Fernandinho signerte for City

6. juni kunne Manchester City bekrefte at klubben hadde kjøpt den brasilianske midtbanespilleren Fernandinho fra Shakhtar Donetsk. 28-åringen var dyr, men har høstet mange lovord for sine opptredener i Champions League med det ukraniske mesterlaget.

Klubbene har selvsagt ikke offisielt gått ut med noen overgangssum, men det skrives i media at overgangen var verdt £34 millioner. At City har valgt å bla opp så mye penger for en relativt ukjent brasilianer, som i en alder av 28 år ikke har mer enn fem landskamper for Brasil, har fått enkelte til å rynke på nesa, mens det er andre som ikke kan styre sin begeistring for det midtbanespilleren har prestert i Champions League.

Nå skal det riktignok sies at City ikke betalte så mye som £34 millioner. Etter at overgangen var et faktum kunne blant annet Manchester Evening News fortelle at Fernandinho selv var så desperat på å komme seg bort fra Ukraina og til City, at han betalte £4 millioner av overgangssummen selv!

Ryktene om at Fernandinho kunne havne opp i City hadde versert en god stund før overgangen var et faktum, men da det så ut til at de to klubbene ikke ville bli enige om en overgangssum, tok Fernandinho selv affære og sa seg villig til å glemme de £4 millionene Shakhtar Donetsk skyldte han, så lenge han fikk gå til City. Allerede for seks måneder siden villa City hente midtbanespilleren, men Shakhtar Donetsk ville ikke selge og forlangte at om det skulle bli noen overgang måtte City betale hele summen på £42,5 millioner som Fernandinho hadde «release fee» i sin kontrakt, altså at klubben måtte selge om noen kom med et slikt bud.

Da overgangen ikke ble noe av, begynte Fernandinho å twitre om at han hadde et sterkt ønske om å komme seg til City, og da Shaktar Donetsk senket kravet til £34 millioner, spilte altså Fernandinho ut trumfkortet sitt med de £4 millionene for at overgangen skulle bli mulig.

«Shakhtar Donetsk fortalte meg at de ikke ville selge meg for noen pris. Men jeg sa til dem at jeg hadde en drøm om å spille i en bedre liga enn den ukrainske. Det var en kamp de siste månedene for å få overgangen mulig, men nå er jeg heldigvis her og klar for å være en del av City. Jeg har ventet lenge på en mulighet som denne, og jeg er enormt glad for at det endelig har skjedd.»

Fernandinho kan også fortelle at etter at det ble klart for han at City var interessert i å hente han, har han fulgt klubben nøye. «Jeg vet mye om klubben. Jeg har gjennom de siste månedene fulgt klubben via Internett. Jeg visste at klubben var en ukes turné i USA og slo Chelsea i to kamper der, men forrige sesong gikk uheldigvis ikke så bra i serie eller Champions League, så alle ønsker å gjøre det bedre neste år.»

«Det var klubbens ambisjoner som gjorde at jeg ble interessert. Ambisjonene, samt klubbens og supporternes storhet, var fundamentale i mitt valg om å gå til City. Å spille i Premier League er som en drøm for meg, også profesjonelt sett. Forskjellene mellom den ukrainske og den engelske ligaen er enorme, og å spille for en så stor klubb gjør meg henrykt og glad for å være her. Jeg håper at jeg kan betale klubben tilbake for alt de har gjort for meg.»

Fernandinho blir beskrevet som en defensiv midtbanespiller med en boks-til-boks-stil, og spiller en aktiv rolle i både forsvar og angrep. Han er i tillegg rask og har et godt skuddbein.Hans egentlige navn er Fernando Luiz Roza, og et nokså oppsiktsvekkende faktum er at han i en alder av 28 år bare har spilt i to klubber i sin karriere – Atletico Paranaense i Brasil, og Shakhtar Donetsk i Ukraina. Oppholdet i Ukraina ble langt – hele åtte år (fra 2005 til 2013), noe som muligens kan forklare at 28-åringen ikke har mer enn fem landskamper for Brasil – ukrainsk fotball er sannsynligvis ikke det beste utstillingsvinduet for å bli tatt ut på det brasilianske landslaget.

Fernandinho tror også selv at det lange oppholdet i Ukraina kan ha skadet hans internasjonale karriere, men håper nå at en overgang til City kan gjøre han aktuell for den brasilanske troppen i neste års fotball-VM. «Jeg tror det vil være større sannsynlighet nå. Den ukrainske ligaen står ikke høyt i kurs i Brasil, men Premier League gjør det, og jeg tror at å spille i City i samme nivå som Champions League vil hjelpe meg.»

Selv om Fernandinho er glad for å kommet seg bort fra Ukraina, betyr det ikke at han mistrivdes der. «Støtten fra familien min, kona mi, sønnen min, støtteapparatet jeg hadde med meg betydde mye for meg. Jeg hadde også mange venner der. Jeg hadde åtte flotte år i Ukraina, men jeg føler meg bedre her nå i England enn i Ukraina.

Fernandinho har faktisk spilt sammen med en av Citys spillere tidligere – Maicon. «Jeg ble en gang innkalt till landslaget sammen med Maicon. Han er den eneste City-spilleren jeg kjenner akkurat nå, men jeg håper at når vi starter forberedelsene til neste sesong at jeg vil være en del av laget og hjelpe dem å vinne så mye som mulig. Mine personlige ambisjoner å vinne alle titlene. Laget er veldig sterkt, og hvis jeg er i stand til å gjøre det samme her som jeg gjorde i Shakhtar, kan vi være i stand til å konkurrere om alle titlene.»

Fernandinho hadde i Shaktar Donetsk drakt nummer 7, men siden den var opptatt i City (av James Milner), valgte han drakt nummer 25, etter en samtale han husket han en gang hadde med sønnen sin der sønnen hans forvekslet 7 med 25 og sa at «Pappaen min er den nye nummer 25». Brasilianerens kontrakt varer i fire år.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.