddet blant annet da Lewandowski kom alene med han. Også James Milner fikk komme inn mot slutten av kampen, og spilte igjennom Gerrard på Englands andre mål. Også Milner blir etter all sannsynlighet med i troppen til VM i Brasil. Andre City-spillere som kan være aktuelle for England i VM er Micah Richards og Joleon Lescott, i tillegg til utlånte Gareth Barry. Også Jack Rodwell kan ha en liten mulighet, med tanke på at han senest i juni fikk spille 6 minutter for England mot nettopp Brasil i en treningskamp.

Belgia har lenge vært klar for VM i Brasil, som suverene gruppevinnere i gruppe A i Europa-kvalifiseringen. Vincent Kompany er som kjent skadet og spilte ikke i gårsdagens uavgjort-kamp 1-1 hjemme mot Wales, men vil garantert være med i VM om han klarer å holde seg skadefri. Om Dedryck Boyata blir å finne i VM er mer tvilsomt, da han fortsatt har til gode å debutere for A-landslaget.

Bosnia-Herzegovina stakk av med puljeseieren i gruppe G i går, etter å ha slått Litauen 1-0 på bortebane. Edin Dzeko var høyst involvert i den seieren da han sto for den målgivende pasningen til Ibisevic, som han fant alene inne i feltet. Dermed kunne Bosnia juble for at de for aller første gang skal få være med i fotball-VM, der Edin Dzeko garantert blir å finne. Bosnia stakk av med seieren på innbyrdes oppgjør mot Hellas, som endte på samme poengsum – 25.

Spania er også klar for VM etter å ha slått Georgia 2-0 hjemme i går, og holdt dermed Frankrike på trygg avstand bak seg på tabellen. Alvaro Negredo har scoret tre ganger for City så langt i høst, og i går tegnet han seg også på scoringslisten da han sørget for det første av Spanias to mål. Negredo kunne riktignok ha scoret flere, men blir etter all sannsynlighet med i Spanias tropp til VM. Også Jesus Navas spilte hele kampen for Spania i går, og vil sannsynligvis sette på flyet til Brasil neste sommer. Det samme gjelder nok David Silva, selv om han i går bare var ubenyttet reserve.

Også Nederland er klar for VM etter å ha blitt suverene puljevinnere, men Karim Rekik, som er utlånt fra City til PSV Eindhoven, blir nok ikke å finne der.

I november vil det også bli spilt spennende play-off-kamper mellom de åtte beste toerne i Europa, og etter disse kampene kan potensielt enda flere City-spillere havne i VM. Det er ikke trukket hvem som skal møte hvem ennå (det skjer først 21. oktober), men hvis Frankrike, som havnet bak Spania på tabellen, går videre fra det doble oppgjøret i november, vil både Samir Nasri og Gael Clichy garantert bli å finne i troppen til VM. Også Romania skal ut i play-off, og Costel Pantilimon har muligheter til å bli tatt ut i Romanias VM-tropp om de skulle bli med der, selv om det ikke har blitt all verdens med spilletid for han på det rumenske landslaget. Om John Guidetti blir med i den svenske landslagstroppen om de skulle komme videre fra play-off-kampene er kanskje mer tvilsomt.

Også i Afrika spilles det play-off, og Elfenbenskysten ligger godt an til å komme seg til VM etter å ha slått Senegal 3-1 i første kamp. Om ivorianerne ikke dummer seg ut i returmøtet mot Senegal den 16. november, vil Yaya Toure også bli å finne i Brasil til sommeren. Også Abdul Razak, som for tida er utlånt fra City til Anzhi i Russland, kan ha mulighet til å spille seg inn i troppen.

I kvalifiseringen i Sør-Amerika ble Argentina det beste laget av de ni som møter hverandre i seriespill der, selv om de i går tapte 2-3 for Uruguay. Pablo Zabaleta var ubenyttet reserve i den kampen, men har spilt i en rekke andre kamper i kvalifiseringen for Argentina, og blir garantert å se i Brasil neste sommer også. Det samme gjelder Sergio AgüeroMartin Demichelis har vært skadet siden han ankom City like før overgangsvinduet stengte, men kan fort bli å finne i Brasil neste år.

Om Fernandinho klarer å spille seg inn i vertsnasjon Brasils VM-tropp er noe usikkert, da han foreløpig stort sett har blitt oversett av Brasils landslagsledelse. Uansett vil det garantert bli mange City-spillere i neste års fotball-VM som vil være med og sette sitt preg på kampene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.