Birmingham – Manchester City 0-0

Shay Given viste sin klasse og reddet blant annet et straffespark i starten av andre omgang da Birmingham og Manchester City fikk ett poeng hver etter 0-0 i en fartsfylt og spennende kamp på St. Andrews søndag ettermiddag.

Det ene poenget sørget for at vi klatret til 4.plass på tabellen, og for første gang siden i mars 2008 (borte mot Bolton) spilte vi 0-0 i en Premier League kamp.

Kolo Toure og Emmanuel Adebayor ble likevel ikke spilleklare, og dermed tok Vincent Kompany plass i midtforsvaret, mens Roque Santa Cruz fikk sjansen fra start på topp.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, og vi ble tatt litt på senga av et meget aggresivt hjemmelag. Spesielt Christian Benitez skapte problemer for vårt forsvar, og han fikk to store sjanser til å gi Birmingham ledelsen tidlig i kampen. Først sendte han ballen i stolpen, et par minutter senere kom han alene gjennom etter surr i vårt forsvar, men Shay Given kom ut og reddet mesterlig.

Etterhvert kom vi mer med i kampen, og begynte å skape noen sjanser på motsatt side. Craig Bellamy kom nære, etter å ha blitt spilt gjennom av Carlos Tevez, men en lang tå fra Birminghams forsvarer Roger Johnson fikk avverget. Shaun Wright-Phillips forsøkte seg med et skudd fra 16-17 meter som keeper Maik Taylor gav en farlig retur på, mens Roque Santa Cruz hadde et forsøk fra kort hold etter litt fram og tilbake, som hjemmelaget til slutt fikk klarert til en resultatløs corner.

Helt på tamoen av førsteomgangen fikk Lee Bowyer en sjanse etter at Joleon Lescott og Gareth Barry rotet det til, men Shay Given var med på notene og reddet.

Ti minutter ut i den andre omgangen burde hjemmelaget tatt ledelsen da de fikk straffe etter at Nigel de Jong handset innenfor 16-meteren. Men Shay Given kastet seg til venstre og reddet mesterlig James McFaddens forsøk fra 11-meteren.

Begge lag satset framover i jakten på alle tre poengene, og det var vi som produserte de fleste sjansene. Carlos Tevez hadde et par gode skuddforsøk, mens innbytter Martin Petrov fikk en stor sjanse helt mot slutten, men avslutningen ble altfor svak. På motsatt side ropte hjemmelaget på nok en straffe da Vincent Kompany kastet seg ned i feltet for å blokkere et Birmingham-forsøk, men dommeren vinket korrekt spillet videre.

På overtid ble Birmingham redusert til 10 mann da Barry Ferguson på idiotisk vis pådro seg sitt ndre gule kort for kvelden da han hindret City i å ta et innkast. Men det var for liten tid igjen til at vi kunne få utnytte noe overtall, og dermed ebbet det hele ut med 0-0. Et resultat vi tross alt bør si oss fornøyd med ettersom hjemmelaget både hadde et forsøk i treverket samt misbrukte et straffespark.

Neste oppgave blir Burnley hjemme førstkommende lørdag.

Legg igjen en kommentar