Han setter stjernene i skyggen

Når laget ditt kjøper inn konkurrenter, flere faktisk, til din posisjon på banen, så har du som fotballspiller to valg:

1) Du kan gjøre som de fleste gjør – grine litt, be om transfer og bytte klubb.

2) Krumme nakken og tenke: – Dette er en utfordring, den skal jeg ta. Kom hvem som helst, jeg skal vise dem at jeg er bedre enn dem alle.

Ole Gunnar Solskjær pleide å ta den siste varianten.

Nå har Craig Bellamy gjort det samme – hos City. Krumme nakken har han ikke gjort, det er umulig når hodet sitter rett på kroppen, men han har tatt utfordringen.

Mot SWP, Robinho, Petrov, Adebayor, Tevez og Santa Cruz er det lett å tenke at det beste er å komme seg ut fra Carrington med pengene i behold, så fort som mulig.

Craig Douglas Bellamy (tre etternavn, ingen fornavn?) er en jævel. Akkurat nå er han vår jævel, og han spiller den beste fotballen i sitt liv.

– Og Craig Bellamy, han blir pepet på uansett, sa kommentatoren under Aston Villa-City nylig. Gareth Barry ble selvsagt (så originale fotballsupportere er…) pepet ut, av det de vil kalle naturlige årsaker. Men Bellamy ble også pepet ut.

Det var ikke like naturlig, siden han aldri har spilt for Villa.

Men Craig Bellamy er en spiller som stort sett ingen liker.

Det er en kompliment. Det er – nesten – bare gode spillere som blir pepet ut. Og de fleste av dem vokser på det. Alle hatet Roy Keane. Men alle ville hatt han på laget sitt.

Den følelsen får jeg med Craig Bellamy også.

Uten hals, men med et grin i ansiktet og utrolig kjappe føtter, er Craig Bellamy et helvete å møte for alle forsvarsspillere. Han utfordrer dem på det de hater mest – fart.

Ingen trodde kanskje at Bellamy skulle bli et førstevalg for City i år, men foreløpig har han vært det. Innsatsen og scoringene hans hittil har vært ut av en annen verden. Måten han først skjøt i stykker nettet på Old Trafford, før han løp fra Rio Ferdinand MED BALL før han scoret, var av meget, meget høy klasse. I tillegg jobbet han sokkene, leggskinnene og skoene av seg hjem – hver gang. Og goalen hans mot Villa var presis, kontant og kom etter vakkert spill.

Er dette spillere majoriteten av Citys supportere IKKE ville ha til klubben vår?

Jeg er glad jeg ikke var blant dem, selv om han – også – kostet alt for mye da han kom i januar.

Craig Bellamy har gjort mye rart. Runar Normann, mannen som mente han ikke skulle betale skatt av pengene han hadde vunnet på casino, fordi han allerede hadde brukt dem opp, har sagt at han og Bellamy er kamerater.

Javel.

Og han har banket opp John Arne Riise med ei golfkølle fordi denne ikke ville synge karaoke på en bar.

I tillegg har han kranglet med de fleste om de meste i mange av klubbene sine, som teller flere enn de fleste kan drømme om.

Norwich 1996-2000: 84 ligakamper/32 mål.

Solgt til Coventry for £ 6.5 mill.

Coventry 2000-01: 34/6

Solgt til Newcastle for £ 6 mill.

Newcastle 2001-05: 93/27

Lånt ut til Celtic

Celtic 2004: 12/7

Solgt til Blackburn for £ 5mill.

Blackburn 2005-06: 27/13

Solgt til Liverpool for £ 6mill.

Liverpool 2006-07: 27/7

Solgt til West Ham for £ 7.5 mill.

West Ham 2007-09: 24/7

Solgt til Manchester City for £ 14 mill.

Manchester City 2009: 15/6.

Solgt for til sammen £ 45 millioner.

Ligakamper/mål totalt: 316/106

Røde/gule kort: 4/72

Craig Bellamy debuterte 17 år gammel for Norwich mot Crystal Palace 15. mars 1997. Kampen etter spilte han mot City, i en kamp som endte 0-0. Citys lag den marsdagen i 1997: Margetson – Brightwell, McGoldrick, Symons, Crooks – Summerbee, Whitley, Brannan, Horlock – Clough, Atkinson. Sub: Dickov.

Denne lagoppstillingen forteller mye om hvor lenge det er siden Craig Bellamy debuterte, hvor lenge han har spilt selv om han fortsatt bare er 30 år, og også om hvor dårlig lag City hadde i 1997…

Craig Bellamy er kanskje en tulling på mange måter, en hissig fyr som både gleder og irriterer, ut fra hvor han spiller. Men han har også brukt 7 millioner kroner av egne penger på vanskeligstilte barn i Freetown i Sierra Leone, der hans penger har bidratt til et fotballakademi.

Og så herjer han med Premier Leagues forsvar – for Manchester City. Han liker å spille for Mark Hughes, han ser ut til å like seg bedre i City enn noe annet sted han har spilt, og vi kan jo håpe at suksessen fortsetter.

Da kan ingen av spissene eller kantene i City føle seg trygge.

Craig Bellamy er i byen.

 

Legg igjen en kommentar