Manchester City – Fulham 2-2

Manchester City gav fra seg en 2-0 ledelse og måtte ta til takke med ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Fulham. Lescott og Petrov satte inn Citys mål, mens Duff og Dempsey sørget for at det endte uavgjort på City of Manchester Stadium.

Fulham la seg som ventet bakpå med mange mann bak ballen, men var likevel flere ganger farlig frampå. Diomansy Kamara fikk kampens første store sjanse da han kom alene med Shay Given, men en dårlig touch gjorde at han fikk ballen litt for langt foran seg og Given fikk kastet seg inn og avverge.

På motsatt side hadde Carlos Tevez noen gode forsøk, det samme hadde Emmanuel Adebayor, men det ble bare nesten ved alle forsøkene. Nigel de Jong fikk også en god mulighet, men Fulhams keeper fikk avverget.

Fem minutter før pause lå ballen i Fulhams mål etter at Micah Richards var høyest på en corner, men dommeren mente Gareth Barry var for tøff i en duell med en Fulham-spiller og annulerte målet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Bobby Zamora skulle gitt gjestene fra London ledelsen helt i starten på den andre omgangen, etter at Shay Given måtte gi en retur på et skudd fra Clint Demspsey, men for åpent mål presterte han å sette ballen over fra fem meter.

I stedet var det vi som tok ledelsen i det 53.minutt. Gareth Barry kom høyest på et hjørnespark fra Craig Bellamy.  Ballen havnet etter litt klabb og babb hos Joleon Lescott som kranglet ballen i mål fra omtrent på målstreken.

Syv minutter senere var det klart for 2-0. Martin Petrov startet angrepet, fant Gareth Barry på vår høyreside som dro av en spiller før han la tilbake til Petrov som elegant satte ballen i mål fra 14-15 meter.

Nå trodde vel de fleste at det skulle gå mot tre nye hjemmepoeng til Manchester City, men bare to minutter etter Petrovs scoring sørget Damien Duff for ny spenning i kampen da han satte ballen i mål fra 15-16 meter.

Og midtveis i andre omgang var det klart for 2-2. Fulham fikk et noe billig frispark ute på vår høyreside. Ballen ble slått inn i feltet der Clint Dempsey var høyest og headet ballen i mål helt nede ved stolperoten.

Begge lag hadde sine sjanser til et vinnermål. Nærmest kom vel Fulham og Brede Hangeland med sin heading noen minutter før slutt etter en corner, men Shay Given fikk kastet seg og reddet. Mens Gareth Barry hadde en heading som gikk like utenfor på motsatt side.

Dermed endte det hele med et noe skuffende 2-2, og uavgjort for tredje gang på rad i Premier League. Neste oppgave nå blir Scunthorpe hjemme i Carling Cup førstkommende onsdag.

Legg igjen en kommentar