Wigan – Manchester City 1-1

Det ble til slutt poendeling i en kamp der City måtte spille de siste 25 minuttene med bare 10 mann etter at Pablo Zabaleta fikk marsjordre i det 65.minutt etter å ha pådratt seg det andre gule kortet for dagen. Charles N’Zogbia sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause, mens Martin Petrov utliknet like etter pausen.

Mark Hughes måtte gjøre et par forandringer ettersom hverken Kolo Toure eller Craig Bellamy ble kampklare. Dermed kom Micah Richards og Martin Petrov inn på laget.

Det skjedde ikke stort før det var spilt over 20 minutter av kampen. Carloz Tevez spilte frem spisskollega Adebayor, men togoleseren nølte og keeper Chris Kirkland fikk til slutt kastet seg ned og reddet farligheten.

Spillet foregikk stort sett på midtbanen og begge lag forsvarte seg godt. Verken Wigan eller City gav noe bort i den første omgangen.

Første gang hjemmelaget skapte noe som kan kalles en farlighet var da Rodallega knallet til fra vel 20 meter og keeper Shay Given måtte strekke seg så lang han var. Da var det spilt 38 minutter av kampen.

City har scoret i alle kampene så langt denne sesongen, men det så langt i kampen ingenting som tydet på at laget skulle fortsette trenden.

Og det var hjemmelaget som åpnet scoringsballet på DW Staduim.

På overtid vant tidligere Brann-spiller Paul Scharner en hodeduell midt på banen og ballen havnet til slutt i beina til Rodallega. Colombianeren fosset mot mål og fyrte av et skudd som Given måtte gi retur på. Der dukket N´Zogbia opp og tuppet ballen i mål foran beina på City-forsvarer Wayne Bridge.

City lå før kampen på en femteplass i Premier League, men med to kamper færre spilt enn topplagene Manchester United og Chelsea og var avhengig av å ikke tape poeng i gulljakten. Med seier ville de klatre opp på en tredjeplass på tabellen.

Og ett minutt ut i andre omgang skulle de får sin utlikning.

Carlos Teves spilte nydelig frem Martin Petrov, via Shaun Wright-Phillip, som på nydelig vis curlet ballen rundt og forbi Kirkland i Wigan-målet.

Det var tydelig at scoringen gav City ny giv for laget overtok nå mer av initiativet i kampen. Men de slet fortsatt med å skape store målsjanser foran Kirkland som like etter scoringen måtte få behandling for en finger som gikk ut av ledd.

Det ble dramatisk på DW Stadium etter 64 minutters spill. Pablo Zabaleta kom altfor sent inn i en takling og dommer Alan Wiley hadde ikke noe annet valg enn å gi City-backen det gule kortet. Zabaleta fikk også gult kort i første omgang og det betød marsjorde og en tidlig dusj på Zabaleta.

Wigan fikk blod på tann og startet umiddelbart en offensiv mot Given i City-buret.

Etter 72 minutter lå ballen i nettet bak Shay Given, men assistentdommeren vinket korrekt av for offside på målscorer N´Zogbia.


Wigan fortsatte å rulle fremover og det var ved flere anledninger nære på for manager Roberto Martinez´mannskap. Men Joleon Lescott og resten av City-forsvaret renset unna i siste lite hver gang.  På motsatt side var Shaun Wright-Phillips farlig frampå , men keeper fikk med nød og neppe slått til corner.

Rodallega fikk en gedigen sjanse til å sikre hjemmelaget alle tre poengene like før slutt, men Shay Given viste klasse og reddet mesterlig.

Det betyr at City forblir på femteplass og ligger nå fem poeng bak ligaleder Manchester United, men med én kamp mindre spilt. 

Legg igjen en kommentar