Manuel Pellegrini ny City-manager

Det tok ikke lang tid etter at Roberto Mancini fikk sparken før mediene var ganske sikre på hvem som kom til å bli ny City-manager – chilenske Maniel Pellegrini. Og avisene fikk like rett som da de kunne fortelle at Mancini hadde fått sparken flere dager før det ble offentliggjort – 14. juni kunne City endelig bekrefte at Manuel Pellegrini blir Citys nye manager.

Pellegrini har skrevet under på en treårskontrakt med City, og ble offisielt ansatt 24. juni i sin nye jobb. Da var det ni år siden han flyttet fra Sør-Amerika til Europa for å ta over trenerroret i Villareal. Tidligere hadde han være trener for ulike klubber i Chile, Ecuador og Argentina, og har også en lang spillerkarriere bak seg. Han fikk 28 landskamper for Chile, og spilte hele sin karriere i Universiadad Chile, der han fikk 451 kamper som midtstopper, fra 1973 til 1986.

I 2004 flyttet han altså til Spania og Villareal, der ble han i fem år, og opplevde blant annet å komme til semifinale i Champions League. Pellegrini gjorde det såpass godt i Villareal de fem årene han var der at han i 2009 ble ansatt som ny Real Madrid-manager, der han i starten utmerket seg med å bruke enorme summer penger. Spillere som Kaka, Christiana Ronaldo, Karim Benzema og Xabi Alonso ble hentet, og bare disse fire spillerne kostet £200 millioner. Til tross for dette ble det ikke den suksessen Pellegrini hadde håpet på. I cupen ble Real Madrid slått ut av tredjedivisjonslag, og i Champions League kom ikke hovedstadslaget lenger enn til åttendedelsfinale. I serien gikk det bedre, og klubben tok hele 96 poeng, den høyeste antall summen klubben noensinne har oppnådd i La Liga. Det var likevel ikke nok, i og med at Barcelona tok 99 poeng, og etter bare ett år i sjefsstolen ble Pellegrini sparket. Pellegrini skal senere ha uttalt at det ikke var han som valgte hvilke spillere Real Madrid skulle kjøpe, og at det ikke holder å bare kjøpe inn verdensstjerner så lenge de ikke passer sammen. «Det hjelper ikke å ha de ti beste gitaristene i verden i et band hvis du ikke har noen pianist», skal han ha sagt.

Pellegrini hadde til tross for fiaskoen i Real Madrid likevel et stort navn i Spania, og ble i 2010 ansatt som ny manager i Malaga, der han undertegnet en treårskontrakt. Hans første hele sesong i klubben endte med fjerdeplass i serien og 58 poeng, Malagas beste prestasjon gjennom tidene. Også i Champions League hadde Pellegrini suksess med Malaga, og var nær ved å komme til semifinalen, hadde det ikke vært for at Dortmund scoret to ganger på overtid, der det siste målet var offside. I mai annonserte Pellegrini at han ikke kom til å forlenge kontrakten med Makaga, som har slitt med finansielle problemer, og fortalte 30. mai at han hadde en muntlig avtale med Manchester City om å bli ny manager der.

Ved ansettelsen kunne Pellegrini fortelle at «jeg er henrykt over å akseptere denne enormt spennende muligheten. Klubben har en klar visjon for å oppnå suksess, både på og utenfor banen, og jeg er klar for å bidra til at det skal skje. Alt er lagt til rette for at Manchester City skal fortsette med å være suksessfulle og jeg er glad for å få muligheten til å jibbe med en så talentfull tropp, støtteapparatet og styret, for å levere varene til fansen, som er så kjent for deres trofaste støtte.»

Han la videre til: «Jeg er veldig stolt – stolt over å være mannen City har valgt å jobbe med de neste årene. Jeg syns at Roberto gjorde en glimrende jobb i Manchester. Det er ikke enkelt å vinne ligamesterskapet etter 44 år. Men jeg tror vi kan starte på en ny syklus nå. Jeg hadde andre gode tilbud fra andre store klubber. Det viktigste for meg, etter at jeg hadde snakket med Khaldoon, Txiki og Ferran, var å være sikker på at vi kan skape et sterkt trenerapparat for å oppnå de målene Manchester City har. Det var viktig for meg, da jeg skulle bestemme meg. Den andre tingen er jeg tror, eller jeg er sikker på, at vi har det beste stallen i Premier League. Vi har fantastiske spillere her og vi kan vinne viktige titler de neste tre eller fire årene her i Manchester.»

Pellegrini hadde også en spesiell melding til fansen i sitt første intervju etter ansettelsen. «Manchester City har fantastiske fans. Og jeg fortelle at City-fans at jeg jobber veldig hardt. Jeg er veldig tydelig på hva jeg vil oppnå. I de andre klubbene jeg har vært har jeg alltid fått det beste ut av spillerne jeg har trent. Jeg tror at min måte å tenke på kan sørge for at klubben gjør det bra. Jeg liker attraktiv fotball, og jeg liker angripende fotball. Jeg er sikker på at folk som går til stadion vil nyte måten vi kommer til å spille på. Vi kommer til å være et lag som alltid prøver å score mål og som spiller attraktiv fotball.»

«Jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke kommer til å ha noen problemer i Premier League. Jeg har jobbet i fire ulike land i min karriere og jeg vet mye om Premier League. Jeg har spilt mot United og Arsenal, og jeg har sett mange kamper fra Premier League. Jeg tror ikke det vil være noe problem å tilpasse seg.»

«Jeg tror at erfaringen min vil hjelpe. Med Malaga kom jeg til kvartfinalen i Champions League, med Villareal til semifinalen. Målet mitt med Manchester City er å vinne Champions League».

Også styreformann Khaldoon Al Mubarak var henrykt over å ha ansatt Pellegrini. «Manuel er en enormt rutinert og suksessfull manager med en glimrende CV. Vi har i samtaler med han blitt imponert over hans filosofi, hans holdning og engasjement i forhold til langtidsutviklingen av Manchester City.»

Også Citys to spanske direktører, Ferran Soriano og Txiki Begiristain, som må antas å ha spilt en stor rolle i sparkingen av Mancini og ansettelsen av Pellegrini, hadde mange lovord å si om den  59 år gamle chileneren. «Manuel er en veldig erfaren trener med en velkjent evne til å få det beste ut av alle spillerne og bygge lag som fungerer sammen.»

Med seg i støtteapparatet tok Pellegrini med seg fra Malaga argentinske Ruben Cousillas Fuse, som har blitt Citys nye assistentmanager, en rolle han også hadde i Malaga. Xabier Mancisidor blir ny keepertrener, mens Jose Cabello blir ny fitness coach. Det er også blitt bekreftet at Brian Kidd, som ledet City de siste kampene av sesongen etter at Roberto Mancini fikk sparken og den påfølgende turnéen i USA, fortsetter i City som en del av Pellegrinis trenerstab.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.