Før kampen: Manchester City – Burnley

Kolo Toure og Emmanuel Adebayor er tilbake igjen, mens Wayne Bridge og Roque Santa Cruz er usikre foran lørdagens kamp mot Burnley på et utsolgt City of Manchester Stadium.

Både Toure (ankel) og Adebayor (rygg) har stått over de to siste kampene mot henholdsvis Scunthorpe (Carling Cup) og Birmingham, men har trent et par ganger denne uken uten å kjenne noe mer til skadene og går trolig rett inn på laget igjen på bekostning av Vincent Kompany og Roque Santa Cruz.

Santa Cruz og Wayne Bridge har ikke trent denne uken, men det meldes at de vil prøve seg på fredagens trening før en avgjørelse tas om de blir med i troppen eller ikke. Santa Cruz fikk seg en kraftig smell i ankelen mot Birmingham, mens Bridge i sliter med et vondt kne.

Ellers er fortsatt Robinho ute, han er tilbake i trening, men fortsatt ikke kampklar.7

Burnleys manager, Owen Coyle, må trolig klare seg uten Martin Paterson, Chris McCann og Jay Rodriquez som alle sliter med skader. Mens eks-City-spiller Stephen Jordan regnes som usikker foran møtet med klubben han gikk gradene i.

Burnley har hatt en fin innledning på sesongen etter fjorårets opprykk. De fleste ekspertene har vel tippet dem nedenom og hjem, men etter 11 kamper ligger de på en 10.plass med 15 poeng. Dog skal det nevnes at alle disse 15 poengene er tatt hjemme på Turf Moore, der de blant annet har slått lag som Manchester United og Everton. Borte står de med stygge 5 tap av 5 mulige med en målforskjell på 2-17 !!, så her bør vi kjenne vår besøkelsestid etter fire strake uavgjort i Premier League.

City har vunnet de fem siste oppgjørene mot Burnley med sifrene 6-0, 5-0, 1-0, 4-2 og 5-1. Sist lagene møttes i ligasammenheng var i Championship i 2001/02, så dette blir første gang Burnley spiller på City of Manchester Stadium.

Sist lagene møttes til dyst i den øverste ligaen var i 1975/76 sesongen, den gang endte begge oppgjørene målløst. Sist Burnley slo oss var tilbake i oktober 1974  da de vant 2-1 på hjemmebane.

Morgendagens dommer er Stuart Attwell

Kampen kan du se på Canal+ Sport 1 lørdag kl. 16.00

Legg igjen en kommentar