Manchester City – Scunthorpe 5-1

City hadde små problemer med å ta seg til kvartfinalen i Carling Cup onsdag kveld. Scunthorpe ble minst et nummer for små, og måtte reise hjem med fem baklengs i sekken.

Både Roque Santa Cruz og Sylvinho fikk sin første kamp fra start av i City-drakten. RSC har hatt et par innhopp tidligere, mens for Sylvinho ble den hans første offisielle kamp siden Champions League finalen for Barcelona i mai. Vincent Kompany fikk også sin første kamp fra start av denne sesongen, mens Pablo Zabaleta kom inn i stedet for Micah Richards og Shaun Wright-Phillips erstattet Craig Bellamy.

City tok ledelsen allerede etter et par minutters spill. Shaun Wright-Phillips fant Stephen Ireland men en tversoverpasning, Ireland satte ballen kaldt og rolig i mål fra kanten av 16-meteren.

City fortsatte å dominere, og Scunthorpe skapte lite og ingenting de første 25 minuttene. Men når de først kom på en sjelden visitt i vårt forsvar fikk de til gjengjeld ganske så fritt leide og JOnathan Forte kunne enkelt sette ballen i mål fra kort hold.

Roque Santa Cruz sendte oss i føringen på ny i det 37.minutt med sin første scoring i City-drakten. Pablo Zabaleta kom seg fri på vår høyreside, la inn foran mål og der steg Santa Cruz til værs og headet ballen i mål.

City fortsatte å kjøre over Scunthorpe og Stephen Ireland hadde et par gode sjanser til å øke ledelsen før pause, men uten tellende resultat.

11 minutter ut i andre omgang punkterte Joleon Lescott kampen med sin andre scoring på like mange kamper da han ruvet høyest på en corner fra Shan Wright-Phillips og headet kontant i mål fra 5-6 meter.

Nå var det hele bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Vladimir Weiss kom inn for Stephen Ireland med en halvtime igjen å spille, og var et meget friskt pust med sine flotte raid langs høyresiden og farlige innlegg. Og Weiss fikk også en målgivende da han la inn foran mål til Carlos Tevez som satte ballen i mål til 4-1 fra kort hold i det 71.minutt.

Kampens flotteste scoring kom ved innbytter Michael Johnson, da han dro seg fri og sendte i vei en suser med venstrefoten  fra 17-18 meter som føyk inn i mål bak en sjanseløs Scunthorpe-keeper 12 minutter før slutt.

Mot slutten ble det også et gjensyn med Benjani, da han kom inn og erstattet Carlos Tevez.

Kvartfinaletrekningen finner sted førstkommende lørdag.

Legg igjen en kommentar